היום ה-1,000 לשבעה באוקטובר: שורת אירועי זיכרון ומחאה צפויים ברחבי הארץ

"מועצת אוקטובר" מובילה יום זיכרון אזרחי לאומי שיימשך מבוקר ועד ערב, עם טקסים, מיצגים, שיירות, דקת דומייה ארצית ועצרת מרכזית • אלפי פעילים ועשרות ארגונים כבר נרתמו • הקריאה: "בלי ועדת חקירה ממלכתית - אין אמת ואין תיקון"

מחבלי נוח'בה שמחים לאחר הפלת טנק בשעה באוקטובר. צילום: רויטרס

ביום חמישי הבא, 2 ביולי, יצוין ברחבי ישראל "יום האלף" לטבח שבעה באוקטובר, תחת הכותרת "1,000 ימים של שבעה". את היום תוביל "מועצת אוקטובר", המאגדת משפחות שכולות, משפחות חטופים, שורדי טבח ושבי, תושבי העוטף, מפוני הצפון, לוחמים ואזרחים שנפגעו באירועי היום.

התגובה הראשונה של נתניהו בבוקר 7 באוקטובר // עמוד היוטיוב של ראש הממשלה

האירועים יתקיימו מצפון ועד דרום לאורך כל שעות היום, ויכללו עשרות פעולות זיכרון ומחאה: טקסים בנקודות סמליות, מיצגי זיכרון, מחאות מול מוקדי שלטון ובתי נבחרי ציבור, שיירות אופנועים שייצאו מהצפון ומהדרום, פעילויות בקהילות ובמקומות עבודה, מעגלי עדות של משפחות ושורדים - וכן עצרת מרכזית שתיערך בשעות הערב.

יום הזיכרון ייפתח בשעה 06:29 - השעה שבה החל הבוקר של מתקפת שבעה באוקטובר. בשעה 10:00 תקרא מועצת אוקטובר לציבור הרחב לעצור לדקת דומייה ארצית, במקומות העבודה, במוסדות הציבור ובמרחב הקהילתי. בהמשך היום יימשכו פעולות הזיכרון והעדות בעשרות מוקדים ברחבי הארץ.

לדברי המארגנים, לא מדובר ביום מחאה שגרתי, אלא במהלך רחב היקף שנועד להגדיר מחדש את הזיכרון האזרחי סביב האירועים. "זהו יום שבו מדינת ישראל נדרשת לעצור, לזכור ולשאול כיצד חלפו אלף ימים מאז האסון הגדול בתולדותיה - ועדיין לא הוקמה ועדת חקירה ממלכתית", נמסר.

מודעת 1,000 ימים לשבעה באוקטובר, צילום: מועצת אוקטובר

עשרות ארגונים אזרחיים, קבוצות מחאה, ארגוני משפחות, מילואימניקים וקהילות מכל רחבי הארץ כבר הצטרפו ליוזמה. אלפי פעילים צפויים להשתתף באירועי השטח, בהפצה הדיגיטלית ובהגעה למוקדי הזיכרון והעצרת המרכזית.

ממועצת אוקטובר נמסר: "אלף ימים אחרי שבעה באוקטובר, יש משפחות שאצלן השבעה לא נגמרה. החטופים, היישובים שנשרפו, החיילים שנפלו, המפונים והמשפחות שנשברו - מדינת ישראל עדיין לא נתנה תשובות. ביום חמישי הבא נעצור את המדינה כדי להזכיר: בלי ועדת חקירה ממלכתית אין אמת, ובלי אמת אין תיקון. זה לא יום של ימין או שמאל - זה יום של זיכרון, אחריות וצדק".

לוח הזמנים המלא של האירועים צפוי להתפרסם בימים הקרובים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר