כ-1.9 מיליון מוסלמים בישראל: זו העיר עם ריכוז האוכלוסייה הגבוה ביותר
נתוני הלמ"ס שנחשפו לקראת חג הקורבן 2026, מציירים תמונה של אוכלוסייה בתנועה • שיעור גידול יורד, פריון שצנח מתחת ליהודי - ונשים שלומדות לתואר ביותר מפי שניים מהגברים • לנתונים המלאים
,עודכן
0השמעה
לקראת חג הקורבן 2026:נתוני האוכלוסייה המוסלמית בישראלמצביעים על המשך גידול דמוגרפי, לצד מגמות של שינוי חברתי, ירידה בפריון ועלייה בהשכלה הגבוהה.
מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה עולה כי בסוף שנת 2025 נאמדה האוכלוסייה המוסלמית בישראל בכ-1.849 מיליון נפש, כ-18.6% מכלל תושבי המדינה. מדובר בגידול של כ-34 אלף בני אדם לעומת סוף 2024. שיעור הגידול השנתי עמד על 1.8%, ירידה לעומת 2.2% בשנת 2024.
בעל ספריה מוסלמי מתגאה בספרים שנאסרו למכור בימי אסד // רשתות ערביות (ארכיון)
בירושליםמתגוררת האוכלוסייה המוסלמית הגדולה בישראל. מדובר בכ-395.2 אלף תושבים, שהם 21.4% מכלל המוסלמים בישראל ו-37.2% מתושבי העיר. יחד עם זאת, האוכלוסייה המוסלמית בישראל ממשיכה להיות צעירה יחסית. כ-30.9% הם ילדים בני 0-14, בעוד ששיעור בני 65 ומעלה עומד על 5.4% בלבד.
הנתונים מצביעים גם על שינויים במבנה המשפחה. שיעור הפריון הכולל בקרב נשים מוסלמיות ממשיך לרדת, ובשנת 2025 עמד על 2.76 ילדים לאישה, לעומת 3.08 בקרב נשים יהודיות. מדובר בהמשך מגמת ירידה שנרשמת מאז שנת 2001. עוד עולה כי כרבע ממשקי הבית המוסלמיים מונים שש נפשות ויותר, שיעור גבוה משמעותית מזה שבקרב משקי בית יהודיים, שם מדובר בכ-9% בלבד.
בתחום החינוך נרשמת מגמת עלייה בהישגים ובהשתלבות בהשכלה גבוהה. בשנת הלימודים תשפ”ה למדו כ-408.9 אלף תלמידים מוסלמים במערכת החינוך היסודית והעל-יסודית. שיעור הזכאות לבגרות בקרב תלמידים מוסלמים בחינוך הערבי עמד על 75.8%, כאשר מחצית מהניגשים עמדו גם בדרישות הסף של האוניברסיטאות.
נשים מוסלמיות ממשיכות להוביל בתחום ההשכלה: 42.2% מהנשים שסיימו תיכון המשיכו ללימודי תואר ראשון בתוך שמונה שנים, יותר מפי שניים מהשיעור בקרב גברים מוסלמים עם שיעור של 20%. בשנת תשפ”ה למדו כ-49.8 אלף סטודנטים מוסלמים במוסדות להשכלה גבוהה בישראל – 16.4% מכלל הסטודנטים בארץ.
בשוק העבודה, שיעור ההשתתפות בכוח העבודה בקרב מוסלמים בני 15 ומעלה עמד בשנת 2025 על 50.5%. הפערים המגדריים עדיין משמעותיים: 63.8% מהגברים השתתפו בכוח העבודה, לעומת 37% בלבד מהנשים.
גם בתחומי הרווחה, הבריאות והתחבורה ניכרת נוכחות משמעותית של החברה המוסלמית. בשנת 2024 היו רשומים במשרד הרווחה והביטחון החברתי כ-311.6 אלף מוסלמים ובמרשם אנשים עם מוגבלות נמנו כ-204.2 אלף מוסלמים. בתחום התחבורה, כ-915.9 אלף מוסלמים החזיקו ברישיון נהיגה בשנת 2025, 17% מכלל הנהגים בישראל.
בתחום הבטיחות בדרכים, שיעור הנפגעים המוסלמים בתאונות דרכים היה גבוה מחלקם באוכלוסייה: 2,784 מוסלמים נפגעו בתאונות דרכים בשנת 2025, מהם 128 נהרגו. בתחום הפשיעה והמשפט, העבירות השכיחות ביותר בקרב מבוגרים מוסלמים שהורשעו היו עבירות נגד הסדר הציבורי, עבירות אלימות ועבירות רכוש.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנועדכונים מהעורף

03:00
לילך שובל
מחבלי חיזבאללה ירו רקטות לצפון הארץ והסתירו משגר בתוך בית ספר
צה"ל זיהה היום (שישי) כי ארגון הטרור חיזבאללה שיגר רקטות מתוך מתחם בית ספר במרחב כפר טיר זבנה שבדרום לבנון.
עדכונים מהעורף

14:49
לילך שובל
ירי חיזבאללה מתרחב: דיווח על נפילה בבית ספר בדיר אל-אסד
נפילה בדיר אל אסד בעקבות ירי חיזבאללה|השימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים
ירי חיזבאללה התרחב גם לגליל התחתון. דיווחים על נפילה בבית ספר בדיר אל-אסד.
עדכונים מהעורף

14:34
לילך שובל
"חנדלה" טוענת: הדלפנו פרטים של 80 אנשי סייבר מיחידת 8200
קבוצת הסייבר האיראנית "חנדלה" טוענת: הדלפנו פרטים של 80 אנשי סייבר מיחידת 8200.

14:06
לילך שובל
פיקוד העורף מאריך את המגבלות עד למוצאי שבת
פיקוד העורף עדכן כי מדיניות ההתגוננות נותרה בשלב זה ללא שינוי ותהיה בתוקף עד ה-11 באפריל בשעה 20:00. לפיה, אזורי קו עימות - גולן צפון, גליל עליון והמפרץ - יישארו במדרג פעילות מצומצמת, בהתאם להנחיות הבאות: פעילות חינוכית רק בתוך מרחב מוגן תקני, התקהלות ושירותים – עד 50 אנשים בשטח פתוח ועד 200 אנשים במבנה, מקומות עבודה יפעלו רק בקרבת מרחב מוגן תקני.
עדכונים מהעורף

13:50
אריאל כהנא
ישראל סילקה את ספרד ממפקדת התיאום בקריית גת
שר החוץ גדעון סער החליט כי ספרד לא תוכל להשתתף במרכז התיאום האזרחי-צבאי בקריית גת, שהוקם במסגרת תוכנית השלום של הנשיא ארה"ב דונלד טראמפ לרצועת עזה (CMCC). סער: "בעלי הטייה אנטי-ישראלית כל-כך בוטה, עד שהיא איבדה כל יכולת לשמש כגורם מועיל ביישום תוכנית השלום". כמו כן נמסר כי הודעה בהתאם נמסרה לספרד. ארה״ב עודכנה מראש על ההחלטה האמורה.
עדכונים מהחזית

13:22
שחר קליימן
דיווח: סדק עמוק בין חיזבאללה לתנועה השיעית על המו"מ עם ישראל
העיתון הלבנוני "א-נהאר" דיווח היום (שישי) על מחלוקת נוספת בין חיזבאללה לתנועת אמל השיעית, כאשר במרכז, שאלת המשא ומתן עם ישראל. על פי הדיווח, התעורר מחלוקת בין אמל לחיזבאללה בנוגע לסוגיית המו"מ הישיר מול ישראל, זאת מלבד חילוקי דעות אחרים בין הצדדים שהולכים וגוברים.
עדכונים מהעורף

13:07
לילך שובל
לאחר למעלה מארבע וחצי שנים: מפקד חיל הים, אלוף דוד סער סלמה יסיים את תפקידו
לאחר למעלה מארבע וחצי שנים בתפקיד: מפקד חיל הים, אלוף דוד סער סלמה יסיים את תפקידו, ובמקומו ייכנס לתפקיד אלוף אייל הראל. מועד החילופים נקבע ליום חמישי ה-16 באפריל. זאת, לאחר שהמועד המקורי נדחה בשל פתיחת מבצע ״שאגת הארי״.
עדכונים מהחזית

12:52
שחר קליימן
הלווייתו של כמאל ח'ראזי, בכיר במשטר האיראני, מתקיימת בטהרן

הלווייתו של כמאל ח'ראזי, בכיר במשטר האיראני, מתקיימת בטהרן|ללא קרדיט
בטהרן מתנהלת הלווייתו של כמאל ח'ראזי, ראש המועצה האסטרטגית לענייני חוץ במשטר האיראני. מדובר ביועצו בעבר של מנהיג המשטר שחוסל עלי חמינאי. ח'ראזי חוסל בתקיפות של ישראל בשאגת הארי. בעבר שימש גם כשר החוץ האיראני.
עדכונים מהחזית

12:50
שחר קליימן
דיווח בלבנון: כטמ"מ תקף סניף של המערך הרפואי של חיזבאללה
דיווח בלבנון: כטמ"מ תקף בדיר קאנון בדרום לבנון סניף של המערך הרפואי של חיזבאללה, נפגעים במקום.
עדכונים מהחזית

12:47
שחר קליימן
"אל-מיאדין": ארגון הטרור חיזבאללה חשף טילים מדגם חדש עם דיוק גבוה
ארגון הטרור חיזבאללה חשף טילים מדגם חדש עם דיוק גבוה|ערוץ אל-מיאדין
הערוץ "אל-מיאדין" דיווח כי חיזבאללה חשף טילים מדגם חדש עם דיוק גבוה. במקביל, חיזבאללה פרסם סרטון של שיגור טילים לעבר הגליל מ-27 במארס. על הטילים היה רשום L102 וברכה למזכ"ל ארגון הטרור שחוסל חסן נסראללה.
עדכונים מהחזית

12:38
לילך שובל
אוגדה 91 מחסלים חוליית מחבלים בדרום לבנון
אוגדה 91 מחסלים חוליית מחבלים בדרום לבנון|דובר צה"ל
דובר צה"ל מסר הבוקר (שישי) כי אוגדה 91, הפועלים בדרום לבנון, חיסלו חוליית מחבלים בפעולה מבצעית.
עדכונים מהחזית

12:12
שחר קליימן
דיווח: הכטב"מים שתקפו בכווית שוגרו מעיראק
מקורות מסרו לערוץ הסעודי "אל-ערביה" כי הכטב"מים שתקפו בכווית שוגרו מעיראק, כלומר ע"י המיליציות הפרו-איראניות.
עדכונים מהחזית

12:10
שחר קליימן
דיווח ערבי: תקיפה ישראלית במחוז צור שבדרום לבנון

תקיפה ישראלית במחוז צור|X
על פי דיווחים ערביים, ישראל תקפה במחוז צור שבדרום לבנון.
עדכונים מהעורף

11:37
מישל מכול
הירי מלבנון: שריפה בבית האריזה במטולה בשל פגיעת טיל
שריפה בבית האריזה במטולה בשל פגיעת טיל, ללא נפגעים.
עדכונים מהחזית

10:14
לילך שובל
אדרעי: "חיזבאללה משתמש במתקנים רפואיים נגדנו - נגיב בהתאם"
דובר צה"ל בערבית אל״ם אביחי אדרעי באזהרה דחופה: "אנו שבים ואומרים כי במסגרת פעילות הטרור של ארגון חיזבאללה, הארגון עושה שימוש צבאי נרחב באמבולנסים. אנו חוזרים ומזהירים כי יש להפסיק את השימוש הצבאי במתקנים רפואיים ובאמבולנסים מיד, ומבהירים כי אם לא יופסק, ישראל תפעל בהתאם לדין הבין לאומי נגד כל פעילות צבאית של ארגון חיזבאללה".
עדכונים מהעורף

09:36
לילך שובל
זמיר בלבנון: "גם באיראן יכולים לחזור ללחימה בכל רגע"
הרמטכ״ל זמיר בלבנון: "אנחנו לא בהפסקת אש, גם באיראן יכולים לחזור ללחימה בכל רגע"|דובר צה"ל
הרמטכ״ל רא"ל אייל זמיר קיים אתמול (חמישי) הערכת מצב בדרום לבנון: "צה״ל נמצא במצב של מלחמה, אנחנו לא בהפסקת אש - וזו גזרת הלחימה העיקרית שלנו. באיראן אנחנו בהפסקת אש, ואנחנו יכולים גם שם בכל רגע לחזור ללחימה, ובצורה עוצמתית מאוד".
עדכונים מהעורף

09:15
מערכת היום
ראש מועצת שלומי: "לא נשב שנה וחצי בתוך הבתים בצפון"
גבי נעמן, ראש מועצת שלומי, אמר הבוקר (שישי) בראיון בכאן רשת ב': "צריכים להתקדם לקראת סיום המערכה הזאת. אנחנו לא מתכוונים ביישובי קו העימות להיות שנה וחצי בתוך הבתים". ראש מועצת מטולה תקף בגל"צ: "אם ארה"ב מחליטה עבורנו, בואו נדחה את חגיגות יום העצמאות ל-4 ביולי. האינטרס של נתניהו אמור להיות שמירה על ביטחוננו, הוא מפקיר אותנו בנושא הזה".

15:00
לילך שובל
נפילה במשגב עם לאחר הירי מלבנון

הבית שנפגע במשגב עם בעקבות ירי מלבנון|ללא קרדיט
הירי מלבנון לצפון הארץ נמשך הבוקר. בירי האחרון הופעלו אזעקות במטולה ובמשגב עם, שם זוהתה נפילה, ללא נפגעים.

03:43
שחר קליימן
אמיר קטאר: פועלים לכלול את לבנון בהפסקת האש

טראמפ ואמיר קטאר, בשנה שעברה|רויטרס
אמיר קטאר תמים בן חמד אל-ת'אני שוחח בטלפון עם נשיא לבנון ג'וזף עאון, ובמהלך השיחה הדגיש כי ארצו שואפת שלבנון תיכלל במסגרת הסכם הפסקת האש בין איראן לארה"ב. האמיר הוסיף כי קטאר מוכנה לסייע בכל דרך אפשרית כדי להביא לעצירת ההסלמה הצבאית באזור.
עדכונים מהחזית

03:18
שחר קליימן
דיווח: ארה"ב הודיעה אמש ללבנון חיזבאללה נערך לפגיעה במוסדות המדינה
לפי דיווח אמש בערוץ הלבנוני MTV, מקורות אמריקניים מסרו כי וושינגטון העבירה לארמון הנשיאות בביירות מידע שלפיו חיזבאללה קיים בשבוע האחרון הכנות לפעילויות ברחובות, שעלולות להוביל לפגיעה במוסדות המדינה הלבנונית.

01:30
דודי קוגן
טראמפ: איראן עושה עבודה גרועה מאוד בלתת לנפט לזרום דרך מצר הורמוז

מכליות נפט במצר הורמוז|רויטרס
טראמפ תקף את איראן ואמר כי היא "עושה עבודה גרועה מאוד, חסרת כבוד יש שיגידו" בכל הנוגע לזרימת הנפט דרך מצר הורמוז. לדבריו, ההתנהלות האיראנית אינה תואמת את ההבנות בין הצדדים, והדגיש: "זה לא ההסכם שיש בינינו".
עדכונים מהעורף

01:21
לילך שובל
הירי מלבנון למרכז ולשפלה: הטיל יורט, לא דווח על נפגעים
הטיל ששוגר מלבנון לאזור המרכז והשפלה יורט בהצלחה. נכון לשעה זו, לא דווח על נזק או על נפגעים.
עדכונים מהעורף

01:13
הודיה בושרי
זוהו שיגורים מלבנון: אזעקות צפויות באזור לכיש

ירי של חיזבאללה מלבנון בזמן תקיפות צה"ל|רויטרס
אזעקות צפויות באזור לכיש עקב שיגורים מלבנון. יש לשהות בסמיכות למרחבים המוגנים.
עדכונים מהחזית
01:02
צה"ל תקף כ-10 משגרים שירו לצפון הארץ
צה"ל תקף מהאוויר בשעות האחרונות כ-10 משגרים שירו לעבר צפון הארץ, תוך סגירות מעגל מהירות. בצה"ל ציינו כי גם כעת נמשכת הפעילות לאיתור והשמדת משגרים נוספים.

00:53
דודי קוגן
במשמרות המהפכה מכחישים: ״לא תקפנו בכווית״

מפרוץ המלחמה שוגרו לכווית כ־312 טילים בליסטיים, 664 כטב"מים ושבעה טילי שיוט. בצילום: עשן מיתמר מנמל התעופה בכווית סיטי, אחרי פגיעת כטב"ם|אי.פי
במשמרות המהפכה טענו כי כוחות איראן לא ביצעו שיגורים לעבר אף מדינה במהלך הפסקת האש, לאחר דיווחים על תקיפות במפרץ הפרסי. לדבריהם, אם הדיווחים נכונים - מדובר בפעולה של ישראל או ארה"ב, והדגישו כי כל תקיפה איראנית תלווה בהודעה רשמית.
15:00
גורם איראני: "המו"מ מושהה עד שארה"ב תמלא את התחייבויותיה להפסקת אש בלבנון"
בפקיסטן הכחישו דיווח ב"וול סטריט ג׳ורנל" שלפיו משלחת איראנית הגיעה לאסלאמאבאד. גורם המעורה בפרטים, שצוטט בסוכנות ידיעות המקורבת למשמרות המהפכה, אמר כי "המשא ומתן מושהה עד שארה״ב תמלא את התחייבויותיה להפסקת אש בלבנון והמשטר הציוני יפסיק את תקיפותיו".

00:36
דודי קוגן
טראמפ תוקף את "וול סטריט ג'ורנל": "זה ניצחון, לא מוקדם"

טראמפ|AP
טראמפ תקף את העיתון "וול סטריט ג'ורנל" בעקבות דיווח לפיו הכריז על ניצחון מוקדם באיראן, ואמר כי "זה ניצחון, ואין בו שום דבר מוקדם". הוא הוסיף כי בזכותו לאיראן לא יהיה נשק גרעיני, וכי "תוך זמן קצר תראו את הנפט זורם - עם איראן או בלעדיה". עוד טען כי העיתון "יצטרך לבלוע את המילים שלו", והאשים כי הוא ממהר לבקר אך לא מודה בטעויות.
עדכונים מהחזית

15:00
דודי קוגן
טראמפ מזהיר את איראן מלקיחת עמלות במצר הורמוז - "שיפסיקו עכשיו"
טראמפ אמר כי יש דיווחים שאיראן גובה עמלות ממכליות העוברות במצר הורמוז. לדבריו, "כדאי להם שהם לא עושים את זה, ואם כן - שיפסיקו עכשיו", תוך שהוא משגר אזהרה פומבית לטהרן על רקע המתיחות באזור.

23:30
רויטרס
סטארמר שוחח עם טראמפ מקטאר על הצורך בחידוש התנועה הימית

טראמפ וסטארמר|אי.פי
דאונינג סטריט הודיע כי ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר שוחח מקטאר עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. השניים דנו בצורך בתוכנית מעשית לחידוש התנועה הימית במהירות והסכימו לשוחח שוב בקרוב.
עדכונים מהחזית
23:10
דיווח: טראמפ הסכים לכלול את לבנון במסגרת הסכם הפסקת האש באזור
לפי CBS, גורמים דיפלומטיים מסרו כי הפסקת האש חלה על כל המזרח התיכון, כולל לבנון. גם פקיסטן ואיראן אישרו זאת, ובבית הלבן ציינו כי ישראל הסכימה לעקרונות ההסכם שתווך בין הצדדים.
עדכונים מהחזית

23:00
שחר קליימן
יו"ר הפרלמנט האיראני קאליבאף בפוסט ב-X: "הזמן אוזל"

מוחמד באקר קאליבאף, יו"ר הפרלמנט|.ללא
יו"ר הפרלמנט האיראני קאליבאף בפוסט ב-X: "הזמן אוזל". "הפרת הפסקת האש נושאת מחירים ותגובות".
עדכונים מהעורף

03:00
לילך שובל
מחבלי חיזבאללה ירו רקטות לצפון הארץ והסתירו משגר בתוך בית ספר
צה"ל זיהה היום (שישי) כי ארגון הטרור חיזבאללה שיגר רקטות מתוך מתחם בית ספר במרחב כפר טיר זבנה שבדרום לבנון.
עדכונים מהעורף

14:49
לילך שובל
ירי חיזבאללה מתרחב: דיווח על נפילה בבית ספר בדיר אל-אסד
נפילה בדיר אל אסד בעקבות ירי חיזבאללה|השימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים
ירי חיזבאללה התרחב גם לגליל התחתון. דיווחים על נפילה בבית ספר בדיר אל-אסד.
עדכונים מהעורף

14:34
לילך שובל
"חנדלה" טוענת: הדלפנו פרטים של 80 אנשי סייבר מיחידת 8200
קבוצת הסייבר האיראנית "חנדלה" טוענת: הדלפנו פרטים של 80 אנשי סייבר מיחידת 8200.

14:06
לילך שובל
פיקוד העורף מאריך את המגבלות עד למוצאי שבת
פיקוד העורף עדכן כי מדיניות ההתגוננות נותרה בשלב זה ללא שינוי ותהיה בתוקף עד ה-11 באפריל בשעה 20:00. לפיה, אזורי קו עימות - גולן צפון, גליל עליון והמפרץ - יישארו במדרג פעילות מצומצמת, בהתאם להנחיות הבאות: פעילות חינוכית רק בתוך מרחב מוגן תקני, התקהלות ושירותים – עד 50 אנשים בשטח פתוח ועד 200 אנשים במבנה, מקומות עבודה יפעלו רק בקרבת מרחב מוגן תקני.
עדכונים מהעורף

13:50
אריאל כהנא
ישראל סילקה את ספרד ממפקדת התיאום בקריית גת
שר החוץ גדעון סער החליט כי ספרד לא תוכל להשתתף במרכז התיאום האזרחי-צבאי בקריית גת, שהוקם במסגרת תוכנית השלום של הנשיא ארה"ב דונלד טראמפ לרצועת עזה (CMCC). סער: "בעלי הטייה אנטי-ישראלית כל-כך בוטה, עד שהיא איבדה כל יכולת לשמש כגורם מועיל ביישום תוכנית השלום". כמו כן נמסר כי הודעה בהתאם נמסרה לספרד. ארה״ב עודכנה מראש על ההחלטה האמורה.
עדכונים מהחזית

13:22
שחר קליימן
דיווח: סדק עמוק בין חיזבאללה לתנועה השיעית על המו"מ עם ישראל
העיתון הלבנוני "א-נהאר" דיווח היום (שישי) על מחלוקת נוספת בין חיזבאללה לתנועת אמל השיעית, כאשר במרכז, שאלת המשא ומתן עם ישראל. על פי הדיווח, התעורר מחלוקת בין אמל לחיזבאללה בנוגע לסוגיית המו"מ הישיר מול ישראל, זאת מלבד חילוקי דעות אחרים בין הצדדים שהולכים וגוברים.
עדכונים מהעורף

13:07
לילך שובל
לאחר למעלה מארבע וחצי שנים: מפקד חיל הים, אלוף דוד סער סלמה יסיים את תפקידו
לאחר למעלה מארבע וחצי שנים בתפקיד: מפקד חיל הים, אלוף דוד סער סלמה יסיים את תפקידו, ובמקומו ייכנס לתפקיד אלוף אייל הראל. מועד החילופים נקבע ליום חמישי ה-16 באפריל. זאת, לאחר שהמועד המקורי נדחה בשל פתיחת מבצע ״שאגת הארי״.
עדכונים מהחזית

12:52
שחר קליימן
הלווייתו של כמאל ח'ראזי, בכיר במשטר האיראני, מתקיימת בטהרן

הלווייתו של כמאל ח'ראזי, בכיר במשטר האיראני, מתקיימת בטהרן|ללא קרדיט
בטהרן מתנהלת הלווייתו של כמאל ח'ראזי, ראש המועצה האסטרטגית לענייני חוץ במשטר האיראני. מדובר ביועצו בעבר של מנהיג המשטר שחוסל עלי חמינאי. ח'ראזי חוסל בתקיפות של ישראל בשאגת הארי. בעבר שימש גם כשר החוץ האיראני.
עדכונים מהחזית

12:50
שחר קליימן
דיווח בלבנון: כטמ"מ תקף סניף של המערך הרפואי של חיזבאללה
דיווח בלבנון: כטמ"מ תקף בדיר קאנון בדרום לבנון סניף של המערך הרפואי של חיזבאללה, נפגעים במקום.
עדכונים מהחזית

12:47
שחר קליימן
"אל-מיאדין": ארגון הטרור חיזבאללה חשף טילים מדגם חדש עם דיוק גבוה
ארגון הטרור חיזבאללה חשף טילים מדגם חדש עם דיוק גבוה|ערוץ אל-מיאדין
הערוץ "אל-מיאדין" דיווח כי חיזבאללה חשף טילים מדגם חדש עם דיוק גבוה. במקביל, חיזבאללה פרסם סרטון של שיגור טילים לעבר הגליל מ-27 במארס. על הטילים היה רשום L102 וברכה למזכ"ל ארגון הטרור שחוסל חסן נסראללה.
עדכונים מהחזית

12:38
לילך שובל
אוגדה 91 מחסלים חוליית מחבלים בדרום לבנון
אוגדה 91 מחסלים חוליית מחבלים בדרום לבנון|דובר צה"ל
דובר צה"ל מסר הבוקר (שישי) כי אוגדה 91, הפועלים בדרום לבנון, חיסלו חוליית מחבלים בפעולה מבצעית.
עדכונים מהחזית

12:12
שחר קליימן
דיווח: הכטב"מים שתקפו בכווית שוגרו מעיראק
מקורות מסרו לערוץ הסעודי "אל-ערביה" כי הכטב"מים שתקפו בכווית שוגרו מעיראק, כלומר ע"י המיליציות הפרו-איראניות.
עדכונים מהחזית

12:10
שחר קליימן
דיווח ערבי: תקיפה ישראלית במחוז צור שבדרום לבנון

תקיפה ישראלית במחוז צור|X
על פי דיווחים ערביים, ישראל תקפה במחוז צור שבדרום לבנון.
עדכונים מהעורף

11:37
מישל מכול
הירי מלבנון: שריפה בבית האריזה במטולה בשל פגיעת טיל
שריפה בבית האריזה במטולה בשל פגיעת טיל, ללא נפגעים.
עדכונים מהחזית

