"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מאות מפגינים מול הכנסת במחאה על תקציב המדינה
כ-150 מפגינים, שרבים מהם הם בני משפחה של חטופים ונרצחים במהלך השבעה באוקטובר קראו לראש הממשלה להצהיר על אחריותו למחדל שהוביל לאירועים • אחד מהמפגינים ששכל את הוריו במתקפת חמאס מאשים: "באמצעות התקציב הנוכחי, הממשלה ממשיכה להוכיח שסדר העדיפויות שלה הוא אך ורק פוליטי ולא לטובת אזרחי ישראל"

Loading...

מחאה נגד התקציב מול משכן הכנסת, הבוקר, צילום: יוני ריקנר

מאות מפגינים מול הכנסת במחאה על תקציב המדינה

כ-150 מפגינים, שרבים מהם הם בני משפחה של חטופים ונרצחים במהלך השבעה באוקטובר קראו לראש הממשלה להצהיר על אחריותו למחדל שהוביל לאירועים • אחד מהמפגינים ששכל את הוריו במתקפת חמאס מאשים: "באמצעות התקציב הנוכחי, הממשלה ממשיכה להוכיח שסדר העדיפויות שלה הוא אך ורק פוליטי ולא לטובת אזרחי ישראל"

יורי ילון
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

כ-150 איש הפגינו הבוקר (שני) מול הכנסת במחאה נגדתקציב המדינהשאושר בקריאה ראשונה לפני מספר ימים. המפגינים, בני משפחות הנרצחים בשבעה באוקטובר, קראו לממשלה ולעומד בראשה, בנימין נתניהו, לקחת אחריות על האירועים ולסיים את תפקידם. על השלטים בידי המפגינים נכתב בין השאר: ״ממשלת נתניהו אתם אשמים״, ״נכשלתם הפקרתם אותנו״, ״הדחה עכשיו״ וגם ״ממשלה של מפקירים״.

מפגינים מול משכן הכנסת, הבוקר. "בזמן שלאנשים אין בתים לחזור אליהם, התקציבים הקואליציוניים זורמים כאילו אין מחר". , צילום: אורן בן חקון

מעוז ינון, ששכל את הוריו במתקפת חמאס בשבעה באוקטובר, אמר בהפגנה: ״באמצעות התקציב הנוכחי, הממשלה ממשיכה להוכיח שסדר העדיפויות שלה הוא אך ורק פוליטי, לא לטובת אזרחי ישראל ובראשם משפחות החטופים, משפחות הנרצחים, עקורים מיישובי העוטף ומפונים מגבול הצפון. בזמן שעסקים קטנים קורסים ולאנשים אין בתים לחזור אליהם, התקציבים הקואליציוניים זורמים כאילו אין מחר״.

מפגינים מול משכן הכנסת, הבוקר. שלטים נגד הממשלה: "נכשלתם, הפקרתם, לכו", צילום: אורן בן חקון

התקציב שאושר בקריאה ראשונה בכנסת בשבוע שעבר, מתקן את תקציב 2023 נוכח המלחמה. בין הדרישות לתקציב המעודכן: העברת 30 מיליארד שקלים לטובת המלחמה, 17 מיליארד שקלים לטובת המערכת הצבאית ו-13.5 מיליארד שקלים לטובת המערכה האזרחית הכוללת פיצויים לעסקים, פינוי התושבים, שיקום הקיבוצים, תשלום למלונות ועוד.

לצד זאת, חלק מהכספים עליהם מדובר בדיוני התקציב הם הכספים הקואליציוניים המצויים במחלוקת, גם בקרב שר הכלכלה ניר ברקת שנמנע בהצבעה על התקציב במליאת הכנסת, ובקרב חלק משרי המחנה הממלכתי. בין הנושאים שבמחלוקת: תקצוב לחינוך החרדי ולהתעצמות ביו"ש, שעליהם עד כה גם לא הוגשו חוות דעת משפטיות לוועדת הכספים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...