על רקע משבר הקורונה עיריית ירושלים מובילה פרויקט מיוחד לבני הגיל השלישי, במסגרתו מתקיימות הדרכות פרטניות ושיעורים במגוון תחומים דיגיטליים לתושביה הוותיקים, המהווים כ-10% מאוכלוסיית העיר.
מאז החל הפרויקט בשבוע האחרון כ-500 אזרחים ותיקים עברו במרכז ההכשרות הדיגיטלי ולמדו יישומים שונים, שיתרמו להקלה על חייהם בתקופת הקורונה והריחוק החברתי. מטרת הפרויקט היא להגיע בכל חודש לאלפי אזרחים ותיקים, לשפר את איכות חייהם באמצעות פיתוח מיומנויות השימוש ולהפוך אותם לעצמאים מבחינה דיגיטלית.
בפרויקט המיוחד שותפים מטה ישראל דיגיטלית של משרד הדיגיטל הלאומי והמשרד לענייני ירושלים, והוא יפעל באמצעות חברת הסטארט-אפ השוודית TechBuddy. בין הנושאים שילמדו המשתתפים: רכישות באינטרנט, התחברות לזום ורשתות חברתיות, שימוש ביישומי קופות חולים ובנקים ועוד מגוון יישומים חדשניים . הפרויקט הוא חלק ממיזם קהילות דיגיטליות של מטה ישראל דיגיטלית, עיריית ירושלים והמשרד לענייני ירושלים, הנועד לצמצם פערים בתחום בקרב שלוש אוכלוסיות: המגזר החרדי, האוכלוסייה הערבית במזרח העיר והתושבים הוותיקים.
ראש העיר משה ליאון: ״אני מברך על הפרויקט המיוחד אשר יסייע לאוכלוסיית הגיל השלישי להישאר מחוברת גם בזמן משבר הקורונה, המאלץ את כולנו לשמור על ריחוק חברתי. נמשיך יחד עם שותפינו להוביל פרויקטים חברתיים לצמצום פערים טכנולוגיים למען כלל אוכלוסיות העיר״.
שר ירושלים ומורשת, רפי פרץ: ״אנו נמצאים בתקופת משבר בה בני הגיל השלישי נזהרים במיוחד ונמצאים בריחוק חברתי עקב וירוס הקורונה. יוזמה מבורכת זו תתרום בהקלה על חייהם ותגרום לתחושת שייכות וקירוב על אף המרחק. יחד מנצחים את הקורונה״.
שר הדיגיטל הלאומי, ח״כ דודי אמסלם: ״אני מייחס חשיבות עליונה לפרויקט הלמידה הדיגיטלית בזמן הקורונה ובכלל, מכיוון שלקיחת חלק בפעילויות ובשירותים המוצעים באופן דיגיטלי, רכישת מיומנויות דיגיטליות והמודעות לתועלת שלה מאפשרים ומובילים לשיפור באיכות החיים ולמיצוי זכויות ושירותים בצורה מיטבית".
תושבים המעוניינים להצטרף לפרויקט וליהנות מהדרכות מוזמנים להיכנס לאתר העירייה או לפנות למוקד 106. שרית חנוכה בת ה-70, אחת האזרחיות הוותיקות, שלקחה חלק בפרויקט, ציינה: ״מעצם היותי אזרחית ותיקה, המתמודדת עם קשיים בריאותיים וגם קושי של תקופת הקורונה, לצד היותי בקבוצת סיכון, לא יכולתי במשך תקופה לצאת מהבית.
בזכות התכנית המיוחדת של עיריית ירושלים מצאתי את עצמי פותחת פייסבוק ומשתלבת במדיה הדיגיטלית. כיום אני מקיימת קשר דיגיטלי עם הנכדים, חברות מהשכונה, וזה נותן לי פתח עצום לעולם. אני גם מתאמנת דרך הזום. הפעילות מרוממת את הנפש בתקופה קשה כזאת״, הוסיפה חנוכה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו