נסחפה כ-3 ק"מ בים - ואותרה באפיסת כוחות מול חופי חיפה

אישה נכנסה לשחות בחוף הכרמל, אך חברתה הבחינה כי לא שבה לחוף ודיווחה על כך למצילים • במקביל המציל מהתחנה הסמוכה שם לב לאישה בים שעוררה את חשדו • צוות שהוזנק על אופנוע ים איתר אותה כשהיא מותשת והחזיר אותה בשלום

חליל המציל על גבי האופנוע ים , דוברות עיריית חיפה
חליל המציל על גבי האופנוע ים | צילום: דוברות עיריית חיפה

אירוע הצלה חריג התרחש בשבוע שעבר (שישי) בחופי חיפה, כאשר אישה שיצאה לשחות בחוף הכרמל נסחפה דרומה למרחק של כשלושה קילומטרים, עד אזור חוף דדו דרום. מצילים שהוזנקו לעברה על גבי אופנוע ים איתרו אותה כשהיא מותשת ובאפיסת כוחות וחילצו אותה בשלום.

האירוע החל בשעות הצהריים, כאשר שתי נשים נכנסו לשחות בחוף הכרמל, סמוך למלון מרידיאן. לאחר זמן מה יצאה אחת מהן מהמים, וכשהבחינה כי חברתה אינה שבה לחוף, פנתה למצילים ודיווחה על היעדרותה. בעקבות הדיווח החלו צוותי החופים בסריקות לאורך רצועת החוף, בסיוע רכבי שטח וציוד ייעודי, בניסיון לאתר את האישה.

"גם בימים שבהם מזג האוויר נעים, הים עלול להיות מסוכן" | צילום: דוברות עיריית חיפה

במקביל, בחוף דדו דרום הבחין אמיר אסחאק, מציל בתחנה 5, באישה ששחתה באופן שעורר את חשדו. הוא דיווח למנהל תחנה 6, אילן בן-דוד, שהזניק לעברה את המצילים בילאל וחליל על גבי אופנוע ים. השניים איתרו את האישה כשהיא באפיסת כוחות, העלו אותה על אופנוע הים והביאו אותה בבטחה לחוף.

האירוע התרחש לאחר סיום עונת הרחצה הרשמית. בעיריית חיפה ציינו כי גם בתקופה זו ממשיכות לפעול תחנות הצלה בכמה מחופי העיר, ובהם דדו, זמיר, הכרמל, בת גלים ונאות.

ריטה ססי, מנהלת אגף החופים בעיריית חיפה, מסרה: "האירוע הזה ממחיש עד כמה חשוב להמשיך להפעיל תחנות הצלה גם לאחר סיום עונת הרחצה הרשמית. בזכות הערנות, המקצועיות והתגובה המהירה של המצילים, ניתן היה לאתר את האישה בזמן ולחלץ אותה מהים".

עוד הוסיפה כי "גם בימים שבהם מזג האוויר נעים, הים עלול להיות מסוכן", וקראה לציבור להיכנס למים רק בחופים שבהם פועלים שירותי הצלה ובשעות הפעילות של המצילים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר