"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בגלל איש אחד: כך כמעט פוצצה הפגישה הסודית בין רבנים למובילי מחאת הטייסים

עו"ד יאיר נהוראי הפך לסדין אדום בעיני רבנים מובילים במגזר הדתי לאומי, לאחר חשיפת התבטאויות שנויות במחלוקת • כשהגיעה ההצעה להיפגש עם אנשי מחאת הטייסים הם הבהירו – זה הוא או אנחנו • ואיך העימות נגמר בסופו של דבר?

,עודכן
0השמעה
המפגש בין הטייסים לרבנים, צילום: מתוך וידאו בעמוד הפייסבוק של ח"כ מתן כהנא

שורה של רבנים, רובם מזוהים עם מחנה תומכי הרפורמה המשפטית, נפגשה אתמול (ראשון) עם ראשי מחאת הטייסים, ביוזמת ח"כ מתן כהנא. במפגש, שבו השתתפו בין היתר הרב שמואל אליהו, הרב אליקים לבנון, הרב אליעזר קשתיאל, הרב יגאל לוינשטיין ורבנים נוספים, עסקו שני הצדדים בשאלה כיצד לפתור את המשבר הקשה שהתרחש, ולגשר על המחלוקות.

אלא של"ישראל היום" נודע כי המפגש כמעט שלא התקיים, בשל התנגדות חריפה להשתתפותו של איש אחד – עורך הדין יאיר נהוראי. נהוראי מוכר כבר שנים רבות כאחד מהגורמים המשמעותיים ביותר שמתנגדים להנהגה הדתית לאומית, בדגש על החרד"לית, ולהשפעתה על המדינה. לפני מספר שנים הוא עמד מאחורי שורת פרסומים שבהם התבטאויות שנויות במחלוקת של רבנים בגופי תקשורת שונים. בין היתר עקב אחרי פרסומים של מכינת בני דוד בעלי בחשבון היוטיוב שלהם ובמקומות נוספים וחשף התבטאויות שעוררו סערות תקשורתיות.

ח"כ מתן כהנא (ארכיון),צילום: אורן בן חקון

לקראת המפגש פנו רבנים מוכרים בציונות הדתית לאנשי מחאת הטייסים ואמרו כי הם מסרבים להגיע עם נהוראי, שהינו חלק מאנשי המחאה, ישתתף בדיון. מצדם, הבהירו אנשי מחאת הטייסים כי אם הוא לא יגיע – גם הם לא יגיעו. לדברי אנשים שהיו מעורבים בדיונים, המפגש כמעט שלא התקיים בעקבות הפיצוץ. לבסוף הסכימו הרבנים כי נהוראי ישתתף במפגש, וזה התקיים כמתוכנן. אך בתמונה, שפורסמה על ידי ח"כ מתן כהנא, הוא לא מופיע.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר