"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

'חבר', בלי חברות: מועדון אנשי הקבע השיק אירוע מונדיאל "ללא כניסת נשים"

המועדון הציע לחבריו אירוע סגור הכולל צפייה בגמר המונדיאל לגברים בלבד, מה שעורר את זעמן של נשים אשר טענו באופן מוצדק, להפליה נגדן • לאחר פניית "היום" שונתה ההחלטה • "אנו ערים וקשובים לרחשי הציבור ולכן בחנו מחדש את מתכונת האירוע"

,עודכן
0השמעה
צפייה משותפת במונדיאל. צילום: גדעון מרקוביץ'

גמר המונדיאל - לגברים בלבד. נשים אשר רצו לרכוש כרטיסים לאירוע צפייה בגמר המונדיאל אשר נערך בשיתוף עם 'חבר', גילו שהן אינן יכולות להשתתף מסיבת מגדרית. המועדון הציע לחבריו אירוע סגור הכולל צפייה בגמר המונדיאל לגברים בלבד, מה שעורר את זעמן של נשים אשר טענו באופן מוצדק, להפליה נגדן.

לגברים בלבד? ליונל מסי במונדיאל,צילום: AFP

במועדון 'חבר' חברים אנשי ונשות קבע. במודעה אשר פנתה לגברים בלבד נכתב: ״יום הגבר, הקרנת משחק גמר המונדיאל ומופע בובה של לילה". עוד נכתב בתנאי הזכאות כי כלל האירועים מיועדים לגברים בלבד.

שירן, חובבת כדורגל אמרה להיום: ״בתור אישה שאוהבת כדורגל ועוקבת אחרי המונדיאל, צורם לראות אירוע שממומן עבור משרתי קבע שמוגדר מראש ככזה שנשים לא יכולות להשתתף בו.

"המונדיאל כבר מזמן הוא לא רק עניין של גברים - נשים רבות צופות במשחקים, מתעניינות בכדורגל ומרגישות חלק בלתי נפרד מהחוויה הזו. דווקא בתקופה שבה מתקיים שיח ציבורי נרחב על מקומן של נשים בצה”ל ובחברה, ועל ניסיונות להדיר או לצמצם את השתלבותן במרחבים מסוימים, מסר כזה מרגיש כמו צעד לאחור. קשה להבין מדוע חיילת או אשת קבע שאוהבת כדורגל פחות ראויה להנות מאותו אירוע רק בגלל שהיא אישה״.

"יום הגבר" בחבר. אירוע מונדיאל ללא נשים,

לאחר פניית "היום" נמסר כי הוחלט בסופו של דבר לאפשר גם לנשים לרכוש כרטיסים ולהשתתף באירוע.

ממועדון חבר נמסר בתגובה: "מועדון 'חבר' דוחה בתוקף את הטענה להפליה מכל סוג ופועל לאורך השנה למען כלל עמיתותיו ועמיתיו. חשוב לציין שרק השנה התקיימו למעלה מ-30 אירועים ייעודיים לנשים בלבד לרגל יום האישה, בהשתתפות עשרות אלפי עמיתות, בהם נופשים, ימי פינוק ואירועי תוכן ברחבי הארץ ובחו"ל, כחלק ממסורת הנמשכת כבר כ-20 שנה.

"לצד זאת, לאור בקשות רבות שעלו מעמיתי המועדון לקיים אירועים בדומה לאירועי יום האישה ומתוך הרצון להקשיב להם ולתת מענה אמיתי לצורכיהם, במיוחד בתקופה מורכבת זו, הוחלט על קיום אירועי יום הגבר. יחד עם זאת, אנו ערים וקשובים לרחשי הציבור ולכן בחנו מחדש את מתכונת האירוע והוחלט על פתיחתו לכלל העמיתים, העמיתות ובני משפחותיהם. המועדון ימשיך להציע מגוון רחב של פעילויות, מתוך מחויבות לרווחתם ובהתאם לצורכיהם של המשרתים והמשרתות בכוחות הביטחון ובני משפחותיהם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר