ח"כ מהליכוד נגד סעיף בהסכם עם עוצמה יהודית: "לא נכון לאפשר לתומכים בגזענות להיבחר לכנסת"

ההסכם הקואליציוני בין עוצמה יהודית לליכוד קובע כי יוסר תת-הסעיף בחוק יסוד הכנסת שמונע ממסיתים לגזענות להתמודד לבחירות לכנסת • ח"כ מילביצקי יצא נגד הכוונה ואמר: "אני בטח לא חושב שצריך להסיר אותו ומקווה שהוא לא יוסר" • בתוך כך, ח"כ דוד ביטן הודיע כי לא יצביע בעד תיקון הסעיף כשיעלה להצבעה

ח"כ חנוך מילביצקי מהליכוד נגד ההסכמה להסיר את סעיף ההסתה כחסם לכנסת // צילום: דניאל חג'בי

"לא צריך להסיר את הסעיף": חבר הכנסת מהליכוד, חנוך מיליביצקי, התבטא במהלך אירוע שבת תרבות בבאר שבע נגד הכוונה לבטל את סעיף 7א' בחוק יסוד הכנסת, שמונע התמודדות לכנסת מאדם או רשימה ששוללים את קיומה של ישראל כיהודית ודמוקרטית או מסית לגזענות ולמאבק מזוין נגד ישראל.

״לא חושב שהדבר הזה הוא נכון. הגשתי הצעת חוק שמשווה את הסעיף הזה גם בבחירות המקומיות ולכן אני בטח לא חושב שצריך להסיר אותו ומקווה שהוא לא יוסר בסופו של דבר", אמר חבר הכנסת.

בעד להכניס מסיתים לגזענות לכנסת, בן גביר, צילום: אורן בן חקון

בתוך כך, חבר הכנסת דוד ביטן הודיע בתוכנית פגוש את העיתונות בחדשות 12 כי לא יצביע בעד ביטול הסעיף ואמר "הליכוד איבד את זה במשא ומתן".

ההסכם הקואליציוני בין עוצמה יהודית לליכוד קובע כי יוסר תת-הסעיף בחוק יסוד הכנסת שקובע כי רשימה או מועמד מטעם רשימה לא יוכלו להתמודד בבחירות לכנסת "אם יש במטרותיה או במעשיה של הרשימה או במעשיו של האדם הסתה לגזענות". בעבר, חברי עוצמה יהודית ברוך מרזל וח"כ לשעבר מיכאל בן ארי נפסלו מהתמודדות לכנסת על ידי בית המשפט העליון על בסיס תת-הסעיף הזה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר