"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

למה ישראלים ממשיכים להיכנס לערים הפלסטיניות למרות הסכנה?

"וילה ב-175 שקל": בתוך פחות מ-24 שעות חולצו עשרות ישראלים משטחי A - בהם נופשים ביריחו, קבוצת חירשים בשכם וחייל שנכנס בטעות לא-ראם • במערכת הביטחון מזהירים: "מספיק האדם הלא נכון כדי שזה ייגמר באסון"

,עודכן
0השמעה
בתוך פחות מ־24 שעות חולצו עשרות ישראלים משטחי A - בהם נופשים ביריחו. צילום: דובר צה"ל

שורת אירועי חילוץ דרמטיים שאירעו בימים האחרונים ביהודה ושומרון שוב מציפה את אחת השאלות שמטרידות את מערכת הביטחון כבר שנים: מדוע ישראלים ממשיכים להיכנס לערים הפלסטיניות, למרות האיסור והסכנה הברורה?

שני תושבי שטחים נעצרו לאחר שניסו להסתנן לישראל דרך מחסום שועפט // דוברות המשטרה

בתוך פחות מ-24 שעות נאלצו כוחות הביטחון לחלץ עשרות ישראלים שנכנסו לשטחי A. בין המקרים: שישה ישראלים ששכרו וילה ביריחו, 23 ישראלים אילמים וחירשים שנכנסו לשכם לארוחה אצל מכרים, וגם חייל צה"ל בחופשה וזוגתו שנכנסו בשוגג לכפר א-ראם, שם נתקע רכבם בבוץ עד שחולצו על ידי המשטרה וצה"ל.

במערכת הביטחון מדגישים כי ברוב המקרים לא מדובר בטעות ניווט, אלא בכניסה מכוונת לערים הפלסטיניות. לדבריהם, ישראלים רבים מגיעים לשטחי A כדי לנפוש, לבצע קניות, לאכול במסעדות או לתקן רכבים, בעיקר בגלל המחירים הזולים משמעותית ביחס לישראל.

כך למשל, ביריחו ניתן לשכור וילה עם בריכה, סלון, מטבח וגינה בכ־175 שקלים ללילה בלבד, מחיר שנחשב נמוך משמעותית ממחירי החופשות בישראל.

"וילה ב-175 שקל": למה ישראלים ממשיכים להיכנס לערים הפלסטיניות למרות הסכנה?,צילום: בוקינג

י', תושב המרכז, סיפר כי נהג במשך שנים להכניס את רכבו לטיפול בקלקיליה. "בפחות מ-2,000 שקלים הרכב כבר נראה כמו חדש. בארץ זה היה עולה הרבה יותר", אמר. לדבריו, רבים מודעים היטב לסכנה אך בוחרים לקחת את הסיכון: "אנשים רואים את המחירים ופשוט מתפתים".

גורמי ביטחון מסבירים כי ברגע שישראלים מזוהים בתוך עיר פלסטינית, באמצעות רכב ישראלי, דיבור בעברית או חזות יהודית, האירוע עלול להפוך במהירות לסכנת חיים. "הפחד האמיתי הוא לא מהשוטר הפלסטיני", אומר גורם ביטחוני, "אלא מהאדם הלא נכון שיגיע ראשון. אדם עם נשק, שנאה או רצון לחטוף או לרצוח ישראלים".

לדבריו, לעיתים מספיקה תמונה אחת שמופצת בקבוצת ווטסאפ מקומית כדי שבתוך דקות יתקבצו עשרות אנשים סביב הישראלים. "זה יכול להיגמר אחרת לגמרי", הזהיר.

"ישראלים שנכנסו לערים פלסטיניות כמעט נקלעו ללינץ'",צילום: בוקינג

במערכת הביטחון מזכירים גם אירועים קודמים שבהם ישראלים שנכנסו לערים פלסטיניות כמעט נקלעו ללינץ'. כך למשל, בדצמבר האחרון התקבל דיווח על קבוצת ישראלים חרדים שנכנסה לשכם וסביבה החלה להתקבץ המולה גדולה. לפי גורמי ביטחון, רק התערבות של המשטרה הפלסטינית מנעה הידרדרות חמורה.

לדברי הגורמים, דווקא העובדה שרבים מהישראלים חוזרים הביתה בשלום מעודדת כניסות נוספות. "כל עוד אנשים חושבים שהכול עובר בשלום, הם משכנעים את עצמם שהסכנה לא אמיתית", אמר גורם ביטחוני. "אבל מספיק מקרה אחד שבו האדם שפוגש אותך ראשון לא רוצה לעזור, אלא לפגוע בך, כדי שזה ייגמר באסון".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר