הוביל את המאבק לשחרור בנו: נועם שליט, אביו של גלעד שליט, הלך לעולמו

ההלוויה תתקיים במצפה הילה בחוג המשפחה • שליט התמודד בשנים האחרונות עם מחלה קשה ונפטר בגיל 68

נועם שליט, צילום: יונתן זינדל

נועם שליט, אביו של גלעד שליט, הלך לעולמו הערב (רביעי) והוא כבן 68.

האב נפטר לאחר מחלה קשה שאיתה התמודד בשנים האחרונות. בקיץ האחרון הוא עוד הספיק ללוות את בנו גלעד בחתונתו. 

מהמשפחה נמסר הערב: "בצער רב וביגון קודר, אנו מודיעים על פטירתו של נועם שליט ז"ל. ההלוויה תתקיים במצפה הילה. נודה לתקשורת לכבד את פרטיותנו ביום מצער זה, שכן ההלוויה תתקיים בחוג המשפחה".

נועם שליט הוביל את המאבק לשחרור בנו יחד עם אשתו ומתנדבים רבים. במהלך המאבק אורגנו מחאות רבות בארץ ונועם שליט נפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ופוליטיקאים בארץ ובעולם.

גלעד שליט נפל בשבי ארגון הטרור חמאס ב-2006, בזמן ששירת כלוחם בטנק שהותקף על ידי מחבלים בגבול רצועת עזה. חמש שנים לאחר מכן, בתום מאבק ציבורי ארוך, הוא שוחרר בעסקת שבויים עם חמאס תמורת 1,027 אסירים ביטחוניים. 

נועם איבד את אחיו התאום יואל במהלך מלחמת יום הכיפורים ובנו הבכור נקרא על שמו. בשנים שלאחר עסקת חילופי השבויים, שליט התמודד במסגרת הפריימריז למפלגת העבודה, אך לא השתבץ למקום ריאלי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר