"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

היערכות להתפטרות גנאים: מחליפו ברשימה עזב את מפלגת רע"מ

ברע"מ מקווים להחליף את ח"כ גנאים בדמות שלא תקשה על הקואליציה • מספר 6, עלאא אלדין ג'בארין, התפטר מהרשימה • הבא בתור, עטא אבו מדיע'ם, לא צפוי להיכנס לכנסת • המועמד אחריו: ד"ר יאסר חוג'יראת, מנהל מכון המחקר של המרכז הרפואי זיו • בקואליציה מעריכים: אם גנאים יתפטר - אורבך יישאר

,עודכן
0השמעה
יו"ר רע"מ מנסור עבאס, צילום: אורן בן חקון

‏עלאא אלדין ג'בארין, מספר 6 ברע"ם, ומי שנועד להחליף את ח"כ מאזן גנאים אם יפרוש, הגיש הערב (ראשון) ליו"ר הכנסת מיקי לוי את התפטרותו ממועמדותו ברשימה לכנסת.

מי שיחליף את מקומו ברשימה הוא, עטא אבו מדיע'ם, סגן ראש עיריית רהט. בתוך כך, בקואליציה מעריכים כי פיטורי גנאים יוכלו להשאיר את אורבך בקואליציה.

אלדין ג'בארין נחשב קיצוני יותר מגנאים. ביוני 2018, ימים ספורים לאחר מתקפת טילים של ארגוני הטרור העזתיים שכללה כ-200 רקטות,פרסם ג'בארין סרטון המביע תמיכה בירי הטילים. "שהיד יקר... נשבור את הצום בירושלים... בירת פלשתין... אין לנו פתרון מלבד ניצחון או מות קדושים", אמר אז.

באשר לאבו מדיע'ם, כלל לא בטוח שהוא ירצה לכהן בכנסת, בשל רצונו לכהן כראש עיריית רהט. כמו כן, בחודש שעבר הוא שלח מכתב לנשיא אוניברסיטת בן גוריון ובו הביע תמיכה בהנפת דגלי פלשתין במקום.

מכתב ההתפטרות של ‏עלאא אלדין ג'בארין,
מכתב התמיכה ששלח אבו מדיע'ם,

מספר 7 ברשימת רע"מ לכנסת הוא עטא אבו מדע'ם שאמור להתמנות בחודשים הקרובים לראשות העיר רהט במסגרת ההסכם הקואליציוני בעיר, שגם בהסכם הזה מפלגת רע"מ מעורבת. אבו מדע'ם, שתמך בהנפת דגלי פלשתין באוניברסיטת בן גוריון, ככל הנראה יישאר בפוליטיקה המקומית וגם הוא ככל הנראה יגיש את התפטרותו מרשימת רע"מ, מה שיכניס לכנסת את ד"ר יאסר חוג'יראת הממוקם במקום ה-8 ברשימת רע"מ.

ד"ר יאסר חוג'יראת, לשעבר ראש המועצה המקומית ביר אל-מכסור, היה מרצה בטכניון בתחום הגנטיקה. חוגי'ראת היה מנהל המעבדות לקורונה מטעם חברת מיי הייריטאג' ולפני כן היה מנהל מכון המחקר של המרכז הרפואי זיו בצפת. בשנים 2008-1997 הקים וניהל את המעבדה לגנטיקה מולקולרית בבית חולים העמק בעפולה, ובשנים 2015-2014 היה אחראי לתכנון הקמתה של המעבדה לשבבים גנטיים במרכז רפואי כרמל שבחיפה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר