"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
פרסום ראשון

הדיל של נתניהו ודרעי על חשבון פעילי השטח של הליכוד

על פי פרטי ההסכם הליכוד יעביר לש"ס תפקידים בקלפיות זהב על חשבון הסניפים בשטח • זעם רב בקרב פעילי השטח וחברי כנסת בכירים של המפלגה: "נתניהו מפקיר את השטח, לא סומך על הסניפים"

0השמעה
יו"ר האופוזיציה וראש הממשלה לשעבר ביבי נתניהו מצביע בבחירות המקדימות בליכוד , גדעון מרקוביץ'
יו"ר האופוזיציה וראש הממשלה לשעבר ביבי נתניהו מצביע בבחירות המקדימות בליכוד, צילום: גדעון מרקוביץ'

פרסום ראשון: מנהל קמפיין הליכוד, יוסי שלי ויו"ר הליכוד בנימין נתניהו החליטו להעניק לש"ס תפקידים בקלפיות המכונות "קלפיות זהב" כמו משקיפי קלפי, זאת על חשבון המקומות ששמורים לליכוד ובעבר חולקו לפעילים ולסניפים בשטח.

"קלפיות הזהב" הם קלפיות אשר סומנו על ידי הליכוד כמקומות עם אחוזי תמיכה גבוהים במפלגה, כך שרואים בהם חשיבות והם ממוקמות בערים ובשכונות המזוהות עם הליכוד.

נתניהו ושלי הגיעו להחלטה לקיים את ההסכם עם ש"ס, לפיו הם יקבלו תפקידים של משקיף קלפי בקלפיות הזהב על חשבון הליכוד זאת בתמורה לשיתוף מידע בתוכנה לאיסוף הנתונים על מצביעים ידידותיים הקיימת לש"ס.

אריה דרעי. יתן גישה לתוכנת מצביעים ידידותיים?, צילום: נעם ריבקין פנטון

גורמים בש"ס אשר מעורבים בפרטים הוסיפו ל"ישראל היום": "אין פה לקיחת תפקידים לליכוד או דיל. אנחנו יושבים ביחד ומשתפים פעולה להצלחת גוש הימין וכתוצאה מכך הוחלט שנעזור לליכוד לשבץ אנשים עם ניסיון בעבודת הקלפיות ובהשגחה ולא למסור זאת לאנשים ללא ניסיון כי הם מסניפי הליכוד.

"כך גם אנשי התוכנה שלנו שמשתפים פעולה בשימוש בנתונים ובחשיבה במשטרה שהימין ינצח את הבחירות".

פעילי השטח ובכירים מבין חברי הכנסת של הליכוד זועמים מאוד על ההחלטה אשר למעשה מקפחת את הסניפים והשטח ומהווה וויתור על יותר מ-2,000 תקנים של עבודה לפעילי השטח.

בכירים בליכוד אמרו לישראל היום כי "השטח כועס מאוד על כך ובצדק. יש הרבה מרמור על ההחלטה הזאת. לא מעט מתנגדים לה. נתניהו למעשה מוכיח במערכת בחירות הזאת כי הוא לא סומך על השטח ועל הסניפים שיעשו את העבודה ומעדיף להפקיר אותם לטובת מפלגות אחרות. זה יעלה לליכוד בבחירות".

מדובר על נציגים של משקיפים בתוך קלפיות הזהב מטעם המפלגות.

עוד נודע כי פעילי השטח ומקצת מראשי הסניפים זועמים משום שמדובר בוויתור תפקידים שהיו מיועדים לפעילי השטח של הליכוד ועימו כסף רב. מדובר בהחלטה נוספת שמצטרפת לשורה של החלטות דומות להקמת מערך מקביל של המרצת מצביעים המכונה "דלת לדלת" ללא הסניפים.

תגובתה של ש"ס תצורף כשתתקבל.

מהליכוד לא נמסרה תגובה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר