אחד ממתנגדי החיסונים הבולטים בישראל נפטר מקורונה; תומכיו ברשת טוענים: "נרצח בזדון"

חי שאוליאן הלך לעולמו לאחר שאושפז במצב קשה בוולפסון • עד לרגע האחרון המשיך להביע את התנגדותו לחיסונים והכחיש את קיומה של המגפה: "המשיכו להילחם, המדינה מבצעת כפייה פושעת" • חבריו מכחישי הקורונה שלחו לו "עצות רפואיות": "שים בצל קצוץ בחיתול ותניח על החזה, זה מחטא את החיידקים ממערכת הנשימה"

החיסון לקורונה, צילום: אייל מרגולין - ג׳יני

חי שאוליאן, אחד ממתנגדי חיסוני הקורונה הבולטים בישראל, נפטר היום (שני) בבית החולים וולפסון אחרי שנדבק בנגיף. גם במהלך אשפוזו, עמד שאוליאן על התנגדותו לכללי הריחוק ולחיסונים. בפוסט שכתב בעת ששהה בית החולים, סיפר שאוליאן: "חברים יקרים. מצבי קריטי ביותר. אני במצב קשה מאוד במחלקת קורונה. לא מסוגל לדבר ולהגיב לאנשים. אין לי חמצן".

"הבוקר התעוררתי והייתי רטוב כאילו שפכו עלי כמה דליי מים. לקח לי כשעה להבין מי אני, איפה אני ומה אני עושה פה. חוסר חמצן הוא דבר נורא ואיום. אני מודה לכל הדואגים והתומכים. ניתן להתפלל, זה עוזר. בורא עולם איתי, אני לא מפחד. מאמין שאצא מזה בעזרת השם, להערכתי זה ייקח עוד שבועיים אולי שלושה".

בית החולים וולפסון, יהושע יוסף - ארכיון

לקריאת הכתבה באנגלית >> 

למרות כל מה שסיפר, שאוליאן קרא להמשיך במאבק נגד החיסונים: "תמשיכו להילחם. המדינה מבצעת כפייה אינטרסנטית פושעת עלינו. אל תוותרו. התו הירוק לא יקום בישראל. אין לו קשר לקורונה. אין לו קשר לחיסונים, יש לו קשר לכפייה. עם ישראל חי".

לפני כן, העלה סרטון שבו פירט על מעצרו לפני כשבוע. "משטרת ישראל הרעילה אותו, רוקנו לי את כל הגוף בחומר. אני אומר לכם שזה ניסיון חיסול שלי. אם יקרה לי משהו אז תבינו שזו המציאות".

גולשים רבים הגיבו למותו של שאוליאן וטענו כי הוא נרצח בזדון בבית החולים. "תהיה נשמתו בגן עדן. הורג מלכות. נרצח בזדון. ה' ייקום דמו", כתב אחד מהם. עוד רבים הצטרפו בקריאות דומות.

"הפרוטוקולים של בתי החולים נועדו לרצוח", כתב אחד מתומכיו בתגובה לפוסט שהעלה עם מסכת החמצן. אחר כתב לו: "זו הונאה, הם לא שמים לך שם מספיק חמצן". כמה מתומכיו שלחו לו עצות שונות לפני שנפטר: "שים בצל קצוץ בחיתול ותניח על החזה, זה מחטא את החיידקים ממערכת הנשימה".

גולשים אחרים שהגיבו לפוסט הצטערו על דבר מותו, אך הדגישו כי החיסון יכול היה להציל את שאוליאן. "אחד הפעילים הבולטים נגד חיסונים נפטר מקורונה. עצוב מאד. מוות מיותר. חיסונים מצילים חיים, לכו להתחסן". אחר כתב: "עד רגעיו האחרונים שאוליאן התנגד לחיסון שהיה יכול להציל את חייו. כמה חבל, מקווה שמותו הטרגי ישרת את ההסברה על חשיבות החיסונים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר