שבת תחת אש: מיליוני ישראלים ירדו הבוקר (שבת) למקלטים בכל רחבי הארץ עקב מטחי טילים ששוגרו מאיראן, שעה קלה לאחר שישראל וארצות הברית יצאו במבצע "שאגת הארי" על אדמת איראן.
האזעקות, שנשמעו לסירוגין מצפון ועד דרום, תפסו רבים באמצע תפילות השבת בבית הכנסת, והמתפללים נאלצו להמשיך את התפילה במרחבים המוגנים.
בזמן האזעקות: בר מצווה במקלט ביגור// ללא קרדיט
בקיבוץ יגור שבצפון, אירוע בר מצווה נערך בבית הכנסת של הקיבוץ בזמן האזעקות. הוחלט שלא להפסיק בטקס אלא להעביר אותו למקלט - ובלי לוותר על זריקת הסוכריות.
תפילה בחניון הסנטר // ללא קרדיט
בחניון של דיזנגוף סנטר שבתל אביב תועדו מתפללים מבתי הכנסת הסמוכים, שהציבו מחיצה במקום על מנת להמשיך בקריאת התורה גם במרחב המוגן.
בעת חירום כמו גם בזמן שגרה, סירנות האמבולנסים המשמשות את הצוותים הרפואיים על מנת להציל חיים - עלולות לגרום לפאניקה בקרב הציבור וזאת בשל הצליל שמזכיר את צליל האזעקות הנשמעות ברחבי הארץ.
על מנת למנוע חשש מיותר בקרב הציבור, הנחה מנכ״ל מד״א אלי בין את הצוותים הפועלים באמבולנסים ובניידות לטיפול נמרץ של מד"א, להימנע ככל האפשר מהפעלת סירנות העלולות להידמות לצליל האזעקה.
לאור ההנחיה, יחלו צוותי מגן דוד אדום בניידות והאמבולנסים המאפשרים זאת – להשתמש באמצעים שונים העומדים לרשותם.
עוד אמר בין כי ''צוותי מד״א פרוסים בכוחות מתוגברים על מנת להעניק מעטפת רפואית מקצועית ויעילה למען תושבי ישראל. נמשיך לפעול בכל דרך על מנת לסייע לציבור לשמור ככל הניתן על שגרה״.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו