הריסת המבנים שנפגעו מפגיעת הטיל בעיר ערד תחל היום (חמישי), כחלק מהמאמץ המואץ לשיקום האזור שנפגע. במקביל להריסות, יבוצעו עבודות חיזוק לשני מבנים נוספים שספגו פגיעה קשה, אך לא נגרם להם נזק קונסטרוקטיבי המחייב הריסה.
ברשות המקומית מדגישים כי מדובר במהלך ראשון בדרך לשיקום כולל של השכונה, תוך שילוב בין טיפול מיידי בנזקים לבין תכנון עתידי רחב. לדבריהם, מתקיימת עבודה משותפת עם הרשות להתחדשות עירונית לקידום תב”ע חדשה, כאשר כבר הוקם צוות ייעודי שיפעל לתכנון מחדש של האזור שנפגע.
הנזק בערד: 2,200 תושבים מפונים מבתיהם \\ עיריית ערד
היקף הפגיעה בעיר רחב: כ-1,500 דירות נפגעו בדרגות שונות, לצד כ-30 מבני חינוך וציבור, בהם גם מתנ״ס עירוני והיכל התרבות. בעקבות הפגיעה פונו מבתיהם כ-2,200 תושבים, המהווים כ-430 משפחות מחציתן שוכנו בבתי מלון והיתר מצאו פתרונות דיור בתוך הקהילה.
על פי הנתונים, כ-80 דירות נמצאות בבניינים המיועדים להריסה או לשיקום עמוק, ועוד כ-120 דירות הוגדרו כבעלות נזק משמעותי, כך שהמשפחות המתגוררות בהן ייאלצו להישאר מחוץ לבתיהן בתקופה הקרובה.
בין המפונים גם קהילת גור בעיר, המונה כ-170 משפחות וכ-1,500 נפשות, שנאלצו לעזוב את בתיהן בעקבות הנזק.
ברשות המקומית מדגישים כי הם נחושים לקדם את שיקום השכונה במהירות האפשרית: “היעד הוא לא רק להחזיר את המצב לקדמותו, אלא לייצר סביבת מגורים בטוחה ומודרנית יותר לתושבים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו