עורך דינו של זדורוב: "שלב הסיכומים צפוי לקראת יולי"

דיון נוסף בשלב ההוכחות התקיים בבית המשפט המחוזי בנצרת • עו"ד ירום הלוי: "אביא לכל היותר עשרה עדי הגנה" • החוקר, סשה סטרז'בסקי: "רומן זדורוב תעתע בחוקרים"

דיון נוסף במשפטו החוזר של רומן זדורוב / צילום: דוד כהן-ג'יני

דיון נוסף התקיים היום (ראשון) במסגרת המשפט החוזר של רומן זדורוב שנאשם ברצח הנערה תאיר ראדה בבית המשפט המחוזי בנצרת. "אביא לכל היותר עשרה עדי הגנה", אמר היום עורך דינו של זדורוב, ירום הלוי. שלב הסיכומים, ככל הנראה, יתקיים לקראת יולי.

היום התקיים הדיון מול החוקר סשה סטרז'בסקי, כאשר בנובמבר צפויים להעיד מומחה המז"פ ירון שור והמדובב ארתור. "בשיחזור בפעם ראשונה שרומן פתאום קופץ. עד אז הוא לא דיבר על כך. האם סברתם שכך יצא הרוצח מהתא, או שהעכבות הזרות הן הנכונות (כלומר, מסלול יציאה הרוצח)", אמר הלוי לחוקר. סשה: "באותו זמן לא היינו נעולים על מסלול הבריחה. רק אחרי השיחזור הבנו שיש אופציה נוספת. האמנו, היינו משוכנעים, שרומן הוא החשוד האמיתי. ראיתי את השיחזור, זו אחת האופציות שהיתה ליציאה מהתא".

סנגורו של זדורוב, עו"ד ירום הלוי, צילום: גיל אליהו, ג'יני

הלוי: "האם אחרי השיחזור הייתם משוכנעים שכך הרוצח יצא מהתא?" (בקפיצה מעל הדלת).  סשה: "אחרי שהדגים, ראינו שזו (הקפיצה) אחת האופציות". הלוי: "האם אתה זוכר שיומיים אחרי השיחזור ניסיתם לרמוז לו שהוא עבר לתא הסמוך, למרות השיחזור (שבו הוא קפץ מעל הדלת החוצה)? עדיין ניסיתם לרמוז לו שהוא עבר לתא הסמוך". סשה: "לא".

הלוי: "אם הקפיצה של רומן בשיחזור היא בגדר עובדה מוגמרת, למה אתה עדיין שואל אותו אם קפץ לתא שכן?" סשה: "לפני השיחזור הוא גם אמר שהוא יצא דרך הדלת. רומן מסר פרטים ושינה אותם".

השופט קולה: "אז למה לא הטחתם בו שהוא משקר ובשיחזור הראה הפוך. לשיטתכם הוא הראה בשיחזור לראשונה פרט מוכמן שאתם עוד לא ידעתם עליו. למה לא עימתתם אותו עם זה?"

הלוי: "רומן לא יזם את הקו של לשטות בכם. את זה אתם יזמתם. לא בדקתם כלום. רציתם להביא אותו לתקן את הקפיצה מעל הדלת, כי עדיין לא היו לכם את הממצאים של עקבות הנעליים 'המהוללות' על מכנסי הנרצחת. אתם רואים שהוא לא משחזר נכון, לפי מה שאתם חושבים". סשה: "ברומן היו עוצמות והוא תעתע בחוקרים. לא היה עליו לחץ".

זדורוב בבית המשפט בנצרת, צילום: גיל אליהו

ביום ראשון שעבר, בית המשפט המחוזי בנצרת התכנס לדיון בשלב ההוכחות. במהלך אותו הדיון נחקר נצ"מ יורם אזולאי, ראש צוות החקירה בפרשה, על ידי עורך דינו של זדורוב עו"ד ירום הלוי. כמו כן, התביעה החליטה להוסיף עד נוסף, ד"ר דיאז, שערך את חוות הדעת המשפטית.

כחלק מהחקירה הנגדית התקיים דיון על "תאוריית המחלץ האלמוני", כאשר השופט הסביר לנצ"מ אזולאי את כוונתו של עו"ד הלוי שאין היגיון שהרוצח יקפוץ מעל הדלת כדי לצאת מתא השירותים, מכיוון שדלת התא הייתה פתוחה לאחר שנמצאה הגופה. על כך אמר אזולאי: "הלוגיקה שלו (עו"ד הלוי) שונה משלי".

במהלך החקירה הנגדית אמר עו"ד יורם הלוי לנצ"מ אזולאי: "מנהל השחזור אמר לזדורוב 'אולי קפצת לתא הסמוך'. הוא שואל זאת בניגוד לקפיצה של רומן בגלל הסברה שלכם". אזולאי הכחיש את טענתו של עו"ד הלוי שבתגובה אמר לו: "אתה משקר". אזולאי עקץ בחזרה את הלוי: "יש לך כבר תביעה (מאולה קרבצ'נקו, ע"א) של 750 אלף שקל".

אילנה ראדה בדיון בבית המשפט, צילום: גיל אליהו - ג'יני
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר