"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
“מעלים זיכרון”: עדויות ניצולי השואה יונגשו באינסטגרם, ולראשונה יוצג הפרויקט בבית הנשיא
פרויקט של Meta ישראל ועמותת “שם ונר” יעלה זו השנה השישית ביום השואה, תחת הסימן “דור הולך ונעלם” • השנה ישתתף גם הנשיא יצחק הרצוג, והסרטונים יונגשו לראשונה גם בשפות זרות
לא שוכחים. צפירת יום השואה בירושלים. צילום: אי.פי

“מעלים זיכרון”: עדויות ניצולי השואה יונגשו באינסטגרם, ולראשונה יוצג הפרויקט בבית הנשיא

פרויקט של Meta ישראל ועמותת “שם ונר” יעלה זו השנה השישית ביום השואה, תחת הסימן “דור הולך ונעלם” • השנה ישתתף גם הנשיא יצחק הרצוג, והסרטונים יונגשו לראשונה גם בשפות זרות

דין ברנדשטטר
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

פרויקט “מעלים זיכרון” של Meta בישראל ועמותת “שם ונר” יעלה גם השנה ביום הזיכרון לשואה ולגבורה. מטרת הפרויקט היא להנגיש את סיפוריהם של ניצולי השואה לדור הצעיר באמצעות אינסטגרם, הפלטפורמה שבה בני ובנות נוער מבטאים את עצמם ומתחברים עם חברים.

יום השואה. בסוף, יש תקווה, צילום: יוסי זליגר

השנה מצוין הפרויקט בפעם השישית, תחת הסימן “דור הולך ונעלם”. לפי נתוני הפרויקט, מאז יצא לדרך בשנת 2021 נפטרו 20 ניצולות וניצולים שלקחו בו חלק, ובמקרים רבים הייתה זו העדות המצולמת האחרונה שלהם. ב-Meta ישראל ובעמותת “שם ונר” מציינים כי רק בשנת 2025 נפטרו בישראל כ-12 אלף ניצולי וניצולות שואה, נתון שממחיש לדבריהם את הדחיפות שבשימור העדויות ובהעברתן לדורות הבאים.

על רקע התקופה הביטחונית והסיכון הכרוך בצילום עם ניצולות וניצולי שואה קשישים תחת אזעקות וירי טילים, הותאם השנה פורמט הפרויקט. ההתמקדות היא בעדויות האחרונות של שורדי שואה שהלכו לעולמם מאז תחילת המיזם. יוצרי התוכן, שהיו בין האחרונים ששמעו את העדויות ממקור ראשון, הם שמספרים אותן השנה מחדש.

לראשונה, הפרויקט הוצג בבית הנשיא, במעמד נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל הרצוג. באירוע השתתפו יוצרי תוכן שלקחו חלק בפרויקט לאורך השנים, בני משפחות של ניצולים, מנכ”לית Meta בישראל עדי סופר תאני ומייסדת עמותת “שם ונר” אלישה קיילי יעקובי.

עוד חידוש השנה הוא הרחבת הפרויקט לקהלים בינלאומיים: לראשונה הונגשו התכנים למגוון שפות, בהן אנגלית, צרפתית, ספרדית, גרמנית, איטלקית, הולנדית ופולנית. לפי החומר שנמסר, ההנגשה נעשתה באמצעות טכנולוגיית AI שפיתח הסטארט-אפ הישראלי Panjaya, תוך שמירה על הקול, הניואנסים והנוכחות של הדוברים, לצד סנכרון תנועות השפתיים והגוף.

בפרויקט השנה משתתפים נשיא המדינה, לצד שורה של יוצרי תוכן ואמנים, בהם קים אור אזולאי, מעיין אדם, ליאל אלי, מאיה ורטהיימר, אנה ארונוב, אורי לייזרוביץ’, ירדן הראל, רוני דלומי, אילנית לוי, אלירז שדה, עידו גרינברג, גל זהבי, דילן דרור, אמילי מדואל, קובי אפללו, עומר מילר, שירנקה מילר, איתם דרור ודניאל שליבו.

ניצולי השואה שאת זכרם יעלה הפרויקט השנה הם: אביבה ברוור ז”ל, אהרון סגל ז”ל, אסתר רוסק ז”ל, בלה נוימן ז”ל, ברט בדיחי ז”ל, הירש בינסקי ז”ל, זכריה סרולק זדרמן ז”ל, יוסף ברקה ז”ל, יוסף שולט ז”ל, יחיאל פרנקל ז”ל, יצחק לביא ז”ל, לאה ודררו ז”ל, מרדכי פייר ז”ל, מרדכי צ’חנובר ז”ל, מרים לפיד ז”ל, נפתלי רוזנדורן ז”ל, סוניה ינוביץ ז”ל, סופיה (שרה) בנימין ז”ל, צבי מל ז”ל, רחל הלברון ז”ל, רות הרן ז”ל, רפאל לחמן ז”ל ושמעון גרינהוייז ז”ל.

במסגרת שיתוף פעולה עם yes, כל קטעי הפרויקט יהיו זמינים לצפייה החל מערב יום השואה גם ב-yesVOD וב-STING+. בנוסף, הפרויקט יוצג גם ברחבי נמל התעופה בן גוריון, שם יוצבו קודי QR בשערי העלייה למטוס ובדלפקי הצ’ק-אין, ויאפשרו לצופים להיחשף לסרטונים המלאים. פרומו הפרויקט וקטעים נבחרים יוצגו גם על גבי שלטי חוצות ברחבי הארץ.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...