צוותי כבאות והצלה השלימו הבוקר (שני) את הסריקות והניטור במערב ראשון לציון, בעקבות הדיווחים הרבים על ריח חריף באזור. בתום הבדיקות נמסר כי לא נמצאו ערכים חריגים, ריכוזי גז או סימנים המעידים על נוכחות של חומר מסוכן.
הסריקות בוצעו על ידי צוותי תחנת ראשון לציון בשיתוף יחידות הניטור המיוחדות, ועברו על רחובות שונים במערב העיר. בכבאות והצלה ציינו כי נעשה שימוש בציוד ניטור ייעודי ומתקדם, וכי גם בבדיקות המעמיקות לא אותר חומר מסוכן.
הבדיקות החלו בעקבות פניות רבות שהתקבלו אמש מתושבים, שדיווחו על ריח חריף של גז בעיקר במערב ראשון לציון. שתי נשים, אחת בשנות ה־30 לחייה והשנייה בשנות ה־80 לחייה, הגיעו לחדר המיון במרכז הרפואי שמיר כשהן סובלות מקוצר נשימה וקיבלו טיפול רפואי.
אמש מסר ראש העירייה רז קינסטליך כי לפי המידע שהתקבל מכבאות והצלה לא נמצאה עדות לאירוע חומרים מסוכנים ולא ניתנו הנחיות מיוחדות לציבור. עם זאת, הסריקות נמשכו כדי לנסות לאתר את מקור הריח ולשלול סכנה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
