"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
פרסום ראשון

הליכוד מתנה ממשלת ימין בהחזרת ח"כ שיקלי

באופוזיציה יחלו במגעים להקמת ממשלת ימין עוד במושב הנוכחי, עם תקווה חדשה, ימינה והליכוד • יו"ר סיעת הליכוד, ח"כ יריב לוין, עומד על כך שתנאי הסף למגעים יהיה החזרת ח"כ שיקלי • שיקלי ערער: "האם ח"כים הם מריונטות?"

,עודכן
0השמעה
עמיחי שיקלי, צילום: אורן בן חקון

ברקע ההכרזה של אורבך על פרישה מהקואליציה והניסיון להקמת ממשלת ימין חלופית בכנסת הנוכחית עם תקווה חדשה, ימינה והליכוד, ל"ישראל היום" נודע כי בליכוד מציבים כתנאי סף למשא ומתן בנושא את ביטול ההכרזה על עמיחי שיקלי כח"כ פורש.

באופוזיציה ינסו עכשיו להביא את סער לשולחן המו"מ להקמת ממשלת ימין בכנסת הנוכחית. סער לפי שעה מסרב להקים ממשלה שכזו, אך באופוזיציה ינסו ליצור מנגנון אמון עם ערבויות לפיהם יבנו קואליציה יציבה ויפיגו את החששות של סער מתרגיל של נתניהו. בליכוד מרגישים חובה מוסרית לשיקלי על מהלכיו האחרונים, וככל שתהיה ממשלת ימין חלופית בכנסת הנוכחית, הם דורשים להעביר חקיקה שתבטל את הפרשתו של שיקלי מסיעת ימינה. מדובר על תנאי שיו"ר סיעת הליכוד יריב לוין עומד עליו באופן אישי.

עניין אישי. לוין,צילום: קוקו

כזכור, לאור בקשת בנט, ועדת הכנסת הכריזה על שיקלי כח"כ פורש, זאת על רקע הצבעותיו נגד הקואליציה. המשמעות היא ששיקלי לא יוכל לרוץ בבחירות הבאות באף רשימה שקיימת בכנסת הנוכחית.

שיקלי הגיש אמש לביהמ"ש המחוזי בירושלים את ערעורו על החלטת ועדת הכנסת להפריש אותו מסיעת ימינה. בנוסף לטענות כי ההחלטה בעניינו הייתה ידועה מראש למרות שהייתה אמורה להתקבל רק לאחר ניהול הליך מעין-שיפוטי, מעלה הערעור גם שאלות כבדות משקל אליהן מתבקש ביהמ"ש להתייחס: למי חייב חבר כנסת אמונים - לציבור ששלח אותו או לראש המפלגה שלו?

יו"ר האופוזיציה בנימין נתניהו: "ממשלת הסחיטה והפרוטקשן שלכם מתפוררת" // קרדיט: ערוץ הכנסת

"האם חברי הכנסת זכאים להצביע בכנסת בהתאם לדעתם, אמונתם, מצפונם, מצע מפלגתם והבטחתם לציבור בוחריהם, או שהינם בסך הכל מריונטות המופעלות על ידי ראשי הסיעות שלהם?", שואל שיקלי בפתח הערעור שהגיש למחוזי. את הערעור הגיש שיקלי באמצעות עורכי הדין אלון פומרנץ ושמרית כרמי נעמת ממשרד ליפא מאיר ושות'.

אם בית המשפט לא יהפוך את החלטת הכנסת, שיקלי יצטרך להקים מפלגה בראשותו אם ירצה לרוץ בבחירות הבאות. מדובר במהלך שבאופוזיציה חוששים ממנו, בשל סיכון ב"שריפת" קולות לגוש הימין. לחלופין, אם שיקלי לא יתמודד לכנסת, הוא יוכל לקבל מינוי לתפקיד שר מקצועי מטעם הליכוד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר