אלירן אברג’יל ז”ל, לוחם יס”מ תושב נתניה, נפל ב־7 באוקטובר לאחר שהסתער על מחבלים בקיבוץ בארי. הוא נלחם בגבורה בקרב שבזכותו ניצלו חייה של משפחת גד. בסוף השבעה גילתה רעייתו עדן כי היא בהריון.
אלירן, שהיה סטודנט לקרימינולוגיה ואכיפת חוק במסלול המשותף של האוניברסיטה הפתוחה ובית ברל, לא הספיק לסיים את לימודיו. נשיא האוניברסיטה הפתוחה פרופ׳ ליאו קורי, החליט להעניק לו את תעודת התואר לאחר מותו. בטקס מרגש שהתקיים לאחרונה עלו עדן וארי יהודה הקטן לקבל את התעודה בשמו.
בשבעה באוקטובר שהה אלירן בבית הוריה של אשתו עדן בטבריה. עם תחילת המתקפה הוקפץ ליחידה. אלירן וצוותו היו הכוח הראשון שנכנס לבארי. בשעה שתיים בצהריים לערך, בכניסה לקיבוץ ספג הרכב שבו נהג פגיעה ישירה מטיל RPG, ורוב הלוחמים בו נהרגו.
למרות שנפצע, אלירן המשיך במשימתו - להגיע לבתים שבהם היו נצורים אזרחים ולהגן עליהם. הוא יצא מהרכב, הסתער קדימה, חתר למגע והצליח לנטרל מחבלים רבים. אלירן לחם בעוז ובגבורה לבדו בבית בשכונת הזיתים בבארי, בו שהו באותה עת בני המשפחה בממ"ד. בבית זה הייתה מפקדה של המחבלים, הוא לחם אדם אחד מול רבים, עד שלבסוף נורה ונפל.
במפגש בין משפחת גד שאלירן הציל בקיבוץ בארי, לבין משפחת אברג'ל, הוענק ליקיריו מגן מטעם הקיבוץ ועליו נכתב: "בשבעה באוקטובר התרחש אסון בביתנו. מתוך מעמקי השבר הגיע אלינו אלירן - הוא חתר למגע, במטרה להציל. באותו היום נקשר גורל קהילת בארי בגורלכם. לעד תהיו חלק מאיתנו, שהרי אלירן לחם בלב בארי, ויישאר בליבנו לעד. בהוקרה, בחיבוק ובאהבה, קהילת בארי".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
