במקביל לשיחות על פשרה בבית הנשיא: הושג מספר החתימות המחייב את כינוס מרכז הליכוד בנושא הרפורמה המשפטית. פורום דרור בליכוד ופעילים נוספים במפלגה שיזמו את כינוס המרכז, החתימו למעלה מ-850 איש הקוראים לראש הממשלה "לאשר את הרפורמה גם באופן חד צדדי אם אין מנוס מכך".
חבר המרכז, יעקב וובנובוי, מיוזמי כינוס המרכז, אמר ל"ישראל היום" כי "בימים הקרובים החתימות יוגשו ליו"ר המרכז, מרגע ההגשה יש לכנס את המרכז בתוך חודש".
וובנובוי מדגיש כי מטרתו ומטרת חבריו אינה לתקוף את נתניהו והשרים. "יזמנו את הדרישה לכינוס המרכז כדי לחזק את רה"מ ואת שר המשפטים בקידום הרפורמה המשפטית מול אלה שמנסים למסמס ולעקר את הרפורמה הקריטית, ויש כאלה מבית ומחוץ. אנחנו רוצים שהקול הזה יישמע היטב בכל המפלגה, וגם במערכת הפוליטית כולה.
מערכת המשפט של ישראל חולה ומשותקת. השורש של החולי הזה הוא שהמשפטנים התנתקו מהעם וחיים במגדל שן שבוחר את עצמו. מה שהכניס את המערכת המשפטית ובעצם את כל המדינה לשיתוק מוחלט. את זה באה הרפורמה לתקן. להחזיר את שלטון החוק למערכת המשפט".
כפי שפורסם ב"ישראל היום" לאחר הודעת נתניהו על השהיית הרפורמה החלו מספר קבוצות להחתים חברי מרכז, ראשי תאים וחברי כנסת, על דרישה לדיון והחלטה של מרכז המפלגה. בהצעה הפונה לראש הממשלה נתניהו נאמר, "מרכז הליכוד מחזק את ידיהם של ראש הממשלה ושל שר המשפטים במאמציהם להשגת הסכמה רחבה על הרפורמה המשפטית. במידה והסכמה כזאת לא תושג, המרכז קורא למפלגת הליכוד וכל נציגיה לתת את ידם, ולקבוע בקריאה שלישית את תיקון הוועדה למינוי שופטים ללא מורא".
יצוין כי חמישה חברי כנסת צירפו את חתימתם לבקשה: עמית הלוי, דן אילוז, טלי גוטליב, משה פסל ואריאל קלנר. כמו כן, קבוצות 'הליכוד שלי' – בראשות יוסי דגן ו'מלוכדים' – בראשות שבח שטרן ויהונתן טל. בנוסף הצטרפו ליוזמה ראשי מועצות מהליכוד וראשי סניפים מרחבי הארץ: ראש מוא"ז גוש עציון שלמה נאמן, ראש מועצת קרני שומרון יגאל להב, יו"ר סניף בני ברק אוריאל בוכריץ ויו"ר סניף הוד השרון ראובן נהרי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו