"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הטבות מס, דיור וקהילה: כך מנסים למשוך רופאים לעוטף עזה

על רקע המחסור החריף ברופאים בדרום מאז המלחמה, עשרות רופאים צעירים ומתמחים הגיעו לסיור בנגב המערבי במסגרת מיזם "עוגן דרום" • המטרה: להפוך את האזור לאטרקטיבי לא רק מקצועית - אלא גם משפחתית וקהילתית

,עודכן
0השמעה
תנועת הרכבות בעוטף עזה. צילום: דודו גרינשפן

על רקע המחסור החמור ברופאים בדרום והפערים במערכת הבריאות שהחריפו מאז מלחמת חרבות ברזל, עשרות רופאים צעירים, סטודנטים ומתמחים ברפואה הגיעו ביום שישי האחרון לסיור חשיפה בנגב המערבי ובעוטף עזה, במטרה לבחון מעבר לאזור והשתקעות בו.

משפחות אנשי מילואים שעוברות לגור בעוטף עזה

הסיור נערך במסגרת מיזם "עוגן דרום", שפועל לחיזוק מערכת הבריאות בדרום ולעידוד מעבר של אנשי רפואה צעירים ומשפחותיהם לאזור. בסיור השתתפו 61 בני אדם, בהם 37 רופאים, סטודנטים לרפואה, סטאז’רים ומתמחים.

המיזם, שהוקם על ידי ד"ר הדס מלדה מצרי מקופת חולים "כללית" מחוז דרום ובתמיכת משרד הבריאות, מנסה להתמודד עם משבר כוח האדם הרפואי בדרום לא רק באמצעות תקנים, אלא גם דרך יצירת מעטפת חיים מלאה לרופאים ומשפחותיהם: מגורים, קהילה, חינוך ותעסוקה לבני ובנות זוג. בהתאם לכך, כ־71% מהמשתתפים הגיעו עם בני זוג.

בין התחנות המרכזיות בסיור הייתה שדרות, שם הוצגו למשתתפים אפשרויות מגורים חדשות, הטבות מס, חיי קהילה ומיזמי חדשנות. המשתתפים ביקרו גם בפרויקט המגורים החדש "מצודות", שכולל שמונה בניינים והשלב הראשון שלו צפוי להסתיים כבר ביולי הקרוב. בנוסף התקיימו ביקורים באופקים, במועצה האזורית מרחבים, בעין הבשור ובמועצה האזורית אשכול.

ברקע המיזם עומדים נתוני דו"ח השוויוניות בבריאות, שהצביעו על מחסור משמעותי ברופאים, במיטות אשפוז ובשירותי שיקום במחוז הדרום ביחס לממוצע הארצי.

נעמי זלכה, מנהלת "עוגן דרום", סיפרה כי אחד הסטאז’רים שהשתתף בסיור החליט כבר באותו היום להצטרף למיזם. לדבריה, "מה שהכי השפיע עליו היה לראות את שיתוף הפעולה וההרמוניה בין כלל הגורמים במרחב".

ראש עיריית שדרות ויו"ר אשכול נגב מערבי, אלון דוידי, אמר כי "חיזוק הרפואה בדרום הוא אינטרס לאומי מהמעלה הראשונה", והדגיש כי שדרות מציעה כיום "איכות חיים, קהילה חזקה, חינוך, הטבות מס וחדשנות".

גם ראש עיריית אופקים איציק דנינו קרא לרופאים להצטרף לנגב, וציין כי בעיר מתכננים להקים חטיבה עירונית ייעודית שתלווה רופאים ובני משפחותיהם בתהליך הקליטה.

במיזם מקווים כי לצד סיורי החשיפה תיבנה בשנים הקרובות קהילת רופאים דרומית ארוכת טווח, שתשלב תמיכה מקצועית, אישית וקהילתית, ואף מתכננים להציג את היוזמה בכנס MEDEX בניו ג'רזי, המיועד לרופאים יהודים השוקלים עלייה לישראל.

בלה אלכסנדרוב, מנכ"לית אשכול רשויות נגב מערבי: "תפקיד האשכול לייצר שיתופי פעולה בין הרשויות ועם גורמי מפתח ושותפויות אסטרטגיות כמו כאן לפתור בעיות מורכבות ומצב הרפואה אכן סוגייה מורכבת, הרשויות שלנו ערוכות לקליטת רופאים מבחינת דיור, מסגרות חינוכיות פורצות דרך, מעטפת קהילתית ורכזת קליטה בכל יישוב. רק תבאו! הנגב המערבי מחכה לכם!"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר