סוגיית המאחז נפתרה? המועצה האזורית שומרון הודיעה היום (שני) כי תושבי אביתר אישרו "ברוב גדול" את מתווה הפשרה, שבמסגרתו המקום לא יפונה צבאית. במסגרת אותו הסכם - שנתון לאישור שר הביטחון בני גנץ - המשפחות יעזבו את היישוב, הבתים יישארו על תילם, משרד הביטחון יקים בסיס לפלוגה במקום ובשטח תוקם ישיבת הסדר.
"המתווה שהתגבש כולל גם נוכחות צבאית וגם שיהיה אופק להסדרה", מסר ראש מועצת שומרון יוסי דגן. "הגענו להבנה עם בנט, גנץ ושקד להסדרת היישוב ולמניעת פינוי ומאבק בין אחים בשטח".
לפי מועצת שומרון, תצא הנחיה למנהל האזרחי לסיים בתוך חצי שנה את סקר הקרקע, במקביל לעזיבת היישוב. הקרקע שתעבור את הסקר תוכרז כאדמת מדינה ותוקם התיישבות במקום בתיאום בין רה"מ, שר הבטחון, ראש המועצה האזורית שומרון ותנועת נחלה.
נמסר כי "דגן הציג את המתווה הלילה לאישור התושבים יחד עם רב השומרון הרב אליקים לבנון, רב העיר צפת הרב שמואל אליהו, סגנו של דגן דוידי בן ציון, ראשי תנועת נחלה דניאלה וייס וצבי אלימלך שרבף ויו"ר תנועת אמונים צבי סוכות - בדיון ארוך ומקיף שהתקיים כל הלילה עד לשעות הבוקר".
"אני רוצה ראשית להודות לנשים לגברים ולילדים שגרים כאן כבר חודשיים", אמר דגן. "יצרתם דבר שלא היה כאן 30 שנה - בכמות, במסירות הנפש ובאווירה שנוצרה. חוץ מ-53 משפחות שגרות כאן, עשרות אלפים הגיעו לכאן מדי יום, והם מתחברים לאידיאל של לחזק את הקמת יישוב חדש בארץ ישראל".
הרב אליקים לבנון פנה לתושבים: "לפני כמה ימים היה ברור שמדינת ישראל נערכת לדבר הקשה והגרוע מכל, ועד היום בצהריים לא האמנו שמשהו ישתנה. אנחנו היינו בפחד שנצטרך להגיד ל-53 משפחות לקום ולפנות את המקום. חילול השם נורא, ומה שיש כאן עכשיו זה קידוש השם גדול".
