"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"ראיתי את אבא מת": בנו של הנרצח בפיגוע בעין רעיה משחזר

נתנאל שקרון, תושב עלי זהב ואב לשישה, נרצח בפיגוע ירי במעיין עין רעיה כשהגיע לטבול לפני יום הכיפורים • בנו יואב, שהיה עמו וניצל, שחזר הבוקר את רגעי האימה ברדיו: "המחבל המשיך לירות עליי אחרי שפגע באבא" • בהלוויה ספד הנער לאביו בבכי: "תודה שצעקת אליי לברוח, תודה שהצלת לי את החיים" • שקרון הותיר אחריו אישה ושישה ילדים

| עודכן:
0השמעה
נתנאל שוקון ז"ל ובנו יואב סופד לו , ללא, בתיה שרעבי/TPS
נתנאל שוקון ז"ל ובנו יואב סופד לו | צילום: ללא, בתיה שרעבי/TPS

נתנאל שקרון, תושב היישוב עלי זהב ואב לשישה ילדים, הוא הנרצח בפיגוע הירי שאירע במעיין עין רעיה סמוך לנווה צוף. שקרון הגיע ביום ראשון בבוקר למעיין יחד עם בנו הבכור כדי לטבול לקראת יום הכיפורים, ונורה למוות בידי מחבל.

בנו של נתנאל שקרון ז"ל קורא קדיש על אביו// אהוד אמיתון/TPS

בנו יואב בן ה-15, ניצל מהתופת לאחר שאביו הזהיר אותו ברגעיו האחרונים. הבוקר (שלישי) התראיין הנער בתוכניתם של קלמן ליבסקינד ואסף ליברמן ברשת ב', ושחזר את רגעי האימה.

"המילים האחרונות שלו היו תברח"

"נכנסתי לאוטו ואת אבא כאילו מת", שחזר יואב בשידור את הרגעים הקשים. "אחרי שהוא נפגע חזרתי לאוטו וראיתי אותו מת". הנער סיפר על גבורתו של אביו ברגע האמת מול פני הסכנה. "המילים האחרונות שלו היו תברח - יש פיגוע", הוא תיאר.

מיד לאחר מכן, נאלץ יואב להימלט על חייו מהזירה. "ראיתי את המחבל, הוא המשיך לירות עליי אחרי שהוא פגע באבא", שחזר. "היו הרבה אנשים שם באזור, אבל בחניה היינו לבד. הבנתי מיד מה קורה, זאת המציאות".

זירת הפיגוע בה נרצח נת שקרון ז"ל | צילום: דוברות המשטרה

יום כיפור של שכול ופרידה

בהמשך הריאיון, סיפר יואב על הקשר המיוחד שחלק עם אביו. "היה לי קשר מאוד טוב עם אבא", הוא אמר בכאב. "מאוד אהבתי אותו, זה עצוב שזה ככה נגמר".

הוא תיאר את הרגעים שבהם חזר לביתו לאחר הטרגדיה. "כשהגעתי הביתה המשפחה כבר ידעה", שיתף יואב. "היה מאוד קשה יום הכיפורים הזה", הוא הוסיף בבכי.

מירב, אלמנתו של נתי שקרון ז"ל, ובנו במהלך הלוויה | צילום: cslive

כשנשאל כיצד היה רוצה שיזכרו את אביו, בחר הנער להתמקד ברוח החיים שאפיינה אותו. "הוא כל הזמן חי ואני רוצה שיזכרו את זה", ביקש יואב מהמאזינים.

"תודה רבה שהצלת לי את החיים"

בהלוויה הכואבת שהתקיימה הלילה, עמד יואב מול הקהל וספד לאביו בהספד קורע לב. "אבא, רוצה להגיד תודה", הוא פתח את דבריו. "תודה על היותנו ביחד".

"תודה על זה שקרה פיגוע", המשיך יואב, "כשהמחבל הגיע, צעקת אליי לברוח, וברחתי. תודה רבה, תודה רבה שהצלת לי את החיים".

מירב, אלמנתו של נתי שקרון ז"ל, סופדת לו | צילום: מועצה אזורית שומרון

בסיום דבריו בהלוויה, פנה הנער למשפחתו וביקש מחילה מאביו. "אני רוצה להגיד גם למשפחה, לאימא ולאחים, שנמשיך ביחד", אמר. "רוצה גם לבקש סליחה מאבא על כל מה שעשיתי ואולי פגעתי בך, סליחה אבא".

משפחה שנותרה מאחור

נתנאל שקרון ז"ל עבד כאנליסט מערכות מידע בחברת "הכשרה חברה לביטוח". הוא הותיר אחריו משפחה כואבת, הכוללת את רעייתו ד"ר מירב שקרון, מרצה באוניברסיטת אריאל, ושישה ילדים.

בנו הגדול יואב, שניצל בפיגוע, הוא תלמיד כיתה י"א. בן הזקונים של המשפחה הוא פעוט בן ארבע בלבד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר