רה"מ בנט | צילום: דני שם טוב

בכיר באופוזיציה: "סגרנו עם פורשת נוספת, בנט שמע ופירק"

הפורשת הייתה במגעים עם בכירי הליכוד ואתמול נסגרו קצוות אחרונים • הדבר נודע לנפתלי בנט שהעדיף להודיע על פירוק הממשלה לפני התפוצצות האירוע • זהותה של הפורשת או מפלגתה נשמרים עדיין בחשאיות

אחת התעלומות הגדולות מהיום הדרמטי בכנסת אתמול (שני) היא מה קרה בין שעת הצהריים, אז כינס ראש הממשלה נפתלי בנט את הכתבים המדיניים ואמר להם שהכל ממשיך כרגיל לבין ההודעה, שעות ספורות בלבד לאחר מכן, על פיזור הכנסת.

טענה של בכיר באופוזיציה יכולה לשפוך אור על הדברים. לפי אותו בכיר, אתמול בשעת הצהריים נסגרו פרטים אחרונים מול פורשת נוספת מהקואליציה. הפורשת, כך לטענת הבכיר, הייתה במגעים עם בכירי הליכוד ואתמול נסגרו קצוות אחרונים מול ראש האופוזיציה נתניהו. זהותה של הפורשת או מפלגתה נשמרים עדיין בחשאיות. הדבר נודע לנפתלי בנט שהעדיף להודיע על פירוק הממשלה לפני התפוצצות האירוע. 

לצד זאת, ההחלטה של בנט החלה להתבשל כבר ביום שישי. מי שהיה שותף לה כבר מהרגע הראשון הוא מתן כהנא. בנט שוחח עם שורה של גורמים ביטחוניים ומשפטיים והבין כי אם תקנות יו"ש לא יעברו תוך עשרה ימים יהיה במדינת ישראל כאוס משפטי וביטחוני רציני. לדברי בנט זו הסיבה שהוא החליט לפרק את הממשלה כדי שתקנות יו"ש יעברו.

בנט הודיע לשקד על ההחלטה כשהיא במרוקו, צילום: קוקו

בתוך כך, יש לציין כי טרם החלטתו של בנט על פירוק הממשלה, קדמו לכך ניסיונות מצידה של איילת שקד להקים ממשלת ימין בכנסת הנוכחית. שקד הבינה בשבועיים האחרונים שהעסק נגמר וניסתה להקים ממשלה חלופית, והיא יידעה את בנט בפעולות שלה. בימים האחרונים הבינו שזה לא אפשרי, שאין ממשלת ימין בכנסת הזו ושהעסק הולך לפיזור. 

על ההחלטה לפזר את הממשלה הודיע בנט לשקד אמש, שעות ספורות טרם בישר לציבור. מיד לאחר מכן פגש בלפיד על מנת להודיע לו. חברי ימינה התעדכנו על ההחלטה קצת לפני שיצאה ההודעה המשותפת בשעה 20:00, כאשר ראשי המפלגות יודעו ממש דקה לפני יציאת ההודעה. 

הצעת החוק הפרטית לפיזור הכנסת של יו״ר הקואליציה תעלה לדיון בקריאה טרומית במליאה, ברביעי הקרוב. 

תגובת לשכת בנט תפורסם לכשתתקבל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...