היכונו לכאוס בכבישים: מופעי הענק והמחאות ישביתו את גוש דן

לצד מופעים שייערכו במקביל של אייל גולן בבלומפילד בת"א ושל עומר אדם באצטדיון רמת גן, צפויות גם מחאות חרדים במרכז • מתי הכל יתחיל - ומאיפה כדאי לנסוע כדי להימנע מפקק? • כל הפרטים

נתיבי איילון. צילום: רויטרס

מי שמתכנן לצאת הערב לכבישי גוש דן צפוי להיתקל בעומסי תנועה חריגים במיוחד.

לצד שני מופעי ענק שייערכו במקביל - של אייל גולן באצטדיון בלומפילד בת"א ושל עומר אדם באצטדיון רמת גן - צפויות גם מחאות של חרדים קיצוניים בעקבות מעצר עריקים, במסגרתן נשמעו איומים על חסימות כבישים באזור המרכז.

חרדים תוקפים אוטובוס בהפגנה בתל אביב \\ משה בן שמחון (ארכיון)

עיקרי הדברים

  • אייל גולן יופיע הערב באצטדיון בלומפילד בת"א ובמקביל, עומר אדם יופיע באצטדיון רמת גן - ובמשטרה כבר נערכים לעומסים בכבישים
  • כמו כן, צפויות גם מחאות של חרדים קיצוניים בעקבות מעצר עריקים, במסגרתן נשמעו איומים על חסימות כבישים באזור המרכז
  • המשטרה פרסמה את רשימת חסימות הכבישים המלאה, והמליצה להתנייד באזור באמצעות תחבורה ציבורית והרכבת הקלה

במשטרה נערכים עם מאות סדרנים ומאבטחים, אך ממליצים לציבור להעדיף תחבורה ציבורית ולהיערך לזמני נסיעה ארוכים מהרגיל.

החסימות בת"א ורמת גן

בעקבות המופעים שייערכו במקביל בת"א ורמת גן, צפויים עומסי תנועה כבדים ברחבי גוש דן משעות אחר הצהריים. בשל הופעתו של אייל גולן בבלומפילד, החל מהשעה 16:30 ייחסמו לתנועת כלי רכב הרחובות אמץ, שארית ישראל ותחיה. במשטרה מזהירים כי לקראת המופע ובמהלכו צפויים עומסי תנועה באזור האצטדיון וסביבתו וממליצים להגיע באמצעות תחבורה ציבורית והרכבת הקלה.

עומר אדם, אייל גולן, צילום: משה שי, קוקו

במקביל, באזור אצטדיון רמת גן צפויים שיבושי תנועה משמעותיים כבר מהשעה 17:00. בין היתר צפויות חסימות מדורגות בגשר מבצע קדש, ברחוב שיטרית בתל אביב, בצומת ראול ולנברג, באזור אם המושבות בבני ברק ובצירים נוספים הסמוכים לאצטדיון ולקניון איילון. במשטרה הודיעו כי גם לאחר סיום המופע, בין השעות 22:30 לחצות, יימשכו חסימות רבות במסגרת פיזור עשרות אלפי המבלים.

לצד אירועי התרבות, במשטרה חוששים מפני החמרה נוספת בעומסי התנועה בשל מחאות של חרדים קיצוניים על רקע מעצר העריקים. גורמים בקרב המוחים איימו במהלך היום על חסימות כבישים באזור המרכז, מה שעלול להוסיף עומסים משמעותיים על מערכת הכבישים שגם כך צפויה להיות עמוסה במיוחד.

במשטרה ממליצים לציבור הנהגים להתעדכן מראש בהסדרי התנועה, להעדיף תחבורה ציבורית ככל האפשר ולהיערך לזמני נסיעה ממושכים. ההערכה היא כי החל משעות אחר הצהריים ועד שעות הלילה המאוחרות יורגשו עומסים כבדים בצירים המרכזיים בתל אביב, רמת גן, בני ברק והערים הסמוכות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר