האירועים מתרחשים ביהודה ושומרון, אבל הקרב על הצגתם מתנהל ברשתות החברתיות ובכלי התקשורת בעולם. בעיצומה של עונת המסיק, מועצת יש"ע השיקה היום (שלישי) את JSR, חמ"ל מידע שירכז דיווחים, תיעודים ונתונים מהשטח ויפיץ אותם בעברית ובאנגלית. באמצעותו מבקשת המועצה להשפיע על סיקור האירועים ולספק מענה לפרסומים שלטענתה פוגעים בהתיישבות ובמדינת ישראל.
לדברי המועצה, המיזם הוקם בעקבות דיווחים על אירועים באזור, שלטענתה התבררו בהמשך כשגויים או ככאלה שלא הציגו את התמונה המלאה. עונת המסיק, שבמהלכה תיעודים מהשטח זוכים לתפוצה רחבה, מציבה את החמ"ל במבחן כבר עם השקתו: במועצה מבקשים להפוך אותו לכתובת עבור עיתונאים וגורמים בארץ ובעולם המבקשים לקבל מידע והבהרות על המתרחש.
מהשטח לרשתות בעולם
החמ"ל, ששמו המלא הוא Judea and Samaria Situation Room, מחובר למוקדי הביטחון ברשויות, לחוואים ולגורמים נוספים בשטח. לפי המועצה, הוא נעזר במערכות טכנולוגיות לאיסוף ולניטור מידע, שנועדו לגבש תמונת מצב עדכנית. פעילותו תכלול גם מעקב אחר אירועים והתפתחויות ברחוב הערבי וברשות הפלסטינית.
הדיווחים והתיעודים יופצו בוואטסאפ, בטלגרם וב-X, ולצד העדכונים השוטפים יספק החמ"ל לתקשורת סקירות ומחקרי עומק. הפעילות באנגלית נועדה להרחיב את תפוצת המידע ולאפשר למועצה להגיע ישירות לכלי תקשורת ולקהלים מחוץ לישראל.
נלחמים בשקרים ובפייק
ראש המועצה האזורית בנימין ויו"ר מועצת יש"ע, ישראל גנץ, אמר: "השקענו את מיטב היכולות, הטכנולוגיות ואנשי המקצוע כדי להקים את מה שהיה חסר כאן במשך שנים, העיניים של יהודה ושומרון. מקור מידע אחד שמחובר ישירות לשטח ומביא את התמונה האמתית של מה שקורה כאן".
גנץ הוסיף: "מול תעשיית השקרים והפייק ניוז שמנסה להפוך עלילות לעובדות, אנחנו מציבים עובדות, תיעודים ואמת. לא נשאיר יותר את הזירה למי שמבקש להשחיר את ההתיישבות ואת מדינת ישראל. חמ"ל JSR יהיה הכתובת לכל מי שמבקש לדעת מה באמת קורה ביהודה ושומרון, בישראל ובעולם".
ממלא מקום מנכ"ל מועצת יש"ע, חגי תם, אמר כי "הצלחנו לחבר תחת קורת גג אחת את כלל הגורמים הרלוונטיים בשטח ולבנות מערך מקצועי שמספק מידע מהימן ועדכני". לדבריו, "זהו צעד משמעותי שישנה את הדרך שבה המידע מיהודה ושומרון מגיע לציבור בארץ ובעולם".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
