על הפרק: החוק שיקבע כי לימוד התורה הוא שירות משמעותי

ההסכם הקואליציוני עם מפלגת יהדות התורה קובע כי הממשלה תקדם חוק יסוד, שיסדיר את מעמדם של לומדי התורה עוד קודם להעברת התקציב • בהצעת החוק נכתב כי "מדינת ישראל כמדינה יהודית, רואה חשיבות עליונה בעידוד לימוד התורה ולומדי התורה" • גורמים בלשכת נתניהו לגפני: "אין סיבה להעלות משהו בצורה חפוזה ובתזמון כזה"

לימוד תורה . צילום: getty images

חבר הכנסת משה רוט הגיש היום (שלישי) הצעת חוק יסוד לימוד התורה. "לימוד התורה הוא ערך יסוד במורשת העם היהודי", כך נקבע בהצעת החוק החדשה שהניח חבר הכנסת מיהדות התורה. הכנסת ותעלה לדיון בתחילת מושב החורף. גורמים בלשכת נתניהו התקשרו לגפני ואמרו: "אין סיבה להעלות משהו בצורה חפוזה ובתזמון כזה".

ההסכם הקואליציוני עם מפלגת יהדות התורה קובע כי הממשלה תקדם חוק יסוד שיסדיר את מעמדם של לומדי התורה עוד קודם להעברת התקציב. לאור העיכובים בקידום החוק, הגיש ח"כ משה רוט יחד עם חברי הכנסת יעקב אשר, אליהו ברוכי, משה גפני, יעקב טסלר, יצחק פינדרוס וישראל אייכלר, הצעת חוק פרטית שתקבע את מעמדו של ערך לימוד התורה ומעמדם הייחודי של לומדי התורה.

ישיבת חומש מוקמת מחדש. קרדיט: TPS

בהצעת החוק נכתב כי "מדינת ישראל כמדינה יהודית, רואה חשיבות עליונה בעידוד לימוד התורה ולומדי התורה", בהתאם לכך מציעים יוזמי החוק "לעגן כראוי החוק יסוד את החשיבות הרבה והערך הגדול שרואה המדינה בלימוד התורה, ואת רצונה לעודד לימוד תורה".

עוד קובע החוק כי "אלו שיקבלו על עצמם להתמסר ללימוד תורה, לתקופה משמעותית, יחשבו כמי שמשרתים, שירות משמעותי את מדינת ישראל והעם היהודי, וכי תהיה לכך השלכה על זכויותיהם וחובותיהם".

ישיבה בירושלים, צילום: אורן בן חקון

סעיף מרכזי בהצעת החוק מתייחס לפסיקת בג״צ שביקשה להסדיר את נושא גיוס בני הישיבות. יוזמי החוק טוענים כי חוק יסוד לימוד התורה, יבהיר לבית המשפט העליון, כי הכנסת תומכת בהכרה במרכזיותו של ערך לימוד תורה.

לדברי ח"כ הרב משה רוט: "בהסכם הקואליציוני סוכם, כי הצעת חוק זו תהיה הצעה ממשלתית, אך הדבר לא נעשה בלוח הזמנים שסוכם. לכן החלטנו להגיש את החוק כהצעה פרטית מטעם כל הסיעה כדי שנוכל לקדם את החוק מיד בתחילת מושב החורף".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר