"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
זינוק בעלייה: 20,360 עלו ארצה מתחילת השנה
למרות הקורונה וביטולי הטיסות, קצב העלייה לישראל התאושש באופן ניכר השנה • המדינות המובילות: רוסיה וארה"ב • השבוע יציינו בישראל את "יום העלייה"
עולים מצפון אמריקה בנתב"ג, ביוני השנה | צילום: שחר עזרן

זינוק בעלייה: 20,360 עלו ארצה מתחילת השנה

למרות הקורונה וביטולי הטיסות, קצב העלייה לישראל התאושש באופן ניכר השנה • המדינות המובילות: רוסיה וארה"ב • השבוע יציינו בישראל את "יום העלייה"

יורי ילון
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

לרגל יום העלייה, שיצוין בישראל ביום רביעי השבוע, מפרסמים משרד העלייה והקליטה והסוכנות היהודית את נתוני ההגירה למדינה לשנת 2021. לפי הנתונים, מתחילת השנה ועד היום עלו ארצה כ־20,360 עולים חדשים. מדובר בגידול ניכר של 31% לעומת 15,598 עולים שעלו לישראל בתקופה המקבילה בשנה הקורונה שעברה.

המדינות המובילות שמהן הגיעו הכי הרבה עולים השנה הן רוסיה (5,075) - ירידה קלה של כ־5% בהשוואה ל־2020; ארה"ב - שממנה עלו 3,104 בסיוע ארגון "נפש בנפש" - גידול של 41% לעומת תשעת החודשים הראשונים של 2020; צרפת עם 2,819 עולים וגידול ניכר של 55% לעומת אשתקד; אוקראינה עם 2,123 עולים; ומאתיופיה 1,589 עולים - בהשוואה ל־285 בלבד ב־2020.

עוד עלו מתחילת השנה מבלארוס השסועה 780 עולים - זינוק של 69%; מארגנטינה 633 עולים (46%); מבריטניה 490 עולים (20%); מברזיל 438 עולים; ומדרום אפריקה 373 עולים - 56% יותר מב־2020.

עולים חדשים מצרפת עם שרת הקליטה פנינה תמנו שטה השבוע // צילום: יהונתן שאול, צילום: יהונתן שאול

כ־3.5 מיליון עולים

לפי הנתונים הללו, יותר ממחצית מהעולים השנה הם צעירים עד גיל 35. מפילוח גילי העולים עולה כי 23.4% מהם ילדים ובני נוער בגילי 17-0, 33.4% בני 35-18, 16.3% בגילי 50-36, והיתר (27%) בני 65-51.

17.3% מהעולים עוסקים במקצועות השירותים, המסחר והשיווק, 6.1% בתחומי מדעי הרוח והחברה, 5.2% במקצועות הטכנולוגיה וההנדסה, 4.2% ברפואה, 3.6% בחשבונאות ובמשפטים ורק 2.7% מהעולים עוסקים במקצועות החינוך.

ירושלים היא העיר שקלטה את המספר הרב ביותר של עולים מתחילת השנה - 2,184. אחריה צמודה תל אביב עם 2,122 עולים, לנתניה באו 2,031, לחיפה - 1,410 ולאשדוד הגיעו 744 עולים חדשים. אחריהן ברשימה גם רעננה, בית שמש, נהריה, באר שבע ובת ים.

עולים מאתיופיה // צילום: יהונתן שאול,

העולים הגיעו מעשרות מדינות, חרף משבר הקורונה וביטולי טיסות בעולם, הודות למתווה מיוחד שהפעילו משרד העלייה והקליטה והסוכנות היהודית. הגידול הדרמטי שחל מתחילת השנה במספר העולים לישראל, לעומת התקופה המקבילה אשתקד, מצביע על התאוששות בקצב העלייה לישראל. על פי ההערכות של משרד העלייה והקליטה והסוכנות היהודית, עם סיום משבר הקורונה בעולם זרם העולים לישראל צפוי להתגבר אף יותר.

בסך הכול עלו לישראל מקום המדינה יותר מ־3,340,000 עולים.

יום העלייה מבטא הכרה בחשיבותה, כעוגן לקיומה של מדינת ישראל ולהתפתחותה. במהלך השבוע ייערכו מגוון אירועים לציונו. היום הזה מצוין בכל שנה בתאריך העברי ז' בחשוון, בסמוך לפרשת "לך לך" שבה מסופר על הציווי האלוקי לאברהם ללכת לארץ ישראל.

יו"ר ההסתדרות הציונית העולמית והיו"ר בפועל של הסוכנות היהודית, יעקב חגואל: "כל טיסת עולים מרגשת אותי מחדש. חרף התקופה המאתגרת וההגבלות הקשות שמטילה המגיפה העולמית על המעבר ממדינה למדינה, מתחילת השנה חל גידול משמעותי במספר העולים, ביחס לתקופה המקבילה בשנה הקודמת".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...