עימותים בירושלים ובת"א: הפלג הקיצוני מאיים "לשתק" את גוש דן
כוחות משטרה מתוגברים פעלו במגרש הרוסים ומול בית המעצר אבו כביר בעקבות מעצר תלמידי ישיבות • המארגנים הפיצו כרזות הקוראות להחרפת הצעדים בעיצוב המדמה את הודעות הפינוי של צה"ל בערבית • החשש: חסימות הצמתים המתוכננות מחר בשעות אחר הצהריים יתלכדו עם עומסי הענק של המופע באצטדיון רמת גן
Your browser doesn’t support HTML5 audio
מהומות בשטח לקראת החרפת הצעדים:עשרות מפגינים מהפלג הקיצוני במגזר החרדי התעמתו עם כוחות הביטחון במספר מוקדים, במחאה על מעצר עריקים. עימותים נרשמו באזור מגרש הרוסים בירושלים, שם ניסו המפגינים לחסום את תנועת רכבי הובלת העצורים מבית המעצר הסמוך. במקביל, הפגנות התקיימו גם מול בית המעצר אבו כביר בתל אביב, משם השתחררו חלק מהעריקים העצורים. בתוך כך, בצה"ל אישרו כי חלק מהחרדים שנעצרו בהתפרעות בבית השופט נמצאו משתמטים מגיוס ועל כן הועברו להמשך מעצר במשטרה הצבאית.
במקביל, בעדה החרדית טענו כי 19 מהעצורים שנעצרו במהלך ההתפרעות בבית השופט סולברג ושוחררו היום בבית המשפט, הועברו לידי המשטרה הצבאית. בעקבות זאת הודיעו בארגון כי הם מנתקים את הקשר עם שירות בתי הסוהר והמשטרה. מדובר צה"ל נמסר כי חלק מהחרדים שנעצרו בהתפרעות נמצאו משתמטים מגיוס, ועל כן הועברו להמשך מעצר במשטרה הצבאית.
מדוברות המשטרה נמסר כי כוחות משטרה פעלו באזור מגרש הרוסים בירושלים בעקבות עשרות מפגינים שהגיעו למקום ומנסים לחסום את תנועת רכבי הובלת העצורים מבית המעצר הסמוך. עוד נמסר כי המשטרה תגברה כוחות באזור במטרה לפעול לפיזור מפרי הסדר. עד כה, נעצרו בהפגנה במגרש הרוסים 3 מהמפגינים.
האירועים הנוכחיים בשטח מהווים קדימון לעליית מדרגה משמעותית במחאה, כאשר אנשי הפלג מתכננים להרחיב מחר את הפעולות לחסימות נרחבות באזור המרכז. לקראת הפגנות הענק המתוכננות, פרסמו המארגנים מודעה שעוררה ביקורת רבה בשל עיצובה, הדומה באופן מכוון להודעות הפינוי שמפרסם דובר צה"ל בשפה הערבית.
בהודעה שפרסמו, כתבו אנשי הפלג: "בעקבות המשך רדיפת השלטונות בארץ ישראל נגד לומדי התורה, וניהול מסע ציד מחפיר ומזעזע אחריהם; ובצל מעצרם המתמשך של תלמידי הישיבות והשלכתם לכלא הצבאי - הורו מרן עמוד ההוראה הגר״ע אויערבאך וראשי הישיבות שליט״א לצאת ולהחריף את המחאה ביתר שאת נגד רדיפת בני התורה בארץ הקודש".
ב"פלג הירושלמי" עדכנו כי החל הליך העברתם לרשויות הצבא של תלמידי הישיבות ששוחררו היום ממעצרם. לטענתם, בדקות האחרונות יצרו חמישה מתלמידי הישיבות קשר עם בני משפחותיהם מתוך כלא 10. עוד מסרו כי הם נערכים לאפשרות של החמרה משמעותית במחאות החל ממחר.
צפי לחסימות ענק במוקדי התחבורה
הם הוסיפו ופירטו לגבי הצעדים הבאים: "ההפגנות יתקיימו מחר, יום חמישי, בשעות אחר הצהריים, בשורת מוקדים תחבורתיים אסטרטגיים באזור המרכז - וצפויות לשתק בין היתר את עורקי התחבורה הראשיים של גוש דן והסביבה. אל מוקדי המחאה ינהרו המוני בני התורה והיראים לדבר השם שיתייצבו לזעקה אדירה ולמחאה נחרצת ובלתי מתפשרת, נגד הפגיעה החמורה בכבוד התורה ולומדיה ונגד המשך רדיפת בני הישיבות".
ההפגנות מחר צפויות להתפרס בשלושה מוקדים מרכזיים: בבית המעצר אבו כביר בתל אביב, בכלא הדרים שבשרון ובכלא ניצן ברמלה. עיתוי המחאה צפוי לייצר עומסי תנועה חריגים במיוחד, שכן מחר בערב אמורה להתקיים באצטדיון רמת גן ההופעה הנוספת של הזמר עומר אדם.
ההופעה באצטדיון מייצרת, גם בימי שגרה, עומסי ענק באזור רמת גן, בני ברק ונתיבי כביש 4, כך שהשילוב בין נחילי המעריצים לבין חסימות הצמתים המתוכננות של המפגינים החרדים צפוי להכביד באופן משמעותי על ציבור הנהגים ולייצר פקקי ענק ברחבי גוש דן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
