האזינו: בליכוד דנו איך למנוע הדלפות - הקלטת הדיון עצמו דלפה

במפלגה הגדולה ביותר באופוזיציה הציעו כמה פתרונות לסוגיית ההדלפות שגורמות מבוכה לתנועה • אך מעבר להצעה לאסוף את הטלפונים הניידים של חברי הכנסת לפני ישיבות קריטיות, נראה כי בתנועה מתקשים למצוא תשובה

 מירי רגב ובנימין נתניהו (ארכיון) , אורן בן חקון
מירי רגב ובנימין נתניהו (ארכיון), צילום: אורן בן חקון

שבוע אחרי הדלפות הקלטות מתוך ישיבת סיעת הליכוד שגרמו מהומה סביב התבטאויותיה של מירי רגב בליכוד ניסו למנוע מקרה נוסף של הקלטות והדלפות. למרות זאת, האזינו להקלטה:

מירי רגב ליואב קיש בישיבת הליכוד: "קח בחשבון שהכל מוקלט, מה שאתה אומר תגיד בסשן אחד"

אחת האפשרויות שעלת כדי למנוע הדלפה דומה לשבוע שעבר היא לאסוף את הטלפונים הניידים של כל משתתפי הישיבה אך גורמים בכירים בליכוד טענו כי זה לא פותר את הבעיה שכן בעבר כבר ניסו לאסוף את הטלפונים אך ללא הועיל, עדיין יצאו הקלטות מתוך הישיבה.

בכירי המפלגה רוצים לעשות משהו אך לא עולה במוחם מהלך שיסייע. יכול להיות שבליכוד פשוט 'יתנו לאירוע לעבור' ולא יעשו דבר מה חריג. מה שכבר ברור כי בישיבת הסיעה הקרובה אין נושאים רגישים ובמחלוקת פנימית כמו תכנית ממדים ללימודים וגם מנהיג המפלגה, בנימין נתניהו, נוהג ממילא בזהירות יתר בישיבות הללו כך שלהערכת אנשי הליכוד לא צפויות התבטאויות דרמטיות.

 לאחר ההקלטות שהודלפו מישיבות הסיעה, ח"כ יובל שטייניץ אמר ל"ישראל היום": "ההקלטות המודלפות אחרי כל ישיבת סיעה של המפלגה הן דבר פסול. מעבר לעובדה שזה גורם נזק לליכוד ולמאמץ שלנו להפיל את הממשלה, זה בראש ובראשונה מעשה לא מוסרי שפוגע באמון בין בני אדם. זה לא מוסרי להקליט בן אדם ללא ידיעתו. אני לא עשיתי את זה אף פעם ואני מצפה גם מאחרים שלא יעשו את זה".

כזכור, את עיקר הסערה עוררה ההקלטה של מירי רגב, שהביעה התנגדות לתמיכה בחוק "ממדים ללימודים" של הקואליציה בישיבת הסיעה בשבוע שעבר: "אנחנו כסיעה החלטנו שאנחנו אופוזיציה לוחמת והחלטנו להפיל את הממשלה, אז אין כאבי בטן על חיילים, על נשים מוכות או על מקרי אונס כי כולם מבינים שזה הרציונל. אבל כל הזמן מקבלים החלטה, ואז שואלים 'עם החיילים למה לא?'".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר