אמו של נריה לייטר על פציעת בנה: "אי אפשר להתרגל לבשורות קשות"

חני לייטר שיתפה בראיון לגלי צה"ל על מצב בנה: "הוא יציב, מורדם ומונשם" • עוד תיארה את רגעי קבלת הבשורה: "לאט לאט האסימון נפל", ואת התמודדות המשפחה לאחר נפילת הבן משה: "נריה לקח את תפקיד הבכור ואיגד אותנו, אני עדיין בשלב ההלם" • הלילה התבשרה לייטר על הולדת נכדתה, בת לבתה שרה

נתניהו ורעייתו מנחמים בבית משפחת לוחם שלדג, משה ידידיה לייטר ז"ל , חיים צח, לע"מ
נתניהו ורעייתו מנחמים בבית משפחת לוחם שלדג, משה ידידיה לייטר ז"ל | צילום: חיים צח, לע"מ

מצבו של נריה לייטר, בנו של שגריר ישראל בארצות הברית, שנפצע אתמול (רביעי) באורח קשה בפיגוע דריסה מוסיף להיות קשה. אביו, ד"ר יחיאל לייטר, נחת בישראל.

אימו, חני לייטנר, תיארה את רגעי קבלת הבשורה הקשה: "הייתי בחוג התעמלות והבת שלי באה להודיע לי, והתחילה לבכות. אחרי זה הצבא הודיע. בהתחלה חשבתי שזה מטען, לאט לאט האסימון נפל" אמרה בראיון לאילנה דיין בגלי צה"ל.

עבר שני ניתוחי ראש. נריה לייטר, בנו של שגריר ישראל בארה"ב יחיאל לייטר | צילום: ללא

לייטנר התייחסה למצבו של בנה ואמרה ״יש הרבה כח בדיבור אבל הוא פצוע קשה, אי אפשר לדעת בשלב הזה, אני לא רוצה לסגור דלתות שאולי בכל זאת טיפה פתוחות, הוא עבר שני ניתוחי ראש. הוא יציב, מורדם ומונשם. לא הצלחתי לישון".

כזכור, האירוע הקשה פוקד את המשפחה לאחר שהבן והאח הבכור, רס"ן (מיל') משה ידידיה לייטר הי"ד, נפל בנובמבר 2023 מפיצוץ מטען עוצמתי בבית חנון שבצפון רצועת עזה.

יחיאל לייטר ובנו משה ז"ל | צילום: מועצת גוש עציון

"אי אפשר להתרגל לבשורות קשות" אמרה הבוקר חני לייטר. "אשתו אמרה אמש אני לא מאמינה שזה קורה לנו, זה לא יכול להיות. אחרי נפילת משה, כל הבנים רצו לעשות מילואים. אמרתי להם שאני לא בטוחה. נריה לקח את התפקיד של הבכור ממש איגד אותנו: הוא היה מדהים, היה בקשר קרוב יום יומי עם כולנו".

"אני במקצוע שלי אחות (כבר בפנסיה), ראיתי אנשים עם כל הרבה צרות, אני יודעת שיש סבל בעולם, פתואם זה מגיע אלי. אז שפתאום יהיו לי שאלות? לא. אנחנו דבקים בחיים ובטוב. אני עדיין בשלב ההלם. הבן הגדול של נריה בן 11".

במסגרת הראיון נודע כי למשפחה נולדה הלילה נכדה, בת לאחותו של נריה, שרה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר