"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
שתקו ככבשים: חברי הליכוד שחששו לפצות פה הוכיחו שאין להם עמוד שדרה
להיכן נעלמו שרים וח"כים, ביניהם בכירים כישראל כץ שסותם את פיו מיום הקמת הממשלה, או אבי דיכטר, אלי כהן וחיים כץ? • תפקידו החשוב של כל נבחר ציבור הוא להביע את דעתו ועמדתו בכל נושא בעל חשיבות רבה כמו הרפורמה • למרבה האכזבה והצער דווקא בנושא זה שקורע את החברה הישראלית שמרו חלק מחברי סיעת הליכוד, שרים וח"כים על שתיקה רועמת
שתיקת נבחרי הציבור מהליכוד. "חשבתי לתומי שיש להם עמוד שידרה, אך מתברר שטעיתי" | צילום: אורן בן חקון
פרשנות

שתקו ככבשים: חברי הליכוד שחששו לפצות פה הוכיחו שאין להם עמוד שדרה

להיכן נעלמו שרים וח"כים, ביניהם בכירים כישראל כץ שסותם את פיו מיום הקמת הממשלה, או אבי דיכטר, אלי כהן וחיים כץ? • תפקידו החשוב של כל נבחר ציבור הוא להביע את דעתו ועמדתו בכל נושא בעל חשיבות רבה כמו הרפורמה • למרבה האכזבה והצער דווקא בנושא זה שקורע את החברה הישראלית שמרו חלק מחברי סיעת הליכוד, שרים וח"כים על שתיקה רועמת

גדעון אלון
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

אחד התפקידים החשובים של כל נבחר ציבור הוא להביע את דעתו ולהשמיע את קולו ועמדתו בכל נושא בעל חשיבות רבה. בעיקר כשמדובר בנושא שנוי במחלוקת עמוקה כמו הרפורמה המשפטית (ההפיכה המשטרית בפי המבקרים).

אולם למרבה האכזבה והצער דווקא בנושא זה שקורע את החברה הישראלית כבר שלושה חודשים, שהצליח להוציא לרחובות מאות אלפי אזרחים, שגרם מריבות בתוך משפחות ובין ידידים וחברים לנשק, שהגיע לכותרות החדשות במהדורות הטלוויזיה בכל העולם, דווקא בנושא פוליטי חשוב זה שמרו חלק מחברי סיעת הליכוד, שרים וח"כים על שתיקה רועמת.

ח"כ יולי אדלשטיין. מהבודדים שדיברו, צילום: אורן בן חקון

למעט מספר מהם, יו"ר ועדת החוץ והביטחון, יולי אדלשטיין ושר הביטחון יואב גלנט, (שרק בשל דבריו על הנזק שהמאבק בנושא זה גורם לצה"ל ולמערכת הביטחון, החליט ראש הממשלה לפטרו) וח"כ דוד ביטן. למען הדיוק חשוב לציין שמספר זעום של שרים וח"כים שאפשר למנות על אצבעות יד אחת, הציעו בהיסוס לקיים הידברות עם נציגי האופוזיציה כמו למשל השר מיקי זוהר שאמר כי "אנו מחויבים להידברות שתעצור את מעגל השנאה" וציין כי "התפקיד של כולנו הוא לעשות את המיטב כדי לאחות את הקרע בעם"' או דני דנון שאמר ש"צריך לנסות לקיים שיח עם מי שמוכן לדבר" וכי "אפשר וצריך להתפשר".

בימים האחרונים ממש הצטרף אליהם גם השר עמיחי שיקלי שהציע "להיענות לקריאתו של בני גנץ ולשרטט מפת דרכים מחודשת להמשך החקיקה".

לציטוט אך לא לייחוס

השאר כאמור נעלמו ונאלמו ונהגו כמוגי לב. כלומר חלקם הסכימו להשמיע ביקורת רפה על התנהלות הממשלה, אבל עשו זאת בתנאי שלא יצוטטו בשמם אלא תחת שם הכיסוי "שר בכיר" או "ח"כ מהליכוד", מחשש שנתניהו ינזוף בהם.

ח"כ דוד ביטן ששוחח עם כל חברי הסיעה הודה כי "שליש מהם חושבים כמוני אך מפחדים לומר את דעתם". כלומר לפחות ל-10 שרים וח"כים מהליכוד הייתה ביקורת על נתניהו ולוין אבל הם חששו לומר אותה. הם הסתייגו מהקו הקשוח שהובילו שר המשפטים יריב לוין יחד עם יו"ר ועדת חוקה ח"כ שמחה רוטמן שסירבו לעצור אפילו רגע כאילו מדובר בשריפת ענק שחייבים לכבות לאלתר.

להיכן נעלמו שרים וח"כים ביניהם בכירים כישראל כץ שסותם את פיו מיום הקמת הממשלה, אבי דיכטר, אלי כהן, חיים כץ, לא פצו את פיהם ושתקו ככבשים.

למען האמת לא הייתה לי שום ציפייה מהשרים שמצייתים לכל מילה שיוצאת מפיו של נתניהו, אבל התאכזבתי מאבי דיכטר, מי שהיה ראש השב"כ ואיש סיירת מטכ"ל, מהטייס יואב קיש ומאלי כהן שהגיע ממפלגת המרכז של משה כחלון, שחשבתי לתומי שיש להם עמוד שידרה, אך מתברר שטעיתי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

גדעון אלון

הכותב שימש כתב פרלמנטרי במשך כ-30 שנה, רבות מהן מטעם "ישראל היום"

Load more...