"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

צמוד בבית שמש שהולכת לסיבוב שני: 35.7% לשמואל גרינברג מול 32.4% לעליזה בלוך

גם המועמד השלישי במרוץ, משה אבוטבול, הגיע גבוה עם 31.9% • גרינברג הוא נציג דגל התורה הליטאית מול בלוך המייצגת את המגזר הדתי לאומי בעיר

,עודכן
0השמעה
בחירות לרשויות המקומיות בבית שמש. פוסטר של ראשת העיר עליזה בלוך. צילום: אורן בן חקון

המירוץ לראשות עיריית בית שמש הבטיח דרמה וקיים. הקרב בין ראשת העיר ד"ר עליזה בלוך למתמודד המוביל מולה שמואל גרינברג יילך לסיבוב שני.

נכון לעכשיו, 35.7% אחוז לגרינברג, 32.4% לעליזה בלוך ו-31.9% למשה אבוטבול. אחרי ספירת כל הקולות בקלפיות, אבל ללא קולות החיילים במעטפות הכפולות.

בראשות העיר עומדת כיום ד"ר עליזה בלוך, המגיעה מהמגזר הדתי־לאומי ומעולם החינוך. מולה מתמודדים משה אבוטבול, סגן שר החקלאות וחבר הכנסת מטעם מפלגת ש"ס אשר בעבר כבר כיהן כראש העיר, ונציג דגל התורה הליטאית, שמוליק גרינברג, אשר בשנים 2020-2008 שימש סגן ראש העיר ומשנה לראש העיר מטעם דגל התורה. גרינברג הוא בוגר מכון מנדל, בעל תואר ראשון במשפטים מהקריה האקדמית אונו ותואר שני במדיניות ציבורית מהאוניברסיטה העברית בירושלים. לא הליטאי הטיפוסי.

הבחירות המקומיות הן החשובות ביותר עבור המגזר החרדי, בפער ניכר מהבחירות הארציות. אחת הסיבות לכך היא ששליטה ברשויות המקומיות מאפשרת שליטה בתקציבי ענק, בשטחי ציבור יקרים מאוד ובאלפי משרות עירוניות, וכן שליטה קהילתית ומעמדית בתוככי המגזר החרדי. נוסף על כך, הרחק מאפה של התקשורת הארצית ושל גורמי אכיפת החוק, מרשים לעצמם העסקנים להתפרע ולחצות גבולות שלא היו מעיזים לחצות במשרדי הממשלה הנתונים לביקורת קפדנית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר