"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

סדר חדש במליאה: הקואליציה המתגבשת הגישה את כל החתימות להחלפת יו"ר הכנסת

בליכוד הודיעו כי כל סיעות גוש הימין הגישו את החתימות להחלפתו של ח"כ מיקי לוי בתפקידו • המפלגה הוסיפה כי חלה התקדמות משמעותית בשעות האחרונות להקמת ממשלה חדשה • יו"ר הכנסת הנוכחי, ח"כ מיקי לוי: "קבעתי דיון לתחילת שבוע הבא"

,עודכן
0השמעה
נתניהו עם יו"ר הכנסת מיקי לוי, צילום: אורן בן חקון

מפלגת הליכוד הודיעה הערב (שני) כי כל סיעות המחנה הלאומי הגישו את החתימות להחלפת יו"ר הכנסת מיקי לוי. המפלגה הוסיפה כי חלה התקדמות משמעותית בשעות האחרונות להקמת ממשלה חדשה.

רק אתמול (ראשון) דווח עלכוונת נתניהו לבקש את הארכת תקופת המנדט מהנשיאבשל חוסר ההצלחה לגייס 61 חתימות להחלפת יו"ר הכנסת.

הליכוד,צילום: אורן בן חקון

במהלך שבוע שעבר, לאחר שאריה דרעי ובן גביר העבירו ביקורת על כך שעבר כמעט חודש מתאריך הבחירות ועדיין הקואליציה המתגבשת לא החליפה את יו"ר הכנסת הנוכחי, מיקי לוי, הודיע סמוטריץ' כי הוא מסכים לחתום על החלפת היו"ר. אך אז התעורר לנתניהו מוקש חדש בעניין. סיעת יהדות התורה היא הסיעה היחידה אשר סירבה לחתום על החלפת יו"ר הכנסת בטענה כי הליכוד מזלזל בדרישותיה במו"מ.

נכון לעכשיו, ההערכה היא שהשבעת הממשלה תיערך בשבוע הבא. כך נוצר חלון זמנים קצר לחקיקה בכנס החורף שצפוי להסתיים בסוף מארס. על פי ההסכמות בין השותפות, עד השבעת הממשלה הקואליציה מתכננת לחוקק שלושה חוקים בתוך שבוע.

העדיפות העליונה היא לחקיקת "חוק דרעי": תיקון לחוק יסוד: הממשלה, שיפטור את דרעי משאלת הקלון, כך שבית המשפט וועדת הבחירות המרכזית לא יוכלו לפסול את מינויו לשר. כעת, עם השגת החתימות ובחירת יו"ר חדש מטעם הקואליציה המתגבשת, "חוק דרעי" אכן יוכל לעבור.

אריה דרעי ובנימין נתניהו. הסתדרו,צילום: אורן בן חקון

יו"ר הכנסת הנוכחי, ח"כ מיקי לוי, אמר: ״קיבלתי בקשה חריגה של 64 חברי כנסת להעמיד על סדר היום הצבעה לבחירת יושב ראש לכנסת ה-25. על כן, קבעתי כי ביום שני הקרוב 12.12 בשעה 16:00 עם פתיחת מליאת הכנסת תתקיים ההצבעה.

"לצערי, על פי הפרסומים בתקשורת, הבקשה החריגה לבחירת יושב ראש הכנסת שלא במועד השבעת הממשלה, נועדה לקדם חקיקה שתאפשר לאנשים שהורשעו ונידונו למאסר על תנאי, לכהן כשרים. למרות הכאב העצום בידיעה שזו הכוונה של הקואליציה המתגבשת, אפעל בממלכתיות ובכיבוד רצון הבוחר והמליאה תכונס על פי החוק ופסיקת בג״ץ בעניין״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר