השר עמר בר-לב הנחה לקיים פגישה עם הוריו של אהוביה סנדק ז"ל

אברהם ואיילת סנדק שלחו מכתב לשר לביטחון פנים וטענו כי מעולם לא עודכנו מטעם גורם רשמי בדבר מות בנם וביקשו להיפגש איתו • בר-לב השיב להם במכתב משלו והנחה את מפקד מחוז ש"י לקיים פגישה איתם • "כניסתך לתפקיד מצביעה על אפשרות לבחינה מעמיקה של מקרים כאלה", כתבו הוריו של אהוביה סנדק

אהוביה סנדק ז"ל, צילום: באדיבות המשפחה

לבבקהשר לביטחון פנים, עמר בר-לב הנחה היום (שלישי) את מפקד מחוז ש"י לקיים פגישה עם הוריו של הנער אוהביה סנדק, שנהרג במהלך מרדף משטרתי כשהרכב שבו נסע התהפך בכביש 449. 

בקשתו של השר בר-לב הגיעה בעקבות מכתב שנשלח אליו על ידי אברהם ואיילת סנדק, הוריו של אהוביה. "מעולם לא קיבלנו הודעה מסודרת מטעם גורם מוסמך של המשטרה או של המדינה.  אנחנו נחשפים לעדויות של עדי ראיה, לשמועות ולגרסאות סותרות מצד אלה שרדפו את אהוביה אל מותו", כתבו הוריו לשר. 

"כניסתך לתפקיד מצביעה על אפשרות לבחינה מעמיקה ונקיה מכל שיקול זר של התנהלות המשטרה במקרים שכאלה - אנחנו מבקשים לפגוש אותך על מנת שתקשיב למי שאיבדו את היקר להם מכל".

השר לביטחון פנים עמר בר לב, דודי ועקנין

השר ממפלגת העבודה הסכים לבקשתם והשיב להם במכתב משלו: "אני משתתף בכאבכם הכבד על מותו של בנכם, אהוביה סנדק ז"ל. האירוע הטרגי עצמו, נמצא כרגע בחקירת מח"ש וימ"ר ת"א.

"אני סמוך ובטוח שחוקרי המשטרהיפעלו בכל הכלים העומדים לרשותם בכדי לרדת לשורש העניין ויפעלו על פי החוק לאחר סיכום הממצאים והראיות. אני אנחה את מפקד מחוז ש"י לקיים פגישה עמכם", כתב השר.

שלושה שבועות לאחר המקרה: שוטרים נחקרו 

 
אהוביה סנדק, בן 19 במותו, המשתייך לנוער הגבעות, נהרג בחודש דצמבר האחרון במהלך מרדף משטרתי כשהרכב שבו נסע התהפך בבנימין. ארבעה מחבריו נפצעו באירוע – שניים באורח בינוני ושניים באורח קל.
על פי החשד הצעירים שברכב יידו קודם לכן אבנים לעבר רכב פלשתיני בצומת מכמש. ניידת משטרה שהגיעה למקום ביקשה מהם לעצור, והם החלו להימלט בנסיעה מהירה. בארגון "חוננו" טענו כי ההתהפכות נגרמה כתוצאה מכך שהניידת ניגחה את הרכב שבו נסעו הנערים, וכי חלק מהפצועים נאזקו לפני שפונו מהמקום.
 
מחאת פעילי ימין אחרי מותו של אוהביה סנדק ז״ל, צילום: אורן בן חקון
 
כשלושה שבועות לאחר מותו, נעצר בלש המעורב בפרשה בחשד לשיבוש חקירה. גורמים במח"ש אישרו בשיחה עם "ישראל היום" כי שלושה שוטרים שהיו מעורבים במרדף נחקרו הלילה בשנית, שניים מהם שוחררו ובלש אחד נעצר בחשד לשיבוש חקירה. העצור חשוד ששיבש חקירה במהלך ריאיון שנתן לקלמן ליבסקינד במעריב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר