אירוע הוקרה לכוחות ביטחון הפנים התקיים היום (שלישי) בכנסת. מפכ"ל המשטרה, רב ניצב יעקב שבתאי, הדגיש בפני האורחים את הקשר ההדוק שהתקיים במשך שנים בין המשטרה לבין הכנסת, תוך ריפרור אל האירועים האחרונים בהם התעמת חה"כ אחמד טיבי עם שוטרים וחה"כ עופר כסיף הכה שוטר.
"בכל פעם שאני נכנס במדים למשכן הכנסת, מעוז הדמוקרטיה הישראלית, אני מתמלא הדרת כבוד, ואני חש את הקשר הגורדי שבין משטרת ישראל לבית המחוקקים. קשר של מחויבות, אחריות וערבות אשר תרם לעיצוב דמותה של מדינת ישראל", אמר.
"המבחן הראשון לקשר ההדוק שבין המשטרה לכנסת ישראל, היה כבר בראשית שנותיה של המדינה. בשבעה בינואר 1952, ניצבה משטרת ישראל, משטרה צעירה בתחילת דרכה, מול אחת המשימות המורכבות ביותר שידעה מאז ועד היום. עמידה מול אלפי אזרחים שביקשו להשפיע בכוח, על אחת ההחלטות הגורליות בתולדות המדינה. בהפגנה ההיא, נגד החתימה על הסכם השילומים, הושלכו אבנים לעבר הכנסת במשכנה בבית פרומין. חלונות הכנסת נופצו, ולפחות חבר כנסת אחד נפצע, כאשר מרבית חברי הכנסת נאלצו לחפש מקום מוגן מפני האבנים, הזכוכיות, והעשן הסמיך שעלה מהמכוניות שהוצתו מחוץ לבניין. המראות מכנסת ישראל היו של שדה קרב בחזית המלחמה על הדמוקרטיה הישראלית. האירוע הסתיים עם מאות מפגינים עצורים, ועשרות שוטרים פצועים. שוטרים שלא ברור עד כמה ידעו, שכל תוצאה אחרת, למעט הדיפת ההמון והגנה על המשכן, עלולה הייתה לסכן את הדמוקרטיה הישראלית שעוד הייתה בחיתוליה. יש באירוע הזה בכדי להעיד יותר מכל על מחויבותה של משטרת ישראל להגן על ערכיה הדמוקרטים של האומה, על צביונה, ועל מימוש יסודותיה כפי שנקבעו ארבע שנים קודם לכן במגילת העצמאות.
"את המחויבות הזו שהלכה והשתרשה, הלכה והתפתחה, אנו רואים גם בעת הזו. 70 שנה אחרי אותן פעולות הגנה על עמודי התווך של החלום הציוני, עומדים שוטרי, לוחמי, ומתנדבי משטרת ישראל על משמר הבית כולו. על משמר ערכיו, על משמר ביטחונו,
על משמר חוסנו, ועל משמר דייריו. הבית הזה הפך אט אט למדינה גדולה וחזקה שנהנית ממערכת ביטחון מהטובות בעולם, ובתוכה גם המשטרה".
"כפי שזו חובתנו כלובשי מדים, מגני האזרחים, ואוכפי החוק לשרת ולהגן, כך זו גם חובתה של החברה ומנהיגיה לחזק את משטרת ישראל ואת שוטריה. שוטרים שבשנים האחרונות, ולא רק, ממלאים תפקיד מכריע בביטחון הלאומי של מדינת ישראל.
"זו גם חובתה של חברה ומנהיגיה להכיר במעמדה של המשטרה, גם זו שלעיתים טועה ומתקנת, גם זו שלעיתים שוגה ומתחקרת. הפקת לקחים טבועה בגנים של ארגון שמבקש תמיד להשתפר. כמפכ"ל, לא אתן שנעבור לסדר היום על פגיעה בוטה וכוחנית בשוטרים שעושים את משימתם בשם המדינה ובעבור אזרחיה. בטח לא מצד מי שאמור לשמש דוגמא ומודל של שמירה על החוק בפני בוחריו. אסור להפוך את המשטרה ואת השוטרים לכלי משחק פוליטי וליעד לפרובוקציות. שוטרי ישראל לא ישליכו את נישקם, גם לא אלה המוסלמים שביניהם. והם ידעו שיש מאחוריהם מפקדים שמגבים את פעילותם. זו האחריות שלי כמי שעומד בראש הארגון וזו האחריות של כולנו כאזרחים, וכמקבלי החלטות בכנסת ישראל".
השר לביטחון פנים, עמר בר לב, אמר כי "כפי שנוכחנו בשבועות האחרונים, דורשי רעתנו לא יהססו לפעול באכזריות כדי להרוג בנו. אך אנו נשיב מלחמה שערה, ונכה בהם. נרדוף אותם במחנות הפליטים, בכפרים, בעיירות ובערים. נגיע לכל פינה בה הם מסתתרים, נכה בהם בעוצמה ונניח עליהם את היד, חיים או מתים.
"לא תהיה שום פשרה עם הטרור, כפי שאנו פועלים בימים אלו באזור ג׳נין - גם שם - משטרת ישראל, צה״ל ושירות הביטחון הכללי נאבקים באופן רצוף מול קיני הטרור, ואם נידרש - לא נהסס להרחיב את פעילותנו. בטרור נלחמים במלוא הנחישות. עשיתי זאת שנים לא מעטות. נמצאת כאן משפחתו של השוטר הגיבור אמיר חורי, זכרו לברכה. אמיר, שחתר למגע באומץ לב ובנחישות, וסיכל רצח גדול יותר, מגלם בעיניי את הישראליות במלוא יופיה. את החיבור הזה בין כולנו, את הביחד - משהו שחסר לנו כל כך ביומיום, והנה אמיר - במעשהו הנועז - הפך במותו להיות מגדלור וסמל עבור כולנו.
"הסוהרים והסוהרות, לוחמי ולוחמות האש, השוטרים והשוטרות - הם מקור עצום לגאווה. חלק מהמארג המופלא שמורכב מצמד המילים ביטחון ישראל. אתם חלק מחומת המגן של מדינת ישראל, ואתם עושים זאת בנחישות, ביצירתיות ובמסירות. אשרי המדינה שאלו הם בניה ובנותיה. אני גאה בכם ומצדיע לכם".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו