"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
בלעדי

מדליית זהב גם לימ"מ: פרס מהמפכ"ל ליחידה המיוחדת

יש כבוד: גם יחידת המסתערבים של מג"ב נבחרה למצטיינת • סגן מפקד הימ"מ ל"ישראל היום": "התאמנו את עצמנו לאיומים בגבולות המדינה" • מפקד מג"ב: "כל לוחם מקריב את חייו"

,עודכן
0השמעה
הימ"מ בפעולה, צילום: דוברות המשטרה

בטקס יחידות מצטיינות של מפכ"ל המשטרה, רנ"צ יעקב שבתאי לשנת 2020, נבחרה הימ"מ של מג"ב ליחידה מצטיינת לצד יחידת המסתערבים של משמר הגבול ירושלים ויחידות נוספות מכלל המרחבים. המצטיינים נבחרו על סמך פרמטרים בתחום הלחימה בפשיעה ובטרור, השירות לאזרח ובולטות תפקודית.

בראיון בלעדי ל"ישראל היום" אמר סגן מפקד היחידה, סנ"צ ע', שמכהן כממלא מקום מפקד היחידה זה מספר חודשים: "הימ"מ יחידת חוד שבה הלוחמים מטפלים בכלל האירועים המורכבים של מדינת ישראל, נשלחים למקומות שהסיכון בהם גבוה ולמשימות מורכבות.

מבחינתנו, מצוינות בימ"מ זה ערך עליון, לשם אנחנו מכוונים כל הזמן, הפרסים והתעודות הם תוצר לוואי שבסוף נותן ערך מוסף ללוחמים. 90 אחוז מהפעילויות שהיחידה מבצעת הם במחשכים, הציבור נחשף רק ל־10 אחוז".

סנ"צ ע',דוברות המשטרה

הוא הוסיף: "הימ"מ מבצעת קרוב ל־300 פעילויות מבצעיות בשנה שהרוב המוחלט שלהן הן פעילויות במורכבות ובסיכון מאוד גבוהים. שנת 2020 בימ"מ היא שנה שבה התאמנו את עצמנו לאיומי הייחוס הרלוונטיים בכלל הגבולות במדינה.

הלוחמים מתורגלים לפעול כיחידה לאומית בהיבט של כוננות לאומית בטרור ובפשיעה". עוד סיפר על הימ"מ: "לוחמי היחידה נערכים לכל תרחיש על גבול המדינה ובפנים המדינה, התאמנו את הציוד והתרגולות שלנו לנושא.

"כל שנה אנחנו פועלים להעצמת היחידה ומכינים אותה לקראת התרחישים העתידיים. זה בא לידי ביטוי בשני צירים מרכזיים, ציר ראשון הוא איומי הייחוס הקרובים וציר שני הינו צוות חשיבה שמתכנן ומנסה לחזות מה יהיה בעוד חמש שנים - זאת בכדי לשמור על הרלוונטיות כל הזמן", סיכם מ"מ מפקד היחידה.

מפקד משמר הגבול, ניצב אמיר כהן, בירך את היחידה ולוחמיה: "גאה בכם ומכיר את תרומתכם בכל רגע ובכל מקום", פתח את דבריו והוסיף: "המיוחדות ביחידת הימ"מ זה שהלוחם מקריב מעצמו ועושה את הכל כדי לשרת את מדינת ישראל. לוחם ימ"מ זה מקצוע שבו אנשי קבע מוכנים להקריב את חייהם למען ביטחון המדינה ואזרחיה", אמר.

אחד המבצעים הבולטים של היחידה המשטרתית המיוחדת בשנה החולפת, היה לאחר אירוע הלינץ' של עשרות ערבים ביהודי שיצא לטייל בירושלים, כשלוחמי הימ"מ עצרו חשוד בתקיפה בכפר הפלשתיני א־ראם.

באירוע אחר, בעקבות מידע מודיעיני של השב"כ, פשטו לוחמי הימ"מ על מבנה שבו הסתתר המחבל שרצח את יהודה גואטה ז"ל - ולכדו אותו. כמו כן, לכדו את המחבל שרצח את אסתר הורגן ז"ל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר