בטקס חגיגי שנערך אמש בקרני שומרון נחנכה שכונת "אבני אלעד", הקרויה על שמו של רס"מ אלעד וינקלשטיין ז"ל, בן היישוב שנרצח בפיגוע סמוך לכפר פונדוק לפני כשנה וחצי.
השכונה החדשה ממוקמת מצפון לכביש 55, סמוך לזירת הפיגוע, ומהווה את ההתרחבות הראשונה של קרני שומרון מעבר לציר המרכזי.
בטקס השתתפו בני משפחתו של וינקלשטיין, ראש מועצת קרני שומרון יהונתן קוזניץ, רב היישוב הרב יצחק הלוי, השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, השרה אורית סטרוק, השרה גילה גמליאל, השרה עידית סילמן, השר עמיחי שיקלי, סגן השר אלמוג כהן וחברי כנסת נוספים.
ראש המועצה קוזניץ אמר כי מדובר ב"רגע היסטור" עבור היישוב והודה לשר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ על חלקו בקידום הפרויקט. לדבריו, “אנחנו ממשיכים לבנות, להתיישב ולחזק את האחיזה בשטח".
השר בן גביר הגדיר את הקמת השכונה "תשובה אמיתית לטרור", ואילו השרה סטרוק אמרה כי מדובר ב"מהלך שמחזק את האחיזה בארץ ומתקן את נזקי העבר".
השכונה "אבני אלעד" משתרעת על פני כ 140 דונם, וכבר כיום מתגוררות בה יותר מעשר משפחות בקראוונים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
