כל יהודי נושא איתו סיפורים. חלקם סיפורים משפחתיים, חלקם נלמדו בבית הספר - אלפיים שנות גלות, פרעות ופוגרומים כחול אשר על שפת הים, ובשיאם השואה. מאז 7 באוקטובר, התפרצות השנאה לישראל, לציונות וליהודים חשפה עד כמה מצבנו עגום בחלקים רבים בעולם.
הכשל ההסברתי עצום בממדיו כבר עשרות שנים. ללא גיבורי-על שלקחו על עצמם את האחריות של "במקום שבו אין אנשים השתדל להיות איש", כמו נועה תשבי, יוסף חדאד, גיא הוכמן, ועמותות הסברה כמו StandWithUs, מצבנו היה חמור הרבה יותר.
אבל לצד ההגנה, חסרה לנו תודעה אחרת של עיצוב דעת קהל. לא רק תגובה, הדיפה ומאבק בשקר, אלא בניית סיפור גדול, חיובי, מעורר השראה, כזה שמסוגל לברוא מציאות. אחד הספרים החשובים ביותר לבניית התדמית של מדינת ישראל בעשורים האחרונים הוא Startup Nation של דן סינור ושאול זינגר. הצלחת הספר הייתה לא בזכות סקירה חדשנית על הצלחות ההייטק הישראלי, אלא ביכולת לפתח סיפור על חלומות שבראו מציאות.
מעבר מהגנה להתקפה
גם היום, כמו בימי כתיבת הספר, נדרש עדכון גרסה מעורר השראה בשני כיוונים מרכזיים. הראשון הוא חזון - חזון שיכול להדביק לא רק את הישראלים, אלא לעורר לבבות במדינות רבות בעולם, חזון שמעניק ערך מובהק לעולם משובש, חסר יציבות, ורעב לביטחון, למשמעות ולתקווה.
הכיוון השני הוא גידול ה-Storytellers, אמני הסיפור. מדובר באנשים שיודעים לדבר ב-70 שפות, לפעול במדיומים מגוונים, ברשתות החברתיות, בפודקאסטים, בווידאו, בבמות הבינלאומיות ובכל דרך אפקטיבית אחרת, כדי להגיע ללבבות של מיליארדי אנשים ברחבי העולם.
כבר שנה שהרעיון להפוך את ישראל למעצמת מים ומזון, ה"יוסף" של המזרח התיכון, הולך ומשתכלל. מדינה שתוביל פתרונות לאתגרי הרעב שהעולם צועד אליהם: מחסור במים, פגיעה בשרשראות אספקה ומחסור בידיים עובדות. זהו מהלך שיכול להפוך את ישראל למוקד הצלה עבור חלקים רבים בעולם, ובמיוחד עבור שכנותיה במזרח התיכון.
הדור הבא של מסבירי ישראל
בספטמבר הקרוב תוקם לראשונה בישראל מכינה קדם-צבאית יחידה מסוגה, שייעודה הוא פיתוח מנהיגות, אהבת הארץ, ודגש מיוחד על בניית מובילי ה-Storytelling של ישראל והעולם היהודי: מכינת "קול גיא" על שם גיבור ישראל סמ"ר גיא שמחי ז"ל, שסיפור גבורתו ברעים יישאר לעד כסיפור השראה גם לדורות הבאים.
בהובלת מומחי תקשורת מובילים בישראל, ובהם אברי גלעד, טלי גורן, אלי לוי, מפקדים לשעבר מדובר צה"ל ומהמשטרה ואנשי תקשורת והסברה נוספים שנרתמו מייד לטובת הפרויקט, נבנית שיטת לימוד חדשה מסוגה.
הנוער יקום לעבודת השדה, ילמד הגות ציונית, יהדות ומזרח תיכון, ובחלק השני של היום יתמחה בפיתוח ובהובלת תוכן תקשורתי חיובי, בכלים החדשניים ביותר ובכל השפות. האנטישמיות היא סכנה קיומית לעם היהודי, אבל בעת הזאת, במקום להילחם בחושך, עלינו להגביר את האור.
הכותב הוא מנכ"ל ומייסד "השומר החדש"
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
