זירת הפיגוע במחסום מכבים. צילום: יהונתן שאול

הותר לפרסום: ההרוג בפיגוע הדריסה - לוחם צה"ל

בפיגוע נפצעו שלושה חיילים נוספים • בעקבות גל הטרור והפיגוע במכבים תתקיים ישיבה מיוחד בקריה בתל אביב • בתוך כך, השר סמוטריץ' ביקר בזירת הפיגוע עם הצהרותיו מהעבר, בהן הבטיח להילחם בטרור, "אתם לא אוהבים את מה שאנחנו עושים ביהודה ושומרון" אמר לעיתונאים • בפיגוע נדרס למוות צעיר ונפצעו חמישה בני אדם נוספים, שלושה מהם חיילי צה"ל

לוחם צה"ל נהרג הבוקר (חמישי) בפיגוע דריסה סמוך למחסום מכבים שליד מודיעין. מחבל שהגיע למקום כשהוא נוהג על משאית דרס קבוצת בני אדם בתחנת אוטובוס. כתוצאה מדריסה זאת נרצח הלוחם ושלושה חיילים נוספים נפצעו. לאחר מכן נמלט המחבל עם המשאית ובמהלך מנוסתו פגע בכלי רכב בו נפצעו גבר ואישה נוספים.

בעקבות התגברות גל הטרור: ראש הממשלה בנימין נתניהו יקיים היום (חמישי) הארכת מצב בקריה בתל אביב יחד עם ראשי מערכת ביטחון.

תיעוד מהזירה במחסום מכבים %2F%2F השימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים%2C תיעוד מבצעי מד"א

שר הביטחון יואב גלנט קיים הערכת מצב בעקבות פיגוע הדריסה במחסום מכבים, ויקיים הערכת מצב עם בכירי מערכת הביטחון. גלנט מסר: "שולח את תנחומיי למשפחתו של ההרוג בפיגוע הדריסה הבוקר, ומאחל רפואה שלמה לפצועים. מדובר בפיגוע עם תוצאות קשות, מלוא ההערכה לכוחות הביטחון על פעולתם הנחושה שהביאה לחיסול המחבל תוך זמן קצר".

"זה בוקר קשה, אני שולח תנחומים למשפחת הנרצח", אמר השר בצלאל סמוטריץ' בזירת הפיגוע. "אנו רואים את החשיבות של המחסומים. צריך לנהל מלחמה בטרור בכל הכח ואנחנו נכניע את הטרור ונחזיר את הביטחון האישי לאזרחים"

העיתונאים הזכירו לסמוטריץ' הצהרות שהשמיע בעבר, בתקופת ממשלת בנט-לפיד, שבהן הבטיח להילחם בטרור. "ככה נראה אובדן ביטחון'', תקף בעבר סמוטריץ' בעת שישב באופוזיציה, "יום אחרי יום יהודים נרדפים בארצנו בידי מחבלים. צאו להצביע כדי להכניע את הטרור ולהחזיר את הביטחון האישי".

שר האוצר סמוטריץ' הכריז על תוכנית ממשלתית בעקבות הפיגוע בדרום הר חברון %2F%2F חנן גרינווד

השר השיב לעיתונאים שביקשו את התייחסותו לגל הטרור הגואה: "אני אומר לכם באחריות, אנחנו פועלים אחרת ואנחנו נמשיך לפעול אחרת, וננצח את הטרור בעיקר כשנגדע את התקווה והמוטיבציות שלו. זה מה שאני עושה בתפקיד שלי במשרד הביטחון, רובכם לא אוהבים את מה שאנחנו עושים ביהודה ושומרון אבל בסוף זה המפתח האמיתי שיגדע את התקווה של הטרור ושל מחוללי הטרור, ויבהיר שעל כל פיגוע אנחנו גובים מחיר משמעותי מאוד בהמשך בנייה ואחיזה בהתיישבות".

זירת הפיגוע במחסום מכבים, צילום: השימוש נעשה בהתאם לסעיף 27א׳ לחוק זכויות יוצרים

''אנחנו לא מוכנים בשום פנים ואופן לקבל את הטרור כגזירת גורל'', המשיך סמוטריץ'. "אזרחי ישראל לא ימשיכו לחיות במצב שבו פעם בכמה ימים אנחנו קוברים את מתינו מול מרצחים אכזריים. יש כאן סביבה תומכת טרור, יש הסתה. יש כאן רשות פלסטינית שלוקחת אחריות על הדבר הזה, יש כאן מערכת שלמה שצריך לנהל אותה גם במאבק חסר פשרות אל מי שמעורב בטרור, וצריך להמחיש ולהבהיר לאויבים שלנו שכאשר הם מנסים לפגוע בנו הם רק מחזקים את האחיזה שלנו בכל חבלי המולדת".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...