אוטובוסים עולים באש בחולון. צילום: כב"ה מרכז

‏תיעוד דרמטי: 28 אוטובוסים עלו באש בחולון

האירוע שהתרחש בחניון "מטרופולין" בעיר עורר חשש בקרב תושבים כי מדובר באירוע ביטחוני, בשל סמיכותו למתקפה • אולם, זמן קצר לאחר מכן הובהר כי אין כל קשר בין השריפה למתיחות הביטחונית • נבדק חשד להצתה

[object Object]

במקביל לפתיחת מתקפת הפתע באיראן, 28 אוטובוסים עלו באש הבוקר (שבת) בחניון של חברת "מטרופולין" בחולון. נבדק חשד להצתה.

תחילה, האירוע עורר חשש בקרב תושבים כי מדובר באירוע ביטחוני, בשל סמיכותו למתקפה. אולם, זמן קצר לאחר מכן הובהר כי אין כל קשר בין השריפה למתיחות הביטחונית, אבל נבדק חשד להצתה.

קרוב ל-4 שעות פעלו 16 צוותי לוחמי אש בזירת השריפה. על פי נתוני הכיבוי, 28 אוטובוסים נשרפו כליל. מדובר באוטובוסים המונעים בגז טבעי, מה שככל הנראה גרם לבעירה חזקה וממושכת. באירוע לא היו נפגעים בנפש. חוקר דלקות נמצא במקום לצורך בדיקת נסיבות פרוץ השריפה. בשלב זה לא נשללת כל אפשרות, לרבות הצתה מכוונת.

"מנעו התפשטות"

"סמוך לשעת 9.40 בבוקר, התקבלה הודעה על שרפת אוטובוס בודד בחניון אוטובוסים של מטרופולין. כשהגענו למקום, הבנו שמדובר בחניון אוטובוסים, כאשר האוטובוס הבוער הוא אוטובוס גז טבעי עם פריקה של הגז", אמר סגן טפסר ירון קוליצקי, מפקד תחנת כיבוי חולון".

חשד להצתה. עשרות אוטובוסים עולים באש בחולון, צילום: דוברות כב"ה

"כתוצאה מהבערה, שלל האוטובוסים הצמודים אליו נתפסו גם כן ניסינו להניע את האוטובוסים, אבל לא יכולנו להניע את האוטובוסים התחלנו בהגנה היקפית ובכיבוי השריפה. במקום הוזעקו 11 צוותי כיבוי, 4 רכבי מים ורכב פיקוד, הכוחות מנעו התפשטות לכיוון עמדת התדלוק של הגז הטבעי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...