"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
החלטה היסטורית: מערך כשרות "צהר" קיבל אישור רשמי לפעול כגוף נותן הכשר
לאחר מאבק משפטי ממושך מול הרבנות הראשית - מערך הכשרות הפרטי זוכה להכרה רשמית • הם יוכלו להתחיל להנפיק תעודות עם המילה "כשר" • מערך הכשרות של "צהר" פועל בשטח מאז שנת 2018 ומפקח כיום על מאות בתי עסק
תעודת כשרות של "צהר". צילום: ללא

החלטה היסטורית: מערך כשרות "צהר" קיבל אישור רשמי לפעול כגוף נותן הכשר

לאחר מאבק משפטי ממושך מול הרבנות הראשית - מערך הכשרות הפרטי זוכה להכרה רשמית • הם יוכלו להתחיל להנפיק תעודות עם המילה "כשר" • מערך הכשרות של "צהר" פועל בשטח מאז שנת 2018 ומפקח כיום על מאות בתי עסק

יותם דשא
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

דרמה בעולם הכשרות בישראל: לאחר הליך ממושך מול הרבנות הראשית לישראל והליכים משפטיים מורכבים שנמשכו תקופה ארוכה, קיבל היום (חמישי) מערך כשרות "צהר" אישור רשמי לפעול כגוף נותן הכשר תחת רגולציית הרבנות הראשית. בעקבות ההחלטה הדרמטית, החל מערך הכשרות של צהר להנפיק לרוב בתי העסק שבפיקוחו תעודות כשרות מעודכנות הנושאות באופן רשמי את המילהכשר”, דבר שנאסר עליו עד כה על פי חוק איסור הונאה בכשרות.

למה יש כאלה הבדלים בהפרדה בין בשר לחלב%3F %2F%2F היום פלוס - שאלת הרב

האישור המיוחל ניתן על ידי מנכ”ל הרבנות הראשית, לאחר שצהר ביקשה לקבל הכרה רשמית כגוף נותן הכשר בהתאם לסמכויות הקבועות בדין. במסגרת המאבק על מעמדה, אף עתרה צהר לבית המשפט העליון בבקשה כי בקשתה תיבחן באופן ענייני, מקצועי ושוויוני בהתאם לתבחינים הברורים הקבועים בחוק.

"צעד היסטורי לחיזוק מערכת כשרות ממלכתית", צילום: ללא

מערך הכשרות של ארגון רבני צהר פועל בשטח מאז שנת 2018 ומפקח כיום על מאות בתי עסק, מסעדות, בתי מלון ומטבחים מוסדיים ברחבי הארץ. במערך מציינים בגאווה כי הוא פועל תוך הקפדה מחמירה על כללי ההלכה לצד הטמעת מנגנוני פיקוח וניהול מתקדמים.

המודל הייחודי של הארגון מתבסס על העסקה ישירה ומסודרת של משגיחי הכשרות על ידי מערך צהר, תוך יצירת הפרדה מוחלטת בין בית העסק (המושג) לבין המשגיח כדי למנוע ניגוד עניינים ותלות כלכלית. בנוסף, המערך דוגל בשקיפות מלאה ונגישׂות של הסטנדרטים ההלכתיים מול הציבור הרחב.

מנכ”ל מערך כשרות צהר, הרב עמנואל גדג’, בירך על ההחלטה ואמר: "אנו מברכים על ההחלטה להעניק למערך כשרות צהר אישור לפעול כגוף נותן הכשר. זהו צעד היסטורי לחיזוק מערכת כשרות ממלכתית, מקצועית ומפוקחת, הפועלת על פי ההלכה ומתוך אחריות לכלל הציבור. “מערך כשרות צהר פעל לאורך כל השנים במקצועיות, באחריות הלכתית ובשקיפות מלאה, מתוך מטרה אחת: להרבות כשרות בישראל ולתת מענה ראוי לעסקים ולציבור שומרי הכשרות. אנו שמחים שלאחרונה יש לכך הכרה רשמית, ורואים בכך הזדמנות חשובה להרחבת מעגלי הכשרות ולחיזוק האמון הציבורי במערכות הכשרות בישראל"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...