"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בשל הצפות: נחסמו כל הכניסות לנהריה

ההצפות בעיר נגרמו בשל הגשמים הרבים שירדו באזור, שהביאו את נחל הגעתון לעלות על גדותיו • כביש 4 נסגר לתנועה מצומת שומרת לכיוון צפון

,עודכן
ההצפות בעיר נהריה, היום // צילום: דוברות הכבאות // ההצפות בעיר נהריה, היום

כל הכניסות לנהריה שבצפון הארץ נסגרו היום (ראשון) לתנועת כלי רכב בידי המשטרה, זאת בשל הצפות בעיר שנגרמו בעקבות הגשמים הרבים שירדו באזור ושהביאו את נחל הגעתון לעלות על גדותיו.

שנה אחרי מותו של מוטי בן שבת: נהריה שוב מוצפת // צילום: תיעוד ראשוני בטלגרם, עיריית נהריה

בשל ההצפות, המשטרה סגרה גם כמה מהכבישים בעיר: שדרות הגעתון – בקטע שבין רחוב ויצמן לרחוב סוקולוב, רחוב ויצמן – בקטע שבין צומת המייסדים לצומת סולד, ורחוב סוקולוב – בקטע שבין דוד אלעזר לרחל משכית.

שוטרים שנמצאים בכניסות לעיר מזרימים את התנועה לדרכים חלופיות. המשטרה סגרה לתנועה גם את כביש 4 מצומת שומרת לכיוון צפון, וביקשה מנהגים לנסוע דרך כביש 8510.

כוחות כיבוי והצלה בנהריה, היום // צילום: דוברות כבאות והצלה
כוחות כיבוי והצלה בנהריה, היום // צילום: דוברות כבאות והצלה

בהצפות שהתרחשו בעיר בשנה שעברה,מוטי בן שבתבן ה-38 טבע למוות לאחר שסייע לאזרחים שנתקעו עם רכבם בהצפות בצפון העיר. הוא נסחף בזרם, וכך מצא את מותו.

רביב כהן, חברו של בן שבת שפעל עמו לחלץ את המשפחה שנסחפה עם רכבה, תיאר את רגעי הדרמה: "אני ומוטי ראינו אנשים זועקים לעזרה כדי שנחלץ אותם מהרכב בשיטפון. הורדנו את הבגדים, קפצנו למים וחילצנו אותם דרך חלונות הרכב. פתאום הבחנתי שמוטי איננו, התחלתי לזעוק לצוללנים שיחפשו אותו בעומק. מוטי אמר לי רגע לפני שנסחף שהוא מרגיש שנגמר לו הכוח ושהוא הולך להתעלף. הוא נסחף לחוף דרך צינור הניקוז".

לפי "מטאו-טק", מעלות תרשיחא היא העיר עם כמות הגשמים הגדולה ביותר שירדה בה ב-24 השעות האחרונות עד היום ב-14:00, עם 103 מ"מ של גשם. מקומות נוספים שבהם ירדה כמות גדולה של גשם הם קיבוץ אלרום (50 מ"מ), צפת (47 מ"מ), חיפה (40 מ"מ), קיבוץ שמיר (35 מ"מ), קדמת צבי (32 מ"מ) וחיפה (40 מ"מ).

ההצפות בנהריה, היום // צילום: דוברות הכבאות
ההצפות בנהריה, היום // צילום: דוברות הכבאות

בתוך כך,מוקדם יותר היוםירד שלג במפלס התחתון של אתר החרמון.מזג האוויר יהיה היום מעונן חלקית, הרוחות יתחזקו, בדרום ייעשה אביך וייתכנו סופות חול מקומיות. בצפון הארץ ירד גשם לפרקים, והוא ילווה בסופות רעמים. קיים חשש להצפות. משעות הערב הגשם צפוי להתחזק ולהתפשט בהדרגה עד לצפון הנגב, והוא ילווה בסופות רעמים. קיים חשש לשיטפונות בנחלי המזרח.

מחרהמערכת החורפית תגיע לשיאה, ובצפון הארץ ובמרכזה צפויים לרדת גשמים לפרקים שילוו מדי פעם בסופות רעמים. קיים חשש לשיטפונות בנחלי המזרח ובצפון הנגב. שלג צפוי לרדת בחרמון גם מחר. יהיה קר מהרגיל, ובשעות הערבים הגשמים צפויים להיחלש ולהתמעט.

שלג ירד במפלס התחתון בחרמון, היום // צילום: אתר החרמון

השתתפו בהכנת הידיעה: דן לביא ועדי חשמונאי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר