הפרקליטות הודתה בבג"ץ: העבודות הביטחוניות בביתו של בנט לקראת סיום - ההיתרים רק בראשיתם

בג"ץ דן בעתירת שכניו של בנט נגד ההפגנות מול ביתו ברעננה, ובמהלך הדיון טענה הפרקליטות שעבודות השיפוץ כמעט הסתיימו כשמנגד הליכי ההיתר עוד בראשיתם • השופט יוסף אלרון תהה: "מי קיבל החלטות פה?", הפרקליטה השיבה: "משרד רה"מ"

בנט. צילום: אורן בן חקון

במהלך דיון שהתקיים היום (שני) בבג"ץ של שכניו של בנט ופעילים נוספים כנגד עבודות הביטחון שנערכות בביתו כחלק מדרישות ביטחון בהיותו ראש ממשלה, אישרה המדינה כי טרם הושגו התרי בניה מלאים, זאת למרות שהשיפוצים כבר החלו ולמעשה נמצאים לקראת סיומם.

במענה לעתירה מסרה המדינה כי "נעשים מאמצים כבירים כדי להשלים את ההליך" (של היתרי הבניה י.א).

השופט יוסף אלרון תהה: "זה לא אמור להיות ההיפך?"

נציגת המדינה, עו"ד מוריה פרימן השיבה כי "פרשנו את העובדות ואנו מחדדים אותן מול המשיבים. אני רוצה להדגיש שאלה עבודות שנערכו מטעמי אבטחה ובלי קשר להפגנות".
השופט אלון המשיך להקשות: "מי קיבל את ההחלטות פה?"

נציגת המדינה השיבה: "משרד ראש הממשלה. תחמנו את הדיון להפגנות. אם יש טענות נוספות בעניין חוות הדעת, הוצאות וכו' זה לא הפורום".

עו"ד אוריאל חור ניזרי בתגובה לדיון היום בבג"ץ, בשם השכנים של רוה"מ: "זהו יום שחור למדינת ישראל. הדמוקרטיה הישראלית קיבלה מכה קשה ביותר, עת התברר כי כל הבנייה ברעננה סביב המבצר של בנט, נעשתה בניגוד לחוק, תוך מעשים פליליים חמורים. אנו קוראים עוד היום לרשויות אכיפת החוק וליועצת המשפטית לממשלה, לפתוח בחקירה פלילית.

ביתו של ראש הממשלה נפתלי בנט ברעננה, צילום: ללא

כמו כן, נחשף בבג"ץ כי אין אישור בכתב של היועמ"ש הקודם, וכי חוות הדעת של עו"ד שלומית פרגו ברנע התקבלה בניגוד לחוק - ללא הסמכה בניגוד לדין. אנו תקווה כי פרשת המבצר ברעננה תסתיים בהקדם עם פינוי המתחם ומיצוי ההליכים הפליליים. הנזק לתושבים הינו אדיר ויש להפסיקו לאלתר".

"מנסים לזרז את השיפוצים בבלפור"

בתוך כך, ראש הממשלה בנט התייחס בדבריו בראיונות ששודרו ערב החג לכך ש"השיפוצים בבלפור נגררו בגלל שביתה של משרד הביטחון".

"נציין כי מי שבולמים בכל מאודם את השיפוץ - (שהופסק בינואר האחרון עם תחילת העיצומים ולא לפני כן- כידוע הוועד לא עיכב כל פעילות עד תחילת ינואר), וגורמים בימים אלה לעצירת משימות ופרויקטים חשובים נוספים כמו בניית קריית המודיעין בנגב, פעילות הייצוא הביטחוני, פינוי בסיסי צה״ל ולהפסקת התשלומים לספקי המשרד הם פקידי האוצר - אשר לא מאפשרים להעביר תקנים קריטיים לפרויקטים לאומיים אליהם נדרשים עובדי המשרד על ידי המדינה".

ראש הממשלה אמר עוד בדבריו כי "אנחנו מנסים לזרז את זה - ברצוננו לעדכן כי הנושא אינו מזורז ואינו מקודם כלל ועיקר. להיפך - על אף שעובדי משרד הביטחון אשר פועלים לילות כימים לטובת אזרחי ישראל נהגו באחריות רבה, פקידי האוצר מונעים את קידומם של פרויקטים חשובים אשר הוטלו על עובדי משרד הביטחון אך לא מקודמים בשלב זה בגלל אי הקצאת משאבים נדרשים ומתאימים למשרד ולעובדיו. הפרטים ידועים היטב לכל הנוגעים בדבר, וביניהם לשר הביטחון ולשר האוצר, אך נראה כי ישנם גורמים אשר אינם מעוניינים שנשלים את המלאכה".

בין היתר, בצמרת אגף החקירות והמודיעין עוקבים בשיתוף עם אנשי היועצת המשפטית לממשלה אחר ממצאי ההוצאות בביתו של ראש הממשלה נפתלי בנט ברעננה כפי שפורסמו התחקיר בערוץ 13 וכפי שנחשף בתגובת ראש הממשלה לתחקיר. בתשובה לשאלה "האם כדרכם של תחקירים שפורסמו בעבר שעלו בהם חשדות לבזבוז כספי ציבור או שימוש לא חוקי בכספי ציבור וכו' המשטרה בודקת גם הפעם את הנתונים שהוצגו בערוץ 13 בנוגע להוצאות ביתו של ראש הממשלה ומהם עולה חשד לבזוז כספי ציבור או חשד לעבירות אחרות" - מסרו גורמים במשטרה "אין כרגע כלום".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר