"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"הציונים רוצים להרוג אותנו": התיאוריה החריגה שמופצת בקווי "הפלג הירושלמי"
בהקלטות שהופצו נטען כי ריבוי שברי היירוט שנפלו בבני ברק אינו תוצאה של מסלולי הירי או מיקום גיאוגרפי - אלא תוצאה של החלטה מכוונת • עוד נאמר: "העיר החרדית הפכה למטרה. מדובר בשלטון שהוא האויב הגדול ביותר של עם ישראל"
פגיעת הטיל האיראני המתפצל במבנה בבני ברק. כוחות הצלה בזירת הנפילה. צילום: רויטרס

"הציונים רוצים להרוג אותנו": התיאוריה החריגה שמופצת בקווי "הפלג הירושלמי"

בהקלטות שהופצו נטען כי ריבוי שברי היירוט שנפלו בבני ברק אינו תוצאה של מסלולי הירי או מיקום גיאוגרפי - אלא תוצאה של החלטה מכוונת • עוד נאמר: "העיר החרדית הפכה למטרה. מדובר בשלטון שהוא האויב הגדול ביותר של עם ישראל"

יעקב הרשקוביץ
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

בזמן שישראל מתמודדת עם מציאות ביטחונית מורכבת, בקווי תוכן המזוהים עם "הפלג הירושלמי" מופצות בימים האחרונים תיאוריות קונספירציה חריגות בנוגע לפעילות ההגנה האווירית.

בהקלטות שהופצו נטען כי ריבוי שברי היירוט שנפלו בבני ברק אינו תוצאה של מסלולי הירי או מיקום גיאוגרפי - אלא תוצאה של החלטה מכוונת.

תושב בני ברק שהבניין שלו נפגע כתוצאה מנפילת שבר טיל %2F%2F צילום%3A קובי ישראל

כך נאמר באחת ההקלטות: "בתחילת המלחמה הרשויות הציבו סמוך לבני ברק מתחם יירוטים משמעותי, ובשבוע האחרון הוסיפו מתחם נוסף בצד השני של העיר. בפועל, בני ברק מוקפת במיירטים שמיירטים את הטילים מעל שמיה".

בהמשך נטען כי יעד הטילים הוא בכלל תל אביב ואתרי שלטון, אך פעולות היירוט הן שמובילות לנפילות מעל העיר החרדית: "האיראנים לא מכוונים את הטילים לבני ברק... אז איך זה מגיע לבני ברק? פשוט, כי מחליטים ליירט אותם מעל בני ברק, ולכן הם מתפוצצים שם".

בהמשך ההקלטה מוצגת טענה חמורה יותר, שלפיה המדינה פועלת במכוון נגד הציבור החרדי:
"העיר החרדית הפכה למטרה. מדובר בשלטון שהוא האויב הגדול ביותר של עם ישראל האמיתי שרוצה לחסל אותנו לא רק ברוחניות אלא גם בגשמיות".

פגיעת הטיל האיראני המתפצל במבנה בבני ברק. כוחות הצלה בזירת הנפילה, צילום: רויטרס

חשוב להדגיש: המציאות בשטח ברורה לכולם, לוחמי ההגנה האווירית וכוחות פיקוד העורף פועלים מסביב לשעון כדי להגן על כלל אזרחי ישראל בבני ברק, בתל אביב ובכל מקום אחר. בזכות פעילותם נמנעו פגיעות קשות ואסונות כבדים.

מיקום היירוטים נקבע בהתאם למסלול האיום, תנאי השטח ושיקולי בטיחות, ולא מתוך כוונה להסיט פגיעות לאזור מסוים. פעילות זו, לצד הנחיות פיקוד העורף, נועדה לצמצם ככל האפשר פגיעות בנפש וברכוש.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...