צעיר נכה (אילוסטרציה)

הממשלה פועלת להגדלה משמעותית של הסיוע הכספי לנכי צה"ל

הצעת החוק של שר הביטחון גנץ ושר האוצר ליברמן אמורה להביא, בין היתר, להגדלה משמעותית של סכומי הסבסוד לרכישת דירה ורכב רפואי עבור נכי צה"ל • גנץ: "לא נרפה לרגע מהמאמץ להביא לשיקומם ולאפשר להם חיים טובים" • אושרה גם ההצעה לתיעוד מורשת קהילות יהודי ארצות ערב ואיראן

הממשלה אישרה היום (ראשון) את קידום מתן הסיוע לנכי צה"ל בתחומי הדיור הרכב, זאת בהמשך להחלטת הממשלה בדבר יישום רפורמת "נפש אחת", שבמסגרתה יתוקן חוק נכי צה"ל כך שיתאפשר להגדיל משמעותית את סכומי הסבסוד לרכישת דירה ורכב רפואי עבור נכי צה"ל הזכאים לכך, הקלות בהחלפת רכב והגדלת סכומי הסיוע בשכר דירה ומשך הזכאות לכך.

האישור התקבל לאחר המלצות של שתי ועדות מקצועיות שהוקמו במסגרת הרפורמה, שהעבירו את המלצותיהן לשר הביטחון בני גנץ, שהגיש את הצעת החוק עם שר האוצר אביגדור ליברמן. גנץ ביקש להודות לחברי הממשלה על תמיכתם בחקיקה: "איננו שוכחים לרגע שהרפורמה הזו מתחילה קודם כל ביחס לנכי צה"ל, בשיפור שער הכניסה ובהקלת הביורוקרטיה, ואנחנו עמלים על כך בהובלת אגף השיקום וביחד עם ארגון נכי צה"ל. נמשיך לפעול למען מי ששילמו מחיר יקר בגופם ובנפשם עבור המדינה, ולא נרפה לרגע מהמאמץ להביא לשיקומם ולאפשר להם חיים טובים".

שר הביטחון בני גנץ (ארכיון), צילום: אורן בן חקון

במקביל אליו, גם ליברמן בירך על ההחלטה: "מתן הסיוע שהעברנו מצביע בצורה הברורה ביותר על סדר העדיפויות של הממשלה הנוכחית ועל ההוקרה האמיתית למשרתי ולנכי צה"ל. הרפורמה מיושמת במעשים ולא נשארת בגדר הבטחה לא ממומשת. נמשיך לפעול במלוא הנחישות בכדי לשפר את איכות חייהם של אלו שלחמו למען מדינת ישראל".

מורשת יהודי ארצות ערב תתועד

הצעה נוספת של הממשלה היא הצעת המחליטים של השרה לשוויון חברתי מירב כהן ושל שר התרבות והספורט חילי טרופר, שבמסגרתה יקודם תיעוד מורשת קהילות היהודים בארצות ערב ואיראן ויוקם ארכיון לשימור מורשת זו .

מטרת ההחלטה, שתקציבה 6.35 מיליון שקלים, היא להבטיח את המשך שימור הסיפור והמורשת של קהילות היהודים שיצאו מאותן מדינות. ההחלטה מגיעה על רקע מחקרים שונים שנעשו לאחרונה, שמהן עלה כי 80% מבוגרי מערכת החינוך בישראל סבורים כי ההיסטוריה של יוצאי מדינות המזרח התיכון כמעט לא נלמדת.

השרה לשוויון חברתי מירב כהן, לפני כשבועיים, צילום: אורן בן חקון

השרה כהן אמרה: "לצערי הרב, במדינה שכחצי מתושביה הם יוצאי מדינות ערב ואיראן, או צאצאים לעולים, לא הונחלו מספיק בנרטיב הציבורי ההיסטוריה והמורשת של הקהילות היהודיות המקומיות. זהו צעד חשוב ברצף פעולות של תיעוד והנצחה שמטרתן לשנות את המגמה ולדאוג לכך שההיסטוריה של בני ובנות עדות המזרח לא תישכח ותונצח בעוז ובגאון".

השר טרופר אמר: "סיפורן של קהילות היהודים בארצות ערב ואיראן לא סופר עד היום באופן מלא וראוי. היום עושה הממשלה צעד בדרך לתיקון, ואנו מאפשרים לכתוב פרק חשוב בסיפור היהודי-ישראלי, הפרק של קהילות ארצות ערב ואיראן".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...