10:14
לילך שובל
אדרעי: "חיזבאללה משתמש במתקנים רפואיים נגדנו - נגיב בהתאם"
דובר צה"ל בערבית אל״ם אביחי אדרעי באזהרה דחופה: "אנו שבים ואומרים כי במסגרת פעילות הטרור של ארגון חיזבאללה, הארגון עושה שימוש צבאי נרחב באמבולנסים. אנו חוזרים ומזהירים כי יש להפסיק את השימוש הצבאי במתקנים רפואיים ובאמבולנסים מיד, ומבהירים כי אם לא יופסק, ישראל תפעל בהתאם לדין הבין לאומי נגד כל פעילות צבאית של ארגון חיזבאללה".
עדכונים מהעורף

09:36
לילך שובל
זמיר בלבנון: "גם באיראן יכולים לחזור ללחימה בכל רגע"
הרמטכ״ל זמיר בלבנון: "אנחנו לא בהפסקת אש, גם באיראן יכולים לחזור ללחימה בכל רגע"|דובר צה"ל
הרמטכ״ל רא"ל אייל זמיר קיים אתמול (חמישי) הערכת מצב בדרום לבנון: "צה״ל נמצא במצב של מלחמה, אנחנו לא בהפסקת אש - וזו גזרת הלחימה העיקרית שלנו. באיראן אנחנו בהפסקת אש, ואנחנו יכולים גם שם בכל רגע לחזור ללחימה, ובצורה עוצמתית מאוד".
עדכונים מהעורף

09:15
מערכת היום
ראש מועצת שלומי: "לא נשב שנה וחצי בתוך הבתים בצפון"
גבי נעמן, ראש מועצת שלומי, אמר הבוקר (שישי) בראיון בכאן רשת ב': "צריכים להתקדם לקראת סיום המערכה הזאת. אנחנו לא מתכוונים ביישובי קו העימות להיות שנה וחצי בתוך הבתים". ראש מועצת מטולה תקף בגל"צ: "אם ארה"ב מחליטה עבורנו, בואו נדחה את חגיגות יום העצמאות ל-4 ביולי. האינטרס של נתניהו אמור להיות שמירה על ביטחוננו, הוא מפקיר אותנו בנושא הזה".

15:00
לילך שובל
נפילה במשגב עם לאחר הירי מלבנון

הבית שנפגע במשגב עם בעקבות ירי מלבנון|ללא קרדיט
הירי מלבנון לצפון הארץ נמשך הבוקר. בירי האחרון הופעלו אזעקות במטולה ובמשגב עם, שם זוהתה נפילה, ללא נפגעים.

03:43
שחר קליימן
אמיר קטאר: פועלים לכלול את לבנון בהפסקת האש

טראמפ ואמיר קטאר, בשנה שעברה|רויטרס
אמיר קטאר תמים בן חמד אל-ת'אני שוחח בטלפון עם נשיא לבנון ג'וזף עאון, ובמהלך השיחה הדגיש כי ארצו שואפת שלבנון תיכלל במסגרת הסכם הפסקת האש בין איראן לארה"ב. האמיר הוסיף כי קטאר מוכנה לסייע בכל דרך אפשרית כדי להביא לעצירת ההסלמה הצבאית באזור.
עדכונים מהחזית

03:18
שחר קליימן
דיווח: ארה"ב הודיעה אמש ללבנון חיזבאללה נערך לפגיעה במוסדות המדינה
לפי דיווח אמש בערוץ הלבנוני MTV, מקורות אמריקניים מסרו כי וושינגטון העבירה לארמון הנשיאות בביירות מידע שלפיו חיזבאללה קיים בשבוע האחרון הכנות לפעילויות ברחובות, שעלולות להוביל לפגיעה במוסדות המדינה הלבנונית.

01:30
דודי קוגן
טראמפ: איראן עושה עבודה גרועה מאוד בלתת לנפט לזרום דרך מצר הורמוז

מכליות נפט במצר הורמוז|רויטרס
טראמפ תקף את איראן ואמר כי היא "עושה עבודה גרועה מאוד, חסרת כבוד יש שיגידו" בכל הנוגע לזרימת הנפט דרך מצר הורמוז. לדבריו, ההתנהלות האיראנית אינה תואמת את ההבנות בין הצדדים, והדגיש: "זה לא ההסכם שיש בינינו".
עדכונים מהעורף

01:21
לילך שובל
הירי מלבנון למרכז ולשפלה: הטיל יורט, לא דווח על נפגעים
הטיל ששוגר מלבנון לאזור המרכז והשפלה יורט בהצלחה. נכון לשעה זו, לא דווח על נזק או על נפגעים.
עדכונים מהעורף

01:13
הודיה בושרי
זוהו שיגורים מלבנון: אזעקות צפויות באזור לכיש

ירי של חיזבאללה מלבנון בזמן תקיפות צה"ל|רויטרס
אזעקות צפויות באזור לכיש עקב שיגורים מלבנון. יש לשהות בסמיכות למרחבים המוגנים.
עדכונים מהחזית
01:02
צה"ל תקף כ-10 משגרים שירו לצפון הארץ
צה"ל תקף מהאוויר בשעות האחרונות כ-10 משגרים שירו לעבר צפון הארץ, תוך סגירות מעגל מהירות. בצה"ל ציינו כי גם כעת נמשכת הפעילות לאיתור והשמדת משגרים נוספים.

00:53
דודי קוגן
במשמרות המהפכה מכחישים: ״לא תקפנו בכווית״

מפרוץ המלחמה שוגרו לכווית כ־312 טילים בליסטיים, 664 כטב"מים ושבעה טילי שיוט. בצילום: עשן מיתמר מנמל התעופה בכווית סיטי, אחרי פגיעת כטב"ם|אי.פי
במשמרות המהפכה טענו כי כוחות איראן לא ביצעו שיגורים לעבר אף מדינה במהלך הפסקת האש, לאחר דיווחים על תקיפות במפרץ הפרסי. לדבריהם, אם הדיווחים נכונים - מדובר בפעולה של ישראל או ארה"ב, והדגישו כי כל תקיפה איראנית תלווה בהודעה רשמית.
15:00
גורם איראני: "המו"מ מושהה עד שארה"ב תמלא את התחייבויותיה להפסקת אש בלבנון"
בפקיסטן הכחישו דיווח ב"וול סטריט ג׳ורנל" שלפיו משלחת איראנית הגיעה לאסלאמאבאד. גורם המעורה בפרטים, שצוטט בסוכנות ידיעות המקורבת למשמרות המהפכה, אמר כי "המשא ומתן מושהה עד שארה״ב תמלא את התחייבויותיה להפסקת אש בלבנון והמשטר הציוני יפסיק את תקיפותיו".

00:36
דודי קוגן
טראמפ תוקף את "וול סטריט ג'ורנל": "זה ניצחון, לא מוקדם"

טראמפ|AP
טראמפ תקף את העיתון "וול סטריט ג'ורנל" בעקבות דיווח לפיו הכריז על ניצחון מוקדם באיראן, ואמר כי "זה ניצחון, ואין בו שום דבר מוקדם". הוא הוסיף כי בזכותו לאיראן לא יהיה נשק גרעיני, וכי "תוך זמן קצר תראו את הנפט זורם - עם איראן או בלעדיה". עוד טען כי העיתון "יצטרך לבלוע את המילים שלו", והאשים כי הוא ממהר לבקר אך לא מודה בטעויות.
עדכונים מהחזית

15:00
דודי קוגן
טראמפ מזהיר את איראן מלקיחת עמלות במצר הורמוז - "שיפסיקו עכשיו"
טראמפ אמר כי יש דיווחים שאיראן גובה עמלות ממכליות העוברות במצר הורמוז. לדבריו, "כדאי להם שהם לא עושים את זה, ואם כן - שיפסיקו עכשיו", תוך שהוא משגר אזהרה פומבית לטהרן על רקע המתיחות באזור.

23:30
רויטרס
סטארמר שוחח עם טראמפ מקטאר על הצורך בחידוש התנועה הימית

טראמפ וסטארמר|אי.פי
דאונינג סטריט הודיע כי ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר שוחח מקטאר עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. השניים דנו בצורך בתוכנית מעשית לחידוש התנועה הימית במהירות והסכימו לשוחח שוב בקרוב.
עדכונים מהחזית
23:10
דיווח: טראמפ הסכים לכלול את לבנון במסגרת הסכם הפסקת האש באזור
לפי CBS, גורמים דיפלומטיים מסרו כי הפסקת האש חלה על כל המזרח התיכון, כולל לבנון. גם פקיסטן ואיראן אישרו זאת, ובבית הלבן ציינו כי ישראל הסכימה לעקרונות ההסכם שתווך בין הצדדים.
עדכונים מהחזית

23:00
שחר קליימן
יו"ר הפרלמנט האיראני קאליבאף בפוסט ב-X: "הזמן אוזל"

מוחמד באקר קאליבאף, יו"ר הפרלמנט|.ללא
יו"ר הפרלמנט האיראני קאליבאף בפוסט ב-X: "הזמן אוזל". "הפרת הפסקת האש נושאת מחירים ותגובות".
