"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לפיד בתגובה ראשונה למתווה הנשיא: "הזהרתי כבר לפני חודש שתצוץ פשרה לפני הבג"צים"

יו"ר הקואליציה נאם בכנס הצדק החברתי • "עלינו ללכת ל-18 חודשים של הקפאה בחקיקה" • לפיד התייחס גם לחוק הגיוס: "אנחנו צריכים חוק גיוס אמיתי שיוביל לזה שהחרדים יתגייסו וילכו לצבא, ואחר כך ייצאו לשוק העבודה ויפרנסו את עצמם ואת ילדיהם"

,עודכן
0השמעה
"אני מצפה לנצח". לפיד (ארכיון). צילום: יואב דודקביץ/TPS

ראש הממשלה לשעבר וראש האופוזיציה יאיר לפיד התייחס היום (ראשון) לראשונהלמתווה הנשיאבכנס הצדק החברתי השנתי של המרכזים לצדק חברתי: "לא הגבתי עד עכשיו על מתווה הפשרה שהוצג בשבוע שעבר, ולא במקרה. כבר לפני חודש אמרתי לצוותו של נשיא המדינה, וגם לחבריי באופוזיציה: אני מזהיר אתכם מראש, שכמה ימים לפני הבג"צים ולפני נסיעתו של נתניהו לארה"ב, תצוץ פתאום הצעת פשרה שתיראה טובה מכדי להיות אמיתית".

עוד הוסיף לפיד: "תדעו, שזה מפני שהיא אכן לא אמיתית. המטרה שלה לא תהיה להגיע להסכמות, אלא לסדר לנתניהו פגישה בבית הלבן, ובעיקר להערים קשיים על שופטי בג"ץ בזמן שהם דנים בעתירות. הפארסה של השבוע האחרון הוכיחה שעדיף היה להקשיב לאזהרה הזו. יחד עם זאת, אנחנו צריכים להמשיך לעשות כל מאמץ למנוע את הקרע בעם ישראל. להבדיל מראש הממשלה ושריו, יש לנו אחריות לאומית לגורלה של המדינה הזו".

לפיד הודיע על פיצוץ המו"מ

מבחינתו של לפיד, הצעת האופוזיציה נותרת בעינה: "מה שאנחנו צריכים לעשות הוא מה שהצעתי מיד לאחר ההצבעה על עילת הסבירות: אחרי הדיונים בבג"ץ עלינו ללכת ל-18 חודשים של הקפאה בחקיקה של ההפיכה המשטרית. הקפאה כזו צריך יהיה לשריין בחוק. הצגתי לנשיא הצעת חוק שנוסחה בידי פרופ' סוזי נבות, לפיה כל שינוי שנוגע ליסודות הדמוקרטיים של המשטר בישראל, יוכל להתבצע רק בהסכמה רחבה של הקואליציה והאופוזיציה".

"שנה וחצי של שקט הן מה שהמדינה הזו ואזרחיה זקוקים לו כאוויר לנשימה. זה מספיק זמן כדי להגיע להסכמות רחבות, זה גם הזמן שאנחנו זקוקים לו לשיקום וריפוי של הכלכלה, של צבא העם, של החברה הישראלי", הסביר לפיד את הצעתו.

"חוק גיוס אמיתי"

לפיד התייחס בדבריו גם לדיונים על חוק הגיוס: "המאבק הבא שלנו יהיה נגד חוק ההשתמטות. הוא לא יכול לעבור. החרדים צריכים להתגייס כמו הילדים שלנו, והם צריכים לעבוד כמו כולנו. הנתונים מולנו. אם זה לא יקרה, הכלכלה הישראלית לא תעמוד בזה, והחברה הישראלית לא תעמוד בזה. אנחנו צריכים חוק גיוס אמיתי, עם מדדים, עם יעדים, עם סנקציות, שיוביל לזה שהחרדים יתגייסו וילכו לצבא, ואחר כך ייצאו לשוק העבודה ויפרנסו את עצמם ואת ילדיהם".

חרדים בלשכת הגיוס (ארכיון),צילום: גדעון מרקוביץ'



"אנחנו לא נסכים לחוקים שמפלים בין דם לדם, ולא נסכים למתווים חסרי שיניים שמטרתם היחידה היא האינטרס הפוליטי. אנחנו לא ניתן את ידנו לחיסול צבא העם. אנחנו לא נמשיך להיות המדינה היחידה בעולם שמשלמת לאנשים כדי לא לעבוד", חתם לפיד את דבריו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר