עימותים בממשלה גם ברגעיה האחרונים: ועדת הכלכלה אישרה היום (שלישי) את חוק התקשורת (הקומות הכשרות) לקריאה ראשונה. תמכו בחוק יו"ר הוועדה ח"כ מיכאל ביטון וחבר ועדת הכלכלה ח"כ אורי מקלב. ח"כ בליאק מיש עתיד נמנע.
ח"כ אורי מקלב תקף את שר התקשורת לאחר אישור חוק הקומות הכשרות בוועדת הכלכלה: "במקום לעבוד למען הציבור ולטפל בקליטה הלקויה, הנדל מנסה לחנך את הציבור החרדי מחדש באמצעות השליטה על מספרי הטלפון שלנו. כל מה שייזכר מהקדנציה הזו של הנדל היא המלחמה שלו בקומות הכשרות. הציבור סובל מהעדר קליטה, תת שירות בחברות הסלולר, כשל צרכני. כמו עולם שלישי שכונות שלמות בעיר בירה ללא קליטה ולא טיפלתם בזה".
לפני כן, במסגרת ההסכמות בין האופוזיציה לקואליציה על שורת חוקים שיעברו עד פיזור הכנסת, סוכם כי החרדים יקדמו את החוק של ח"כ משה ארבל לביטול הרפורמה של שר התקשורת יועז הנדל בטלפונים הכשרים. הנדל נלחם נגד ההסכמות האלה, אך ביש עתיד הסכימו להן.
מדובר רק בקידום החוק בקריאה ראשונה, מה שיאפשר לחרדים לשמור על רציפות החוק לכנסת הבאה, אך הנדל חושש כי החרדים יוכלו להשתמש בכך בבג"ץ נגד הרפורמה שתיכנס לתוקף באוגוסט.
הנדל כתב בחשבון הטוויטר: "ההסכמות עם דרעי (שאמור להיות מחוץ לפוליטיקה) על חוק שמונע מהחרדים ניוד מספרים, הן בושה לממשלה שפעלה היטב בכהונתה, בושה לליכוד ולש"ס שפועלים למען המונופול של העסקנים, ונגד הציבור. הסכמות הן לא תירוץ. זו רק קריאה ראשונה, וכך תהיה לחרדים אפשרות לנייד מספרים בעוד חודש".
כמו כן, ייתכן כי הנדל אינו לבד וכי עוד גורמים בממשלה ינסו למנוע את העלאת החוק ואת העברתו. ח"כ מיכאל ביטון (כחול לבן) הודיע על הפסקה בדיון על חוק התקשורת של ארבל לביטול הרפורמה של הנדל בטלפונים הכשרים.
כזכור, בהצעה של ארבל מוצע לאפשר למנוי לבקש מחברות שירותי תקשורת להגביל או לחסום את גישתו של המנוי לשירותי תקשורת או לציוד תקשורת, וזאת לרבות הגבלה שקבע צד שלישי שהמנוי ציין בבקשתו.
"הצעת חוק זו באה להגן על החירות הנתונה בידי כל אדם להגביל מרצונו את שירותי התקשורת", נמקו יוזמי החוק את הרציונל מאחוריו. "הסדר זה נועד להגן על האיזון האישי שכל אדם רשאי ליצור לעצמו בין התועלת שבשירותי התקשורת לבין הסכנה הקיימת בהם", נכתב בדברי ההסבר לחוק, "לדאבוננו, אנו חוזים בניסיונות מצד בעלי גופים שונים לכפות את תפיסת עולמם האישית בכל הקשור להיקף אמצעי ההגבלה שקבוצות שונות בחברה הישראלית מעוניינות ליטול על עצמן, ולשבש את המנגנונים השומרים על איכותם של אמצעים אלו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו