דליפה קטנה של חומרים מסוכנים התגלתה היום (שני) במפעל אינטל בקריית גת, באותו המקום שבו אירע לפני חמישה ימים פיצוץ שגבה את חייו של אדם אחד והותיר שניים נוספים במצב קשה. לפי מד"א, אין נפגעים באירוע הנוכחי.
במקום נמדדו ריכוזים של 11-50 חלקים למיליון (PPM), וצוותי כבאות בדרכם לזירה. הדליפה התגלתה במהלך עבודות במקום והמשך חקירת הפיצוץ הקודם. אנשי משרד העבודה והמשרד להגנת הסביבה נמצאים בשטח במסגרת תחקור האירוע.
לפי כבאות והצלה, בשלב זה לא צפוי צורך בפינוי תושבים, שכן בריכוזים שנמדדו הגז אינו נחשב רעיל. עם זאת, בכבאות מדגישים כי הם מתייחסים לאירוע ברצינות, וצוותים נשלחו למקום.
מהמשרד להגנת הסביבה נמסר כי צוותיו קיימו דיון בנוגע לפינוי המכלים שנפגעו בפיצוץ, וכי במקום נותרו שאריות חומר שהיקפן טרם התברר. לפי המשרד, מדובר באירוע קטן, אך מטעמי זהירות הופעלו נוהלי פינוי של כבאות והצלה, שצוותיה כבר נמצאים בזירה. אין נפגעים משאיפת החומר. המתחם פונה בשבוע שעבר, ומאז הוא מבודד והגישה אליו חסומה.
מאינטל נמסר: "במהלך הכנות לפינוי מכלי גז במפעל אינטל בקריית גת זוהתה דליפת NF3 באמצעות מערכות הניטור של החברה. אינטל פועלת בתיאום מלא עם כוחות החירום והרשויות הרלוונטיות לטיפול באירוע".
ביום רביעי האחרון הוכרז במקום אירוע חומרים מסוכנים בעקבות הפיצוץ. גורמים במפעל טענו אז כי מקורו במשאית שהייתה עמוסה בגז NF3, חומר רעיל המשמש בתהליך ייצור השבבים. לפי הדיווחים מאותה זירה, הגז התפזר במתחם המפעל וצוותי החירום והגנת הסביבה פעלו להערכת הסיכונים ולטיפול באירוע.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